Gönderen Konu: 4 yaşına girdik ama hala söz dinlemiyoruz :((  (Okunma sayısı 1895 defa)

Çevrimdışı esin_ceren

• Yeni Üye
  • *
4 yaşına girdik ama hala söz dinlemiyoruz :((
« : Eylül 16, 2008, 11:15:15 ös »
merhaba. uzun zamandır ziyaret edemiyordum sizleri. acil yardıma ihtiyacım var. çok bunaldım. cerenim kasımda tam 4 yaşında olacak. 1,5 yaşından beri ara ara desteğinizi alıyordum. 2 yaş sendromu 3 yaş inatlaşması derken 4 olduk ama hala hiç bi düzelme yok. bir defa dahi olsa sözümü dinletemiyorum. evde sadece benden çekiniyor. ama iş bişeyler yapmaya gelince ben bile etkili olamıyorum. meleğim süper inatçı bişey. hayatımda hiç böyle bi çocuk görmedim desem yeridir. azar işitmdikçe dediğimizi yapmıyor. artık evde çığlık çığlığa dolaşıyoruz. ana sınıfınada başladık karetmedi. uzman bi psikoloğa götürdüm. çok normal bi çocuk hatta yaşıtlarına göre zekası üstün inatlaşmayın siz ona bişeyleri yaptırmaya çalıştıkça aynı onunkonumuna düşersiniz ve kısır bir döngüdür bu malup siz olursunuz dedi. konu komşu herkese söyleyin alttanalsınlar dedi ama kime dinletebilirsinizki bunu. çok bunaldım.size bu gece olan diyaloğumuzu aktarayım kim hatalı yada nerede yanlış yapmışım uyarınki br daha yapmayayım
  uyku saati geldi
ben :hadi kızım sütünü iç yat bebeğim
ceren: tamam annecim bi dakika sporumu yapayım yatıcam 
aradan 10 dk geçti
ben:sporun bitti sanırım hadi annecim yat artık
ceren:1 dk annecim
bi defa okulda öğrendiği oyunu oynayıp yatıcaktı güya 10 dk geçti
ben:hadi ceren kızıyorum artık yatarmısın sabah okulda güçsüzkalıcaksın bak
ceren:1 dk anne babamın işi bitsin sizin odada babamla yatıcam
ben: babanındaha çok işi var ceren ltf yat artık
ceren: uyku bebeğimi alayım söz yatıyorum
10 dk geçti artık ben çileden çıkmak üzereyim
ben: ceren çok sinirlendim bu son ikazım hemen arkanı dön ve yat
ceren : off anne tamam dedik ya sende ne kadar kötü biannesin
ben :sustum
ceren: anne seni çok seviyorum
ben: bende meleğim hadiartık uyurmusun
bu arada kardeşini uyandırdı
babası : ceren yeterartık uyu çok bağırıyorsun saat çok geç oldu
ceren hala hoplayıp zıplıyor
ve kötü son poposuna birtane vurdum sonrada mutfağa gidipağladım kendimi toparladım gittim özür diledim ve konuştuk neden böyle yaptığını hayali birşeyler anlattı saçma yani neyse sonunda dizime yattısaçlarını okşarken uyudu
    bu herzamanher konuda böyle oyuncaklarını toplarken bir yere giderken vs. sizde yaşıyormusunuz böyle şeyleri ne olur yardım edin onu kırmadan nasıl hal yoluna konulur herşey

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: 4 yaşına girdik ama hala söz dinlemiyoruz :((
« Yanıtla #1 : Eylül 18, 2008, 08:15:17 ös »
Merhaba
kizinizla pozitif iletisim kurmalisiniz. Size bununla ilgili önerecegim kitaplari mutlaka okumalisiniz.Thomas Gordon´un
"E.A.E. Etkili Anababa Eğitiminde Aile İletişim Dili
Sorumluluk Duygusu Gelişmiş Çocuklar Yetiştirmede Denenmiş Yeni Bir Yöntem  "

"E.A.E. Etkili Anababa Eğitiminde Uygulamalar   "

isimli kitaplari sizin kiziniza yaklasiminizin nasil olmasi konusunda cok yardimci olacaktir.
Kizinizin mutlaka bi düzeni olmasi gerekiyor. Hep ayni sate yatmali anyi saate kalkmali ayni saate yemek yemli vb. Aksam ritaullerinden sonra oyun oynamak ya da baska seyleri istemek gibi uykyua yatisi geciktirecek isteklerini yerine getirmemelisiniz. Eger kizim dis fircalama ile yataga yatip kitap okuma zaman dilimleri arasinda baskaseyler yapmaya baslar da yatis saatini gecktirmeye calisirsa "Peki ozaman bu aksam kitap okuyamayacagiz demek ki zaman kalmayacak sen böyle yaparsan" diyorum örnegin . Eger gercekten hemen yatakta olmazsa o cok sevdigi hikaye saatini kaciracagini biliyor. Bir defa denedi ve gercekten kitap okumadan yatirdim ve bugün yine ben kediyim diye yerlerde sünüyordu pijamsini giymeye gelirken. Ben de "Tamam kedicim sen kitap okumami istemezsin nasilsa biraz daha yat ozamany erde öyle giyersin pijamayi2 dedim ve birden cok hizli bir kedicim oluverdi. SIz de mutlaka kizinizin vazgecemeyecegi (Konuyla alakali olmali tabiki) seyler bulup bu konularda tutarli davranabilirsiniz.
Lütfen kiziniz ne yaparsa yapsin sinirlari  nekadar zorlarsa zorlasin ona vurmayin. Kendinize, sinirlerinize hakim olmaya calisin. cocuklarimizin sinirlara ihtiyaci var eger bu sinirlari bilmiyorsa biz ögretememisizdir  ve vurmak malesef cocuga verilecebilecek en büyük zarardir. Cocugu kücük düsürü kendisini ezik caresiz ve önemsiz hisseder. Sadece poposuna vurdugunuzu sanirsiniz ama aslinda onun ruhuna atmissinizdir o tokadi. biliyorum bu dönemlerde sinirlere hakim olmak özellikle cocuklarin SINIRLARI zorladigidönemlerde cok zor ama dedigim kitaplari inceleyin ve size uygun olani secip mutlaka okuyun. Thomas gordon butür konulari pratik örneklerle cok güzel acikliyor
Sevgiler