Gönderen Konu: bana yardım edermisiniz?  (Okunma sayısı 809 defa)

Çevrimdışı gülefe

• Yeni Üye
  • *
bana yardım edermisiniz?
« : Eylül 22, 2008, 02:29:02 ös »
merhaba nil hanım. sitenize yeni üye oldum. benim 2005 haziran doğumlu efe adında bir oğlum var. ben çalışıyorum. ona 2.5 aylıktan beri babannesi bakıyor. dedesiyle beraber. efe çok uslu bir bebekti. büyüdükçe herşeye ağlayan,her istediği hemen yapılsın isteyen, düzenli yemeyen,hiç söz dinlemeyen ve asabi bir çocuk oldu. kakasını yapmak istememeside var tabi. kakasını tutuyor kaka gelince olduğu yerde kıvranıyor. tuvalete götürmek isteyince ağlıyor. kendi oturup yapmıyor hiç. zorla tutup yaptırıyoruz. herşeyeağlaması bizi üzüyor ve sinirlendiriyor. bazen sabredemiyoruz. bana yardım ederseniz çok sevinirim. ne yapmalıyım sizce. neden böyle yapıyor acaba. şimdiden çok teşekkür ederim. iyi günler

Çevrimdışı gülefe

• Yeni Üye
  • *
Ynt: bana yardım edermisiniz?
« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2008, 02:32:37 ös »
yeniyim o yüzden mesajı yanlış yere yazmış olabilirim. tekrar teşekkürler

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: bana yardım edermisiniz?
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2008, 07:19:49 ös »
Merhaba,
 anasayfadaki 2 yas sendorumu ile ilgili yazimi okumanizi öneririm.Ayrica 2 yas sendorumu ile ilgili kitaplar okumaniz da cocugunuz gelisimini bilip ihtiyaci olan ilgiyi ve gerektiginde tepkileri verebilmeniz acisindan cok önemli.
Size daha iyi yardimci olabilmem icin lütfen bana 1 örnek verin. Yasadiginiz son bir cekismeyi oglunuzun davranislarini , sizin tepkilerinizi ve sonucu. Bus ekilde sorunun nereden kaynaklandigini anlayabiliriz.
Tuvalaet konusunda ise aklima ilk gelen acaba tuvalet egitimine erken ve israrci bir tutumla mi basladiniz?Cocuk kendisi istemediyse henüz fiziksel ve psikolojik olarak hazir degilse bir süre sonra böyle sorunlar ortaya cikabiliyor. Eger böyle bir durum varsa zaman gecirmeden bir cocuk psikologunla görüsmenizi öneririm.Size daha iyi yardimci olacaktir.
Kolay gelsin