Merhaba Nil hanım,
Kızım Asmin 18 aylık ve davranışalarından anladığım kadarıyla 2 yaş sendromuna girmiş bulunuyoruz. Bununla ilgili konuları araştırırken arkadaşımın tavsiyesi üzerine siteye üye oldum ve anasayfaki yazınızı okudum. Hatta çıktısını alıp bakıcımıza götürdüm. Konu başlığındanda gördüğünüz gibi Asmin kafasını koltuğa çarptığında bile koltuğa sinirlenip vurmaya başlıyor. Bir kaç kez babasına ve bana da vurdu. Anlatıyorum vurmamamsı gerektiğini kesin tepki koyyorum ama bakıyorum bazen yine yapıyo. Çevredeki gördüklerinden çok etkileniyo. Bayram döneminde aile büyükleri ile beraberdik ve orada herkes Asmini seviyor ,İşte asmini kızdıran başka birisine kızıyorlar ya da şakayla vurmaya çalışıyorlar. Daha sonra baktım Aynı şeyleri yapmaya başladı. Bir de o öyle sinirlenince çevredekilerin hoşuna gidiyor ve yaptığını onaylar gibi gülüyorlar. Sanırım bundan da etkilendi. Şimdi vazgeçirmek için neler yapabilirim. Asminin gelişimi normalin üstünde ilerliyor. Kendi yaşıtlarına göre daha hızlı öğreniyor. Şu anda söylediğim her kelimeyi tekrar ediyor, kitaplara bakıp gördüğü nesneleri tanıyabiliyor ve adını söylüyor. Acaba kendi yaşına uygun oyuncaklar yada öğrettiğimz şeyler onu sıkıyor olabilirmi? Farklı şeyler mi istiyor. Hırçınlığı bu yüzden olabilir mi? Bazen nasıl davranıcamı şaşırıyorum. Bilgileriniz ve tecrübeleriniz bana yol gösterecektir eminim. Şimdiden teşekkürler.