Gönderen Konu: kekeleme  (Okunma sayısı 812 defa)

Çevrimdışı NSARP

• Genç Üye
  • **
  • CANIM OĞLUM -SARPİŞİM....!!!1
kekeleme
« : Ekim 21, 2008, 07:03:00 öö »
herkese günaydınlar....

nil canım ne haber.işler yoğun ,araya hafta sonu girdi derken yazamadım bi türlü..canım benim sana önce önemli bir sorum olacak.eltimin kızı aralıkta 3.ü bitirecek.cumaretsi aniden bülbül gibi şakıyan kız kekelemeye başlamış.pazar gördüm moralim çok bozuldu.bir şey söliyecek kelimeler ağzından zor çıkıyor.aaaaaaannnnne diyo mesela .sarpın dr.aradık bu yaşlarda olabilir ..geçmezse psilolog dr.na götürün demiş.birde o olaydan bir gün önce annesi hasta olduğu için ilaç içiyormuş.
annen banada versene demiş.oda annecim sen hasta değilsinki demiş.ondan sonra işte bu olay olmuş.ve sonrada hanzenaz da annecim boğazlarım ağrıyoda ondan böle konuşamıyorum...banada ilaç verirmisin demiş.acaba bu yüzden olabilirmi...bana bir yardımcı olabilirmisin canım geçermi.
çok telaş ettik inan....çok saol...

« Son Düzenleme: Ekim 21, 2008, 07:03:02 ös Gönderen: Nil Tuncali »

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: kekeleme
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2008, 07:10:27 ös »
Nilgün'cüm sorunu bu bölüme tasidim izninle.
Eltinin kizinin üstüne gitmememelerini öneririm. Sürekli yaninda neden kekeliyor acaba falan dememeleri gerekiyor. eger bilerek yapiyorsa kekeleyerek ilgiyi üstüne cekmeye calisir. Bu nedenle hic kekelemiyormus gibi sakin sakin dinlesinler bir süre sonra gececektir.eger birdne baslayan kekeleme ise ve ilgi cekmek veya ilac icmek icin yapmiyorsa da cocuk konurken onu acele ettirmemeleri gerekiyor. Konusmasi icin zaman taniyin.Cümlelerini tamamlamaya calismayin.Doktorun da dedigi gibi gecici bir kekemelikdir. eger uzun sürerse cocuk psikoluguna gitmek gerekiyor.
Öncelikle ialc icmek ya da dikkat cekmek icin mi yaptigini anlamak gerekli bunun icin o kekelediginde hic ilgilenmeyin. Normal konusuyormus gibi davranin. Birkac gün icinde vazgececektir.
Sorun olursa bu konuda yine yazabilirsin canimcim.

Çevrimdışı NSARP

• Genç Üye
  • **
  • CANIM OĞLUM -SARPİŞİM....!!!1
Ynt: kekeleme
« Yanıtla #2 : Ekim 22, 2008, 07:41:51 öö »
canım çok saol ..söledim bakalım eltime .hatta ona buraya üye olmasını da tavsiye ettim.

bu aralar her kelimede yapmıyormuş..daha iyi gibi sanki...

inşallah geçer.yoksa çok üzüldük valla ailecek...

öptüm seni kocamannnn