Merhaba Nil,
Öncelikle bıdıklarınla seni öperim çokca, umarım herşey yolundadır.
Benim bazı sorunlarım var, nereye yazacağımı bilemedim ve başlıyorum.
Öncelikle anaokuluna giden kızım, (şubatta 4 yaşına girecek) yemek seçiyor, aslında iştahsız bir çocuk değil, ıspanak, tarhana, et, tavuk, balık gibi yemekleri severek yer. Ama mesela, nohut, mercimek (tarhana dışında hiç bir çorba içmez) yada fasulye yemez. Tamam yemesin ama bir çok yemeğin tadına bakmayı reddediyor. Benim sorunum bu, nasıl tadına bakmaya ikna edebilirim? Bazen sen küçükken severdin diye bir kandırmaca yapıyorum, zaman zaman tutuyor, zaman zaman tutmuyor.Ama şeyi farkettim ki, Öykü Ada biraz nasıl denir, katı bir yapısı var, kararlı yada. Yani onu ikna etmek zor biraz, bu hep söylediğini yaptık anlamına gelmiyor, çocuğun yapısı böyle gözlemlerime göre. Mesela okulda öğretmenleri, yemezsek gecikeceğiz, burada kalıp yemeğimizi bitirmek zorundayız demişler, ve ağlamış biraz sonra yemiş, ben orada kalmak istemiyorum diyor, yemekhaneyi kastederek. Öğretmeni bana anlattı bu olayı. Eve geldik, ben artık okula gitmeme, okulu seviyorum ama yemekhaneyi sevmiyorum dedi. Bende okuldan soğumasın diye, hallederim dedim, sonra öğretmeniyle konuştum, fazla üstüne gitmesin diye. Bilmiyorum hallederim demekle hatam ı ettim?