Gönderen Konu: yemek seçme durumu...  (Okunma sayısı 2126 defa)

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
Ynt: yemek seçme durumu...
« Yanıtla #15 : Şubat 10, 2009, 06:09:03 öö »
Bu sayfalardan müdahele ettiğim için üzgünüm ama beslenme konusu sözkonusu olunca yazmadan edemedim :-[
Ne yazık ki beslenme konusunda anneler de çocuklar da çok hırpalanıyor. Bunun çıkış noktası öncelikle yanlış bilgi. Bizim kültürümüzde çocuğu oyalarak yedirme, tabağını bitirtme, çanak çanak yedirme, üstünü kirletmeden yemesini sağlamak ve şu an unutttuğum bir dolu yanlış bilgi var. Ben ilkokla başlayana kadar annem yedirmiş, erkek kardeşim de ANNE BEN DOYDUM MU  diye sorarmış, ötesini siz düşünün. Şimdi kardeşim de ben de(ikimiz de çocukluğundan itibaren spor yapan insanlar olmamıza rağmen) sürekli kalori hesabı yapan, özellikle kadeşim SIK SIK diyet yapmak zorunda kalan insanlarız. Ben üç yaşına kadar blendır çocuğuymuşum, eşim de.. oysa kızımız yedi aylıkken salatalık kemiriyordu, ki altı ay ağzına anne sütünden başka birşey değmemişti. Bir yaşında kendi kendine pirzola yemeye başladı.
Kısaca söylemek istediğim lütfen çocuğunuza biraz fırsat verin, kendinizi de daha fazla yormayın. Sadece kendi yemek istediklerini yiyor demişsiniz. Demek ki yemek istemediklerine alternatif yemek istedikleri sunuluyor. Bizim evde bir çeşit kıymalı yemek piştiği gün (kızım sulu yemektense et salatayı tercih ediyor), Öğlenleri onu yemeyi reddediyor. Akşama doğru acıkıyor, bu arada hiçbir şey vermiyorum, ve kıymalı yemeği bayıla bayıla yiyor.
Alternatif sunduğunuz sürece bu beslenme şekli devam eder. Çocuğunuzdan çok siz zarar görürsünüz.
Pütürlü gıda reddi, daha ciddi bir sorun olabilir. Çocuk dotorunuzla mutlaka bu konuyu görüşün.

http://www.babycenter.com/0_age-by-age-guide-to-feeding-your-toddler_1736045.bc

Bir de burdaki miktarlara göz atın lütfen, bizler çocuklarımıza her zaman daha büyük porsiyonşar yediriyoruz.
Kolay gelsin sevgiler..

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #16 : Şubat 10, 2009, 10:10:57 öö »
Neriman Hanim bu konuyla ilgili en son Hatice Hanim´a yazdigim cevabi okumanizi öneririm.Sanirim size de benzeri cevaplar yazmistim. Televizyon karsisinda yediriyordunuz sanirim oglunuza yemekleri ve gitgide azalmisti bu zorlamalar.Isterseniz diger cevabimi da okuyun :

http://www.cocuksevgisi.com/forum/index.php/topic,3428.0.html

Sevgiler

Çevrimdışı neriman

• Yeni Üye
  • *
  • belki bir gün yaşlanacağım ama asla büyümeyeceğim
« Yanıtla #17 : Şubat 10, 2009, 09:50:14 ös »
nil hanım hatice hanımın yazdıklarını okuyunca allahım dedim vah vah dedim inanın üzüldüm uyku sorunumuz yatağa gidene kadar babasıyla gitmak istiyor sonra babayla birlikte uyuyor yemeğe gelince çorba olunca hangi çorba olursa olsun içinde ekmekle birlikte pütürlü yiyor bizim sanırım sorunumuz pütür değil de çiğneme sorunu bu da herhalde alışkanlıkla ilgili bişey ağzına ne alırsa alsın emiyor bizim evdeki tek abur cuburumuz şeker o da minik ve 2 taneden fazla değil zaten kendisi de istemiyor daha fazlasını yine de hatice hanımın yanında biz çok iyiyiz beterin beteri durumunda kadıncağız sinirleri bile harap olmuş ben başka şeyler de yesin istediğim için böyle şimdi meyva yemekten vazgeçti portakal suyuna merak saldı ben de portakal sıkıyorum hoşuna gitsin diye onu içiyo neyse daha fazla yormayayım sizi sevgiyle kalın
asla asla deme