Bu sayfalardan müdahele ettiğim için üzgünüm ama beslenme konusu sözkonusu olunca yazmadan edemedim

Ne yazık ki beslenme konusunda anneler de çocuklar da çok hırpalanıyor. Bunun çıkış noktası öncelikle yanlış bilgi. Bizim kültürümüzde çocuğu oyalarak yedirme, tabağını bitirtme, çanak çanak yedirme, üstünü kirletmeden yemesini sağlamak ve şu an unutttuğum bir dolu yanlış bilgi var. Ben ilkokla başlayana kadar annem yedirmiş, erkek kardeşim de ANNE BEN DOYDUM MU diye sorarmış, ötesini siz düşünün. Şimdi kardeşim de ben de(ikimiz de çocukluğundan itibaren spor yapan insanlar olmamıza rağmen) sürekli kalori hesabı yapan, özellikle kadeşim SIK SIK diyet yapmak zorunda kalan insanlarız. Ben üç yaşına kadar blendır çocuğuymuşum, eşim de.. oysa kızımız yedi aylıkken salatalık kemiriyordu, ki altı ay ağzına anne sütünden başka birşey değmemişti. Bir yaşında kendi kendine pirzola yemeye başladı.
Kısaca söylemek istediğim lütfen çocuğunuza biraz fırsat verin, kendinizi de daha fazla yormayın. Sadece kendi yemek istediklerini yiyor demişsiniz. Demek ki yemek istemediklerine alternatif yemek istedikleri sunuluyor. Bizim evde bir çeşit kıymalı yemek piştiği gün (kızım sulu yemektense et salatayı tercih ediyor), Öğlenleri onu yemeyi reddediyor. Akşama doğru acıkıyor, bu arada hiçbir şey vermiyorum, ve kıymalı yemeği bayıla bayıla yiyor.
Alternatif sunduğunuz sürece bu beslenme şekli devam eder. Çocuğunuzdan çok siz zarar görürsünüz.
Pütürlü gıda reddi, daha ciddi bir sorun olabilir. Çocuk dotorunuzla mutlaka bu konuyu görüşün.
http://www.babycenter.com/0_age-by-age-guide-to-feeding-your-toddler_1736045.bcBir de burdaki miktarlara göz atın lütfen, bizler çocuklarımıza her zaman daha büyük porsiyonşar yediriyoruz.
Kolay gelsin sevgiler..