Gönderen Konu: 2006 doğumlu bebişler  (Okunma sayısı 9016 defa)

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
2006 doğumlu bebişler
« : Haziran 02, 2006, 11:08:01 öö »
Efenim merabalaaaar,

Baktım kimsenin bu kadar küçük bebişi yok, bölümde hiç açılan konuda yok, ben bir başlık atayım dedim. En azından arkadan geleceklere bir faydamız olur. Bende takıldıklarımı yazarım, tecrübeli anneler yanıt verir dedim. Kolikti, kabızlıktı, uykusuzluktu derken, iyi kötü yuvarlanarak bu günlere geldik. Kızım 10 Mart doğumlu 3. ayımız dolmak üzere şaka gibi walla. Şu aralar felaket hareketli, en son dr. muayenesinde adamcağız kalbini zor dinledi tepinmesinden. Gerisini siz düşünün artık.  ::)

Bu günlerde çok iştahsız yalnız, günde 750 ml yemesi gerekirken 450-500 ml yiyiyor. ( Mama + anne sütü)
ayrıca eli bütün gün ağzında çiğniyor ve tükürük saçıyor. Dr. reflüden kaynaklandığını söyledi tükürüklerin. İştahsızlığın da poposundaki bir çatlaktan zor kaka yaptığı için olabileceğini söyledi. Zira idrarda bir enfeksiyon çıkmadı. İlaç sürüyoruz ve sabah akşam ılık suya oturtuyoruz kuzumu. 750 ml vermeye çalışıyorum ama henüz pek bir gelişme yok. Ayın 10unda yine kontrole gideceğiz.

Sizlerden iştahsızlığa tavsiyesi olan var mı?
taze resimler geldi hanııım url=http://tickers.families.com][/url][/img][/url]

Çevrimdışı feris

• Yeni Üye
  • *
Ynt: 2006 doğumlu bebişler
« Yanıtla #1 : Haziran 10, 2006, 07:50:38 öö »
Sibos bende mart annesiyim.Bebegini allah bagislasin sana da.Kolikle bizimde basimiz dertte.Denemedigim sey kalmadi.Ama care olmuyor.Buyuyunce gececek galiba.Ben sadece anne sutu veriyorum.Bu aralar daha az emmesi benimde dikkatimi cekiyor.Hatta koligi gecsin diye mamaya basla diyenler bile oldu.Bende dusundum ama sutum varken ve yetiyorken gecmek pek akillica gelmedi.Kizini opuyoruz

Çevrimdışı sareon

• Deneyimli Üye
    • İs
« Yanıtla #2 : Haziran 10, 2006, 09:48:04 öö »
Biz de kolikten dertliydik. 3. ayda bir hafta sakin bir dönemimiz oldu, sonra diş sancıları başladı  :'(
siboş kilo alma durumu nasıl ?
SEDA Eylül 1973
TUNGA Eylül 2004

Söz Uçar.....

Çevrimdışı feris

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #3 : Haziran 10, 2006, 10:15:50 ös »
Arkadaslar bebegim iki gundur herseyi birakip kendi dudaklarini emiyor hem de ne emmek.Sapir supur.Emziriyorum.Doyuyor memeyi birakiyor basliyor tekrar dudaklari emmeye.Boyle bir sey yasadiniz mi?

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #4 : Haziran 12, 2006, 01:28:15 ös »
Feris hşgldin. Ben senin foruma yazıyorum sende benimkine. Mamayla alakası yok koliğin mis gibi sütün varken sakın mama vereyim deme. Ben mamaya başlayınca azaldı şimdi kendisi çok zor emiyor, birde sırf anne sütü alabilsin diye günde 4 kez süt sağıyorum,ne eziyet anlatamam. Benimki elini emiyor felaket. Dudak emmedi hiç.
Sedacım hft sonu dr. komtrolü vardı. 5.220 olmuş. Son zamanlarda biraz arttırmıştık yemeği. Düzelmeye başladı. POposuda geçiyor onun etkisiyle sanırım. Şu an ortalama kilo şemasına göre en orta çizginin hemen altında seyrediyor. dr. iyi dedi, aynen devam ediyoruz. Bizimde 3 ay yeni oldu dediğin gibi baya hafifledi sıkıntıları ama bu seferde felaket elini emiyor. Diş kaşıyor gibi. Sanırım seninki gibi erken diş çıkaracak.

Çevrimdışı feris

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #5 : Haziran 12, 2006, 04:00:38 ös »
Sibos baslamiyorum mamaya.Bir an caresizlikten dusundum ama neyse ki yapmadim.Zaten bugun ebeye gooturdum .Kilo alimi gayet iyi.Hatta galiba fazla biraz.Dudak emmeside disi yuzundenmis.Bugun oglum 3 saatir devam eden ogle uykusunu henuz bitiremedi daha.BEkliyorum beyefendi uyansin banyo yapacak ama ....Sasirdim valla bu kadar uyumasina.Sedece badiyle yatirdim serin serin iyi geldi galiba:)))

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #6 : Haziran 12, 2006, 05:45:41 ös »
Mşllah diyelim canım. BEnimkinin dişini diş etinden görebiliyorum ama azı dişi. Biraz tuhaf önce ön dişler çıkmazmı? Bakalım uzmana bir danışıcam felaket kaşıyor çünkü yazık. BUgün ankara soğuk ama benimkide fazla uyudu. UYuma günleri galiba. Yoksa nerde bu kadar msj yazıcaz? :P

Çevrimdışı sareon

• Deneyimli Üye
    • İs
« Yanıtla #7 : Haziran 13, 2006, 08:55:25 öö »
hava kapalı olunca bebeişler daha fazla uyuyor, bu benim gözlemim tabii.

Tunga kolikdi vs derken 3.5 aylık biberona alışmıştı ve bu da benim anne sütünü 10 ay sağarak vermemle sonuçlandı.  ::)
SEDA Eylül 1973
TUNGA Eylül 2004

Söz Uçar.....

Çevrimdışı feris

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #8 : Haziran 13, 2006, 11:33:43 öö »
Ben Berkaya dogdugundan beri cay veriyorum koligi icin .Tabi biberonla .Allahtan ona alisip memeyi birakmadi.

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #9 : Haziran 14, 2006, 12:41:44 ös »
Sedacım benimkide ek mamaya geçince biberona alıştı. Bende çıktığı kadar sütümü sağarak veriyorum, bazen keyfi olusa emiyor.Sağmak tam bir eziyet, ama yeterki alabildiğince alsın diyerek günde 4-5 kez sağmaya çalışıyorum.

Feris canım çay çok içmiyordur heralde, birde çayla sütün tadı farklı olduğundan memeyi bırakmıyordur bence. Ama benimki mamayla sütün tadı aynı olduğundan, birde mamada karnını doyurduğundan biberonu tercih ediyor tabiki. Bu saatten sonra alışmaz seninkide heralde merak etme bence.

Çevrimdışı feris

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #10 : Haziran 14, 2006, 02:39:55 ös »
Gunde 150 ml yi buluyor ictigi cay.Milupanin karin agrisi cayi var ondan veriyorum.Rezene cayi papatya cayi derken baya iciyor .Tabi bunlar bize cis olarak geri donuyor. ;)

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #11 : Haziran 16, 2006, 01:23:18 ös »
ooo baya içiyormuş gerçekten. Bende kaşık kaşık verince çok veriyorum diyorum kendime. Zararı olmuyor demekki, ben çok sıcak olunca bazen suda veriyorum kaşıkla,aslında dr.lar gerek yok diyor ama 2 hft öncesine kadar öyle sıcaktıki, ben 1-2 kaşık verdim, nasıl kana kana içti yavrum,birde oh çekti üstüne walla.

Çevrimdışı feris

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #12 : Haziran 16, 2006, 01:52:27 ös »
Sibos cay verirken tek dikkat ettigim karnini doyurduktan sonra olmasi.Su vermiyorum .Anne danismanina sordum gerek yok dedi ama sanirim cayla karsiliyor o ihtiyacini.Papatya cayinin vucudun savunulmasina yardimci etkisi var o da cok seviyor.Aslinda papatya ve rezene cayina yeni basladi.Onceden sadece milupanin karin agrisi cayini veriyordum.O sekersiz oldugundan digerlerini vermek istememistim .Sekere alisirsa onu birakir diye.BIr de sekerin verdigi enerjiyle sutu az icmesinden korkuyordum.Ama o sorunuda yasamadik.Benim oglan suyu pek sevmeyecek herhalde.emzigi yikayip verince yuzunu burusturuyor :-\

Çevrimdışı simone

• Genel İdareci
  • Uzman Üye
  • Çiko,madem biliyosun da niye haber vermiyosun :(
« Yanıtla #13 : Haziran 16, 2006, 08:48:58 ös »
Sibel ne kadar büyümüş maşallah yaaa.Ben sayfanıza ilk kez yazıyorum,çok tatlılar,Ferisin günlüğünü takip ediyoruz da sana da burdan kolay gelsin demek istedim.

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #14 : Haziran 18, 2006, 11:04:17 öö »
sağol teyzesi. Ay doğurdum doğurucam derken 3 aylık oldu bile! Şaka gibi, zaman nasıl geçiyor hayret ediyor insan. Bu arada günlük yapayımdiyorum ama nerde yaramazdan vakit yokki. :P
Feris canım tabi karnı tokken vermeyi iyi akıl etmişsin canım.