Ikiz cocuklarla evde yapilacak faliyetler daha eglenceli aslinda. Siz hep oyun partneri olmak zorunda degilsiniz. Birbirlerinden örnek alip birbirlerine bakarak yeni fikirler üretebiliyorlar. Benim ogullarim henüz bebek, 6 ayliklar suan daha birbirlerinin farklarina yeni varip yan yana yatarken birbirlerinin emziklerini agizlarindan cekip kahkaha atmadan fazla bir paylasimlari yok .

Parmak boyasiyla degisik resimlerr yapabilirsiniz. Kis günlerimizin vazgecilmez faliyetidir bizim kizimla. Boyanma tehlikesi olmayna bir alans ecin. Masanin altina yere eski bir masa örtüsü, masanin üstüne bir eski masa örtüsü üstlerine eski kiyafetler ve kocaman kagitlar ve parmak boyalari. Cok eglenceli olacaktir. BAstan kurallari söyleyin. Nereleri boyanmamali anlatin. Ilk günlerde zorlanirsaniz bile alisacaklardir.
Oyun hamurlariylai da uzun süre zaman gecirmek mümkün.
Manolya nin dedigi gibi sonbaharda disaridan yaprak sopa tas toplayip bunlari boyamak.
Eski dergi kataloglari biriktirip , bunlari parcalayip kagitlara yapistirmak.
Hareket ihtiyaclarini karsialamak icin mutlaka bir sekilde organize edip disariya cikmalisiniz. Ayrica evin icinde de bir odada hareket imkani saglayacak ortam yaratmalisiniz. Burada top oyunlari oynayabilirsiniz. Topu sokmaya calisacaginiz basket potasi yada kolilere delikler kesip bunlarda icerisine toplari gecirmeye calisabilirsiniz.
Eski arti malzemleri toplayip bunlarla el isi yapabilirsiniz. Bunun icin forumumuzun kücük eller sanat sergisi bölümünden yararlanabilirsiniz:
http://www.cocuksevgisi.com/forum/index.php/board,33.0.htmlMüzik..Cocuk sarkilari, parmak oyunlari..3 kisi olunca daha zevkli olacaktir. Fazla cocuk sarkisi bilmiyorsaniz anasafyamizda tekelermeler parmakoyunlari var ayrica kasetler cd ler alabilirsiniz.Ayrica ben hem kizimi müzikle büyüttüm hem ogullarimi büyütüyorum. Agladiklarindan sarki söyledigimde hemen susuyorlar. Müzikle cok sey elde edebilirsiniz cocuklarda. Sakin müzikle sakinlesmelerini, hizli müzikle dansla enerjilerini atmalarini, cocuk sarkilari tekerlemelerle konusma gelisimlerini desteklemeyi gibi..
Ilk aklima gelenler bunlar aklima geldikce yazarim
Ayrica anne babalar icin yazilmis oyun önerilerinin oldugu kitaplar vardir Türkiyede'de mutlaka öneririm-