Gönderen Konu: ikizlerimle evde nasıl vakit geçiririm  (Okunma sayısı 3914 defa)

Çevrimdışı meltem44

• Yeni Üye
  • *
ikizlerimle evde nasıl vakit geçiririm
« : Kasım 10, 2008, 02:18:50 ös »
bütün ikiz annelerinden yardım bekliyorum lütfen ikizlerim 22 aylık onlarla değişik birşeyler yapmak istiyorum yani eğlenebilecekleri öğrenebilecekleri oyun olabilir evde çok sıkılıyolar benimde aklıma birşey gelmiyor lütfen fikir verin siz ne yapıyorsunuz evde çocuklarınızla
Her çocuk Allah tarafından kabul edilmiş bir duadır!

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
Ynt: ikizlerimle evde nasıl vakit geçiririm
« Yanıtla #1 : Kasım 10, 2008, 06:40:15 ös »
ikizlerim yok ama benim kizim suan tencere oyununa bayiliyor. Bütün tencereleri indriyoruz ve kapaklarini cikariyoruz. Sonra hangi tencereye hangi kapak gelicegeni bulmaya calisiyor. Sonra tencereleri yerine koyuyor.

Sonbahardaki renkli yaprak toplayip parmak boyasinla boyayip, ya kagida veya cam'a bastirin sekil ciksin veya bir kac cesit yaprak toplayip, rengarenk, sonrada kagida yapistirabilirsiniz.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #2 : Kasım 10, 2008, 08:02:47 ös »
Ikiz cocuklarla evde yapilacak faliyetler daha eglenceli aslinda. Siz hep oyun partneri olmak zorunda degilsiniz. Birbirlerinden örnek alip birbirlerine bakarak yeni fikirler üretebiliyorlar. Benim ogullarim henüz bebek, 6 ayliklar suan daha birbirlerinin farklarina yeni varip yan yana yatarken birbirlerinin emziklerini agizlarindan cekip kahkaha atmadan fazla bir paylasimlari yok .:)
Parmak boyasiyla degisik resimlerr yapabilirsiniz. Kis günlerimizin vazgecilmez faliyetidir bizim kizimla. Boyanma tehlikesi olmayna bir alans ecin. Masanin altina yere eski bir masa örtüsü, masanin üstüne bir eski masa örtüsü üstlerine eski kiyafetler ve kocaman kagitlar ve parmak boyalari. Cok eglenceli olacaktir. BAstan kurallari söyleyin. Nereleri boyanmamali anlatin. Ilk günlerde zorlanirsaniz bile alisacaklardir.
Oyun hamurlariylai da uzun süre zaman gecirmek  mümkün.

Manolya nin dedigi gibi sonbaharda disaridan yaprak sopa tas toplayip bunlari boyamak.
Eski dergi kataloglari biriktirip , bunlari parcalayip kagitlara yapistirmak.

Hareket ihtiyaclarini karsialamak icin mutlaka bir sekilde organize edip disariya cikmalisiniz. Ayrica evin icinde de bir odada hareket imkani saglayacak ortam yaratmalisiniz. Burada top oyunlari oynayabilirsiniz. Topu sokmaya calisacaginiz basket potasi yada kolilere delikler kesip bunlarda icerisine toplari gecirmeye calisabilirsiniz.

Eski arti malzemleri toplayip bunlarla el isi yapabilirsiniz. Bunun icin forumumuzun kücük eller sanat sergisi bölümünden yararlanabilirsiniz:
http://www.cocuksevgisi.com/forum/index.php/board,33.0.html

Müzik..Cocuk sarkilari, parmak oyunlari..3 kisi olunca daha zevkli olacaktir. Fazla cocuk sarkisi bilmiyorsaniz anasafyamizda tekelermeler parmakoyunlari var ayrica kasetler cd ler alabilirsiniz.Ayrica ben hem kizimi  müzikle büyüttüm hem ogullarimi büyütüyorum. Agladiklarindan sarki söyledigimde hemen susuyorlar. Müzikle cok sey elde edebilirsiniz cocuklarda. Sakin müzikle sakinlesmelerini, hizli müzikle dansla enerjilerini atmalarini, cocuk sarkilari tekerlemelerle konusma gelisimlerini desteklemeyi gibi..

Ilk aklima gelenler bunlar aklima geldikce yazarim
Ayrica anne babalar icin yazilmis oyun önerilerinin oldugu kitaplar vardir Türkiyede'de mutlaka öneririm-

Çevrimdışı meltem44

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #3 : Kasım 10, 2008, 11:08:44 ös »
manolyacım özellikle tencere oyunu çok hoşuma gitti çocuklarında beğeneceğinden eminim şimdi uyuyolar yarın ilk iş deneyeceğim çok sağol

Çevrimdışı meltem44

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #4 : Kasım 10, 2008, 11:17:38 ös »
bütün tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim boyamanın çok hoşlarına gideceğinden eminim basket potası için kartonu hazırladım bile 

Çevrimdışı meltem44

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #5 : Kasım 11, 2008, 09:31:45 ös »
manolyacım çok teşekkür ederim bugün tencereleri döktük ortaya çok hoşlarına gitti birde kapaklı saklama kaplarını büyükten küçüğe doğru dizmeyi öğrettim 2 takım olduğu için dizince kule gibi oldu her bitirdikten sonra alkış kıyamet yani tava tencere çok işime yaradı sağol canım

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #6 : Kasım 17, 2008, 10:55:37 öö »
rica ederim, cocuklar büyüklerin arac gerecleriyle daha zevkle oynuyorlar. Ben mutfakta bir dolap dolusu plastik esyalari koydum. Mutfakta oldugum vakit selin orayi dökmeyi sacmayi bayiliyor.

Aklima gelen birde. Camasir oynu diyoruz buna. Oglum korayla basladim kücüken bu oyna halada sever. Camasir yikarken, beraber renkleri ayiriyoruz ve camasir makinesine dolduruyoruz. Bu tür oyunlar hem egitici hem zevk aldiklari bir oyun.

Camasirla ilgili bir oyunumuz daha var. Corap eslestirme. Herkes kendi corabin tekini bulup yumak haline getiriyor ve dolabina yerlestiriyor. böylece hem evde bir is yaptiklari icin öz güvenleri gelisiyor. Bizler icin tabii zahmetli biraz cünkü hemen alip toparlayip kaldirmak, bir an evvel isleri haledelim diyoruz ama onlar icinde evdeki sorumluluklari ögrenme acisindan faydali. Biz egleniyorz. Tabii babamizin cesitli siyah coraplarini eslestirmek bana düsüyor :P