MErhaba Nil tekrar

Sana Öykü Ada nın kuzenim olan 11 yaşındaki İlaydaya çok düşkün olduğundan bahsetmiştim. İlayda da onu seviyor ve ne zaman biraraya gelseler, nefes almadan oyunlar oynayıp zıplayıp dansedip mutluluktan uçuyorlar. Hal böyleyken de kızım bayılıyor İalyda ablasına. Yaz aylarında başlayan heryere İA yazma takıntısı devam ediyor. ctesi günü kreşteki toplantısına gittim, panoda yaptığı hemen her resmin içinde İA vardı

inanamadım. alakalı alakasız her resimde, evin ortasına yapmış vs... ve resimlerin hemen hepsi mor ve kırmızı, diğer renkler yok denecek kadar az...
Küçükken 4 sayısını çok sevrdi şeklini beğenirdi (ilginç bir kişilik kendisi

biliyoırsun biri de sen de) artık İlayda ve Ada iki kişi olduklarından 2 yi seviyor, her şey iki. Örneğin krepmi yiyor, iki parça tabakta bırakılıyor (ama ille değil, hatırlarsa yapıyor) bir şey mi alacak iki olmalı, kakaolu süt alacağız 2 (ama ikikisini de içmese de 2 tane alıyor), kreş öğretmeni hem şeşırttı hem güldürdü parmağını bir yerine, iki şeklinde kaldırıyormuş

köfte 4-5 tane rahat yerdi artık 2 (hacimleri mi büyütsem ne yapsam

) jetonlu arabalara mı binilecek sadece 2 araba yetiyor (bu işime geliyor), önceden mor tutkusu vardı öyleki bir dönem mor dışında hiç bir renk giymedi, şimdide çoğunlukla mor tercih ediyor artık
ikinci bir rengimiz var: kırmızı, artık herşeyimiz mor ve kırmızı

bu bebekliğinden beri olan mor tutkusunun pedagojik açıdan bir anlamı var mı? yeni yürüyordu 1 yaş civarı mor nesneleri alıp elinden bırakmıyordu yada mor bir taytı vardı onu mesela çekmece karıştırırken elinden bırakmıyordu???
son olarak Ada hanımın bir diğer merakı da dikdörtgenler üstüne. Birşey dikdörtgen değilse o şey ne kadar güzel ve harika olursa olsun eğer dikdörtgen değilse yan gözle bile bakmıyor aldıysak beğenmiyor. Sıradan kıytırık bir dikdörtgen kutu ise onun için harika oluveriyoır.beğendiği bir oyuncak var mesela, almayalım dikdörtgenini bulursak alalım diyor...
Aslında tüm bunlar benim gözlemlerime göre tam olarak takıntı şeklinde değil,takıntı ise ne yapmalı, değilse takıntıya dönüşürmü, yada dönüşmemesi için birşeyler yapmalı mı? ne oldugunu nasıl davranmamız gerektiğini işin uzmanından öğrenmek isterim...
imza: telaşlı insan Girne