Gönderen Konu: otizim mii?  (Okunma sayısı 1441 defa)

Çevrimdışı dido_dido

• Yeni Üye
  • *
otizim mii?
« : Kasım 12, 2008, 05:38:37 ös »
slmm ben anasınıfı öğretmeniyim sınıfımdaki bir çocuk hakkında bilgi werirseniz sewinirim sınıfımdaki erkek bir çocuk yaptığımız faliyetlere hiç katılmıyorr el we kollarını kontrol edemiyor sınıfta sürekli koşup bağırıyor 6 yaşında we konuşamıyor çok az konuşuyor ama anlaşılmıyor gözlerimize bakamıyorr suratına baktığımız anda gözlerini kaçırıyoo kafasını başka bir yere çeviriyor. vee gösterdiğim etkinliklerde kağıda bakmıyor ve benim elimi izlemiyorr kafasını çeviriyor tabii ben bunların ne olduğunu bilemiyorumm........
Erkan_Didem

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: otizim mii?
« Yanıtla #1 : Kasım 13, 2008, 10:32:52 ös »
Ögrencinizin mutlaka bir uzmana götürülmesi ve gelisimindeki geriliklerin nedeninin saptanabilmesi icin testlerin yapilmasi gerekiyor. Bir cocugun otist olup olmadigini belirleyebilmek icin icin uzmanlarin cocukla birebir görüsmesi gerekir. Otist oldugu bizim gözlemlerimizle kesin olan bir cocugumuza otist testinin kesin konulmasi 1 seneiy bulmustu. Bu nedenle bu tür sorulari cevaplamam dogru degil. Teshis koymam dogru degil. Gercek olan ögrencininizin davranis ve gelisiminin mutlaka uzman doktorlar, cocuk psikologlari ve pedagoglar tarafindan izlenip bir teshis konulmasi gerekiyor ve sonrasinda siz ögretmenlerine de bilgi verilmesi gerekiyor.
Ögrencinizin ailesiyle görüsüp onlara nerey gidebilecekleri konusunda yol göstermeniz iyi olur. aileyi telaslndirmadan birtakim gözlemleriniz oldugunu ve ögrencinize daha iyi destek verebilmek icin mutlaka cocuk psikologlari tarafindan muayene edilmesi gerektigini anlatmalisiniz.
Saygilarimla