Tekrar merhaba,
memeden kesme konusunda anneler annelere soruyor bölümünde Ayla hanim (yaya) bir anne olarak tecrübelerini paylasmis mutlaka okumanizi öneririm.
Sütten kesme konusunda benim bu yastaki cocuk icin önerim cocugunuza anlatmaniz artik büyüdügünü ve bardaktan süt icebilecegini onun anlayacagi dilde aciklayip tutarli olmaniz. Bukadar uzun emziren annelerde cogunlukla annenin cocugu sütten kesmede daha cok zorlandigi görülüyor. Yani cocuklar anneden daha hazir oluyor:)
Sütten kesme döneminde oglunuza bol bol sarilin. SIK SIk ten temasi sayesinde size yakinliginin tehlikeye girmedigini hissedecektir. Her süt istediginde bir bardak icecegi ona verip ya da inek sütünü eger susadiysa icebilecegini söyleyin.Bu cocuga artik iceceklerini bardaktan icebilecegi sinyalini verecektir.
Televizyonu kendi hayatinizdan cikartmak zorunda degilsiniz ama cocugunuzun haytainin tamamni kaplamasina izin veremezsiniz. Cocugunuzun uyudugu saatlerde tv yi istediginiz kadar acabilirsiniz ama cocugunuz uyanikken kapatmalisiniz. Aksi takdirde cocugunuz sürekli tv acik olan bir ortamda büyürse ileride dikkat sorunlari da ortaya cikabilir.
Uykudan önce hareketli oyunlar oynamak cocugun uykuya dalmasini zorlastirir. sAnildigi gibi yorulursa güzel uyur düsücnesi yanlistir. Bu metot uykudan hemen önce degil gün icinde uygulanmalidir.Oglunuzu gün icinde acik havada bol bol hareket ettirmelsiniz. ancak aksam saatlerinden uykudan önceki saatlerde sakin sessiz ortamlar yaratip sakin faliyetlerde bulunmalisiniz.
Kitap okumayi sevmiyor düsüncenize ben katilmiyorum. Kitap kunmasina alisik olmayabilir. Sizleri kitap okurken görüdgü takdirde ulasabielcegi yerlerde kitaplari oldugu takdirde. Yaninda onun ilgisini ceken resim ve hikayelerin okunmasi halinde her cocuk kitaplari sever.
Oglunuzu aglatin demiyorum ancak 2 yasindaki bir cocuk uyku satainde yatakta olmasi ve uyumasi gerektigini ögrenir ve ögrenmelidir. En önemli sartlarda benim yukarida degindigim konulardir. Rutinler, uyku öncesi sakin bir ortam gün icinde temiz havada bol hareket gibi.
Kolay gelsin