Gönderen Konu: meme konusu  (Okunma sayısı 1623 defa)

Çevrimdışı neriman

• Yeni Üye
  • *
  • belki bir gün yaşlanacağım ama asla büyümeyeceğim
meme konusu
« : Kasım 14, 2008, 06:59:42 ös »
merhabalar öncelikle yeniyim ve yeni karşılaştığım bir durum 9 yaşında bir oğlum var 10,5 aylıkken memeyi kendi kendine bıraktı şimdi 2 yaşına basmak üzere olan bir oğlum daha var ve uyurken sadece meme emiyor başka türlü uyutamıyoruz ne yapmalıyım sizce fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler
asla asla deme

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: meme konusu
« Yanıtla #1 : Kasım 19, 2008, 08:35:09 ös »
Merhaba hosgeldiniz
sorunuzu atlamisim yanitim gecikti o nedenle.
2 yasinda olduguna göre zaten artik emzirmek istemezsiniz sanirim. Öncelikle sütten kestikten sonra oglunuzu daha SIk kucagiza alip ten temasind abulunun. Sizinle ten temasi icin emzirilmeye ihtiyaci olmadigini hissetsin.
Uyku icin en önemlisi oglunuza aksam rutinleri bulmaniz. Uyku sorunlarinda bunu tekrarlamak zorundayim. HEr aksam ayni saatte yemeli ve uyumali. Uyku saatleri gündüzde hep ayni saatlerde olmali. Aksamlari her seferinde yatmadan önce ayni sirayla ayni seyleri yapmalisiniz. Sakin bir ortam olmali. Yatmadan önce hareketli oyunlar müzik tartisma gibi uykusunda onu mesgul edecek seylerden kacinmalisiniz. Televizyon seyerederek uykuya dalmasina kesinlikle izin vermemelisiniz.
Örnegin, pijamasini giydirme sütünü icme ve kitap okumadan sonra ninni söyleyip öpüp iyi geceler dileyin ve odasindan cikin. Agladiginda yanina gidip uyku saati oldugunui söyleyip yine ayni sekilde iyi geceler dileyip cikin. Bunu ilk aksamlarda cok SIK tekrarlamak zorunda kalabilirsiniz.Tutarli oldugunuz takdirde mutlaka uyku saatinde yatip uyunacagini ögrenecektir. Agladi diye yataktan alip istedigini yaparsaniz ertesi gece daha cok aglayacaktir.
Sütten kestikten sonra ki artik zamani gelmis uyusun diye asla emzirmemelisiniz. KEndi basina uyumasini basaracak bir yasra.
Saygilarimöa

Çevrimdışı neriman

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Kasım 22, 2008, 10:02:04 ös »
cevapladığınız için çok teşekkür ederim ama yatmadan önce iyice kudurduktan sonra yatmamak için çırpınıyor zaten üstelik sallıyoruz yani önce meme biraz dalar gibi olunca da yastığa koyup sallıyorum ki ancak uyuyor belki yadırgayacaksınız ama hayatımız zaten televizyonla geçiyor kitap okumayı sevmiyor bu yüzden oyun oynuyoruz daha çok babasıyla olunca hırpalanmak istiyor iyice hırpalanıp sonra da sabaha kadar uyuyor şimdilerde emzirmeyi artık ben de istemiyorum ama nasıl bir yol izliyeceğimi ben de bilmiyorum babası asla ağlamasına dayanamayacağı için yatırıp da gelmek ağlamasına izin vermek gibi bir şansım da yok sanırım biz bu şekilde devam edeceğiz yine de bir yanıtınız olursa çok sevinirim
asla asla deme

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Kasım 25, 2008, 07:53:15 ös »
Tekrar merhaba,
memeden kesme konusunda anneler annelere soruyor bölümünde Ayla hanim (yaya) bir anne olarak tecrübelerini paylasmis mutlaka okumanizi öneririm.
Sütten kesme konusunda benim bu yastaki cocuk icin önerim cocugunuza anlatmaniz artik büyüdügünü ve bardaktan süt icebilecegini onun anlayacagi dilde aciklayip tutarli olmaniz. Bukadar uzun emziren annelerde cogunlukla annenin cocugu sütten kesmede daha cok zorlandigi görülüyor. Yani cocuklar anneden daha hazir oluyor:)
Sütten kesme döneminde oglunuza bol bol sarilin. SIK SIk ten temasi sayesinde size yakinliginin tehlikeye girmedigini hissedecektir. Her süt istediginde bir bardak icecegi ona verip ya  da inek sütünü eger susadiysa icebilecegini söyleyin.Bu cocuga  artik iceceklerini bardaktan icebilecegi sinyalini verecektir.
Televizyonu kendi hayatinizdan cikartmak zorunda degilsiniz ama cocugunuzun haytainin tamamni kaplamasina izin veremezsiniz. Cocugunuzun uyudugu saatlerde tv yi istediginiz kadar acabilirsiniz ama cocugunuz uyanikken kapatmalisiniz. Aksi takdirde cocugunuz sürekli tv acik olan bir ortamda büyürse ileride dikkat sorunlari da ortaya cikabilir.
Uykudan önce hareketli oyunlar oynamak cocugun uykuya dalmasini zorlastirir. sAnildigi gibi yorulursa güzel uyur düsücnesi yanlistir. Bu metot uykudan hemen önce degil gün icinde uygulanmalidir.Oglunuzu gün icinde acik havada bol bol hareket ettirmelsiniz. ancak aksam saatlerinden uykudan önceki saatlerde sakin sessiz ortamlar yaratip sakin faliyetlerde bulunmalisiniz.
Kitap okumayi sevmiyor düsüncenize ben katilmiyorum. Kitap kunmasina alisik olmayabilir. Sizleri kitap okurken görüdgü takdirde ulasabielcegi yerlerde kitaplari oldugu takdirde. Yaninda onun ilgisini ceken resim ve hikayelerin okunmasi halinde her cocuk kitaplari sever.
Oglunuzu aglatin demiyorum ancak 2 yasindaki bir cocuk uyku satainde yatakta olmasi ve uyumasi gerektigini ögrenir ve ögrenmelidir. En önemli sartlarda benim yukarida degindigim konulardir. Rutinler, uyku öncesi sakin bir ortam gün icinde temiz havada bol hareket gibi.
Kolay gelsin

Çevrimdışı neriman

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #4 : Kasım 25, 2008, 09:41:01 ös »
teşekkürler nil hanım yaya hanımın yazısını okudum diyeceksiniz ki ne kadar sorunlusun be kardeşim ama sizin gibi bir uzman bulmuşken işin peşini bırakmayayım diyorum oğlum günde 1 kere uyuyor öğlen uykusuna yatırırken meme emiyor bir de gece uyurken bazen de sabah kalktığı zaman meme meme diye tutturuyor yatmadan önce biberonla süt içiyoruz zaten o da kıyametle her reklam arasını bekleyip biraz biraz 1,5 saatte 180 ml süt içiyoruz belki çok komik gelecek ama film falan balkadıpı zaman hemen bırakıyor 9,5 tan sonra uyku havasına geçip ememk istiyor öğk oğluk kötü pis oğlum desemde inatla meme istiyor yani sütü bardaktan da içse biberondan da yine de meme emmek istiyor sarılma konusuna gelince zaten bütün gün milyonlarca kez sarılıp duruyoruz öpüyorum kokluyorum sürekli birlikte olduğumuz için yani o konuda bir sıkıntısı olduğunu sanmıyorum şimdiden ilginiz için çok teşekkür ediyorum sevgiyle kalın
asla asla deme

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #5 : Kasım 28, 2008, 01:16:04 öö »
Merhabalar,
herseyden önce henüz 2 yasinda bile olmayan bir cocugun böyle tv bagimlisi olmasi cok yanlis. Lütfen oglunuzun gelisimi, psikolojisi ve sagligi icin televizyon seyrettirmeyin.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #6 : Kasım 28, 2008, 10:00:42 ös »
Neriman Hanim kizmadim sadece oglunuza karsi ben de sorumluyum.Bana soru sordugunuza göre yanlislarinizi söylemek zorundayim ve sizin basari sandiginiz yöntem oglunuzda sizin farketmediginiz bir cok zarari da beraberinde getirmistir.Bile bile televizyon bagimlisi cocuklar yetistirmeyelim lütfen.
Egitim farkli sekillerde yapilmali her cocuk farkilidi ama televiyzon ve televizyon araciligiyla denen metotlar egitim degildir! Neriman hanim cocugu televizyon araciligiyla egitmeye calismak, yedirmeye calismak hatadir. Benim görevim de bunu size defalarca belirtmek.
Tv yi azaltacaginizi okudugum icins evindim ama kücük ogluma seyrettirmiyorumd ediginizde asil mutlu olacagim.

Çevrimdışı neriman

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #7 : Kasım 28, 2008, 10:05:46 ös »
merhabalar nil hanım ilk uygulamayı bugün yaptık bile biraz zorlansak da ufak tefek oyunlarla televizyonsuz yemek yedik üstelik sütünü renkli bir bardağa koydum bu akşam hiç istisnasız sütü bir kere de bitirdik yani ilk reklemlar bitmeden reklam diyorum çünkü hepimiz tv seyrediyoruz o saatte ama uyku saatinde yeniden meme emmek için ısrarlı bir tutum içine giriyor artık süt gelmiyor sanırım ama yine de emmek istiyor bakalım onu da aşacağız herhalde bugün bitti sayılır bakalım yarın da aynı tutum devam edecekmi göreceğiz teşekkürler sevgiyle kalın
asla asla deme

Çevrimdışı neriman

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #8 : Aralık 01, 2008, 01:51:58 ös »
nil hanım söylediğiniz üzere bir süredir yemeklerimizi tv olmadan yiyoruz hatta sadece çok hoşuna giden bir iki program var sadece onları açıyorum ona o zaman da farkettim ki oturup seyrediyor özlemiş oluyor yani meme konusuna gelince öğlenleri çok ısrar etmediği sürece meme vermiyorum artık yastığına yatıyoruz ve ben onu sallarken (ne yazıkki) ellerini tutup ona minik kurbağa şarkısını söylüyorum çok hoşlanıyor ve çok kısa bir sürede uyuyor şimdilik öğlen vermiyoruz bazı akşamlar da vermeden yattığı oluyor ama bazı sabah kalktığında ısrarla meme istiyor bunu da aşacağız diye inanıyorum teşekkürler sevgiyle kalın
asla asla deme

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #9 : Aralık 01, 2008, 07:09:10 ös »
Neriman hanim cocuklar yemek saatinde masada oturup yemek yemelidirler. Televizyion seyrederek yemek yedirmek cocugun hem beslenme aliskanliklarinda sorun olmasina hemd e cocukta bukadar televizyiondan sonra algilama sorunu olusmasina ne den olur. Sizlerle beraber anaögünleri oturup masada yemelidir.
Israr etmedigi sürece vermiyorum demissiniz. Bu ne demek oluyor bir düsünün. Cocugunuza "Yeterince aglarsan, israrli olursan önceden hayir desem de veririm" demis oluyorsunuz. Ya sütten keseceksiniz ya devam edeceksiniz. Bu sekilde davranislarinizla cocugunuza sen agla sizla istedigini ozaman yapacagim diye yanlis bir davranis sekli ögretmis oluyorsunuz.Bu da baska alanlarda da cocugunuzun davranis bozuklugu göstermesine neden olur.
Oglunuza anlatin, artik büyüdügünü ve sütü bardaktan icecegini sizin sütünüzün kalmadigini söyleyin. sevdigi kahramanlarin oldugu bir bardak alin.Ve bir daha vermeyin. Tutarli olmazsaniz oglunuzun da kafasi karisir ve hircinlasir.
Kolay gelsin

Çevrimdışı neriman

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #10 : Aralık 01, 2008, 10:10:23 ös »
haklı olduğunuzu biliyorum ve bu akşam denemeyi yaptık kucağımda uyumak istedi tamam dedim memeyi gösterdi ve ben d meme yok dedim ısrar etmedi bana iyice sokulup uyumaya çalıştı bir süre sonra da uyudu zaten adım adım ilerliyoruz yani çok teşekkür ederim sevgiyle kalın
asla asla deme

Çevrimdışı neriman

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #11 : Aralık 08, 2008, 09:28:36 ös »
merhabalar nil hanım bugün tam bir haftadır meme emmiyoruz artık yani memeyi bıraktık şimdi sadece şaka olsun diye meme diye takılıyor bana ben de yok meme diyorum kahkahayla gülüyor yani şakalaşıyoruz şimdi yine koluma yatırıyorum meme emer pozisyonda kucağımda sallıyorum biraz sonra yastıkta devam ediyoruz uykuya bakalım bundan ne zaman vazgeçebiliriz bilmem sevgiyle kalın
asla asla deme

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #12 : Aralık 08, 2008, 09:49:48 ös »
Sütten kesme isini basardiginiz icin tebrik ederim, kolay oldu sanirim biraktirmak.
Sevgiyle kalin