Gönderen Konu: hayali karakter  (Okunma sayısı 1237 defa)

Çevrimdışı ecrin

• Yeni Üye
  • *
hayali karakter
« : Kasım 21, 2008, 01:09:11 öö »
merhaba nil hanım benim benim kızım 24 aylık kasım 29 doğumlu bu sıralar  çocuklara yönelik bir dizide joker diye bir karakterin evimizde olduğunu söyliyor çok sık olarak. Nerde kızım diye sorduğumda şaka yaptım anne diyor.çözüm olarak seyrettirmemeği düşünüyorum fakat birden kesince ters tepeceğinden korkuyorum sizce normalmi böyle karakterler edinmesi yoksa duygusal bir boşluktan mı yapıyor  ayrıca kzım bebek mastürmasyonu yapıyor 8 aylıkken başladı ilk önceleri önemsemiyordum fakat bu sıralar daha sık yapmaya başladı görmemezlikten gelip üstüne düşmüyorum fakat merak ediyorum büyüdükçe bu özelliğini bırakırmı acaba bu konudaki önerilerinizi okudum ve gözlemledim ama nedenini henüz çözemedim malesef şimdiden teşekkür ediyorum cevabınız için.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: hayali karakter
« Yanıtla #1 : Kasım 25, 2008, 07:32:48 ös »
Merhaba,
eger tv de izledigi karakterden cok etkileniyor korkuyor ise ve seyrettigi bu program yasina uygun degilse seyrettirmemenizi öneririm. Cocuklar evde odalarinda hayali kahramanlarin olduklarini söylediklerinde onlarla birlikte o kahramanlari aramak . konunun üzrine konusmak "YOk öyel bir sey hic olur mu" gibi tepkiler vermekten daha dogru olur. Cocuklarin korkularini ciddiye aldigimizi onlari anladigimizi hissettirmeliyiz. Kiziniza nerde hadi göster hadi bakalim diyerek onu mesgul eden kahramani birlikte arayabilirsiniz. Biraz da oyun ve espri ile kizinizin  joker den korkamasini engelleyebilir ya d akorkulariyla basa cikmasina yardimci olabilirsiniz.
Ilk 3 yas televizyon seyrettirmemenizi öneririm. Birlikte sectiginiz ve yasina uygun bir cizgi filmi ya da bir programi birlikte seyredebilirsiniz . Zaten buy astaki cocuklara yapilmis filmler 10-15 dakiakyi gecmiyor.
Kiziniza ilgisini cekecek severek yapacak faliyet tekliflerinde bulunun. Mastürbasyon yaptiginda üstüne gitmemelisiniz ama böyle birseyi kendi odasinda ve kimse yokken yapmasi gerektigini de ögrenmeli.Eger bu aralar daha SIk yaptigini düsünüyorsaniz kiziniz neye ihtiyaci olacagini tekrar bir gözden gecirin. daha fazla ilgi, faliyet, arkadaslar, sosyal bir ortam vb. cözümleri kizinizin ilgi ve ihtiyaclarina göre sunabilirsiniz.
Saygilarimla

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #2 : Kasım 25, 2008, 07:33:49 ös »
Onu etkileyen bir cocuk programini seyrettirmemeniz onda duygusal bir bosluk yaratmaz merak etmeyin. Tam tersi eger bir bosluk varsa bunu cizgi filmle degil sizlerle, arkadaslarla doldurmasina imkan verir,

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Kasım 28, 2008, 12:53:39 öö »
Kizinizin gelisimi yasitlarina göre ileride  oldugu sürece yasitlariyla oynamak istemeyebilir ama mutlaka yasitlariyla ayni ortamlarda bulunmasini iletisim kurmasini desteklemelisiniz. 2 yasinda cocuklar henüz birlikte oynamazlar, yavas yavas iletisim kurmaya yan yana oynamaya ama kendi oyunlarini kurmaya alisiktrlar anak imkanlari oldugu sürece birlikte oyun kurmayi ögreneceklerdir.Kendisinden büyük cocuklar herzaman on kücük oldugu icin öncelik taniyabilecegi icin kücük cocuklar 2-3 yas büyüklerle oynamayi severler. Onlardan daögrenecekleri var ebette anak kendi yasitlariyla da oynamali.
Ilk 3  yil televizyon seyrettirmemek en dogrusu. Masallar konusunda da dikkat etmelisiniz. Masallari degistirerek korkmayacagi sekillerde anlatin.
Hayali karakter sorununuzun tv den kaynaklandigi belli tv seyrettirmemeyi deneyin.

Çevrimdışı ecrin

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #4 : Kasım 28, 2008, 02:44:00 ös »
teşekkür ediyorum nil hanım cevabınız için dikkat edicem tabiki tv.için çünkü bende çok seyretmesi taraftarı değilim aslında.

Çevrimdışı tuğba41

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #5 : Şubat 18, 2009, 11:35:16 ös »
merhaba nil hanım bizdede aynı sorun var bizim hayali arkadaşımız kreşteki sınıfından biri biz o arkadaşla kalkıyoruz yemek yiyoruz sık sık bize geliyor oyunlarımıza katılıyor öğretmenine sordum bu yaş grubunda hayal gübü yüksek olduğundan normal dedi siz ne dersiniz biz teleyizyona karşıyız en fazla yemek yerken oda çizgi film seyrediyor. televizyondan öğrenme şansı yok şimdiden teşekkür ediyorum

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #6 : Şubat 19, 2009, 09:10:14 ös »
Ögretmeninizin de dedigi ve benim asagida da acikladigim gibi buy aslarda normal.Ancak yemek yerken televizyin seyrettirmemenizi öneririm.
Sevgiler