Gönderen Konu: işitme engelli anne ve bebeği  (Okunma sayısı 859 defa)

Çevrimdışı dido_dido

• Yeni Üye
  • *
işitme engelli anne ve bebeği
« : Aralık 02, 2008, 11:04:36 öö »
merhabaa ben bi knuda yardım istiyorum benim komşum işitme engelli ama tam olarak sorunun ne olduğunu bilimiyorum we 1 yaşını geçmiş bi bebeği war anne kulağında bi işitme aleti ile duyabiliyoo ama konuştuklarını tam olarak anlamakta güçlük çekioruz bebeği de tam yeni yeni sözcükler söylemeye başladıı we düşüüorumda bu bebek bütün gün annesiyle birlikte annesi belki çoğu zaman bebeğin ne söylediğini duyamıyor annesi çok yüksek sesle konuşuyorr çocuğun dil gelişiminde bu şekilde engelli bi anne çocuğu nasıl etkilerr. çocuk üzerinde olumsuzluk yaratırmı we ben de bi anasınıfı öğretmeniyimm bu durumda çocuğa nasıl yardımcı olabilirimm çünkü gördükçe üzülüyorumm.. teşekkürler..........
Erkan_Didem

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: işitme engelli anne ve bebeği
« Yanıtla #1 : Aralık 02, 2008, 08:47:55 ös »
Merhaba,
anne isitme cihazi taktigina göre ve cocuguna yalniz bakabildigine göre yeterli derecede cocuguna tepki verebilecek kadar duyabiliyor. Annesinin  yüksek sesle konusmasi, bebegin her dedigini duyamamasi nedeniyle ailenin bir aile danisman merkezi tarafindan bilgilendiriliyor olmasi gerekir.Sosyo ekonomik durumlari nedir komsunuz bilmiyorum ve ya devlet tarafindan nasil bir destek veriliyor bilmiyorum ama cocugun gelisiminin desteklenmesi iyi olur. Hic duymayan konusmayan ailelerin cocuklari var konusmayi sonradan ögreniyorlar ama aralarinda isitme isitme engelliler icin olan hareketlerle olan konusma metodu sayesinde  okadar güzel bir iletisim kuruyorlar ki , konusmayi da cok cabuk ögreniyorlar. Disaridan sosyal psikolojik destek cok önemli. cocugun baska insanlara da ihtiyaci var (diger cocuklar gibi) babanin burada rolü, büyükannelerin-babalarin öneminin büyük oldugu gibi oyun gruplari da cok önemli.
sizin yapacagiz cocukla bol bo konusmak, kitap okumak sarki söylemek. Mesleginiz dolayisiyla zaten bildiginiz ve diger cocuklarla ne yapiyorsaniz onlari yapmaktir.
Forumumuzun diger bölümlerinde de paylasimlarinizi bekleriz.

Çevrimdışı dido_dido

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Aralık 02, 2008, 11:43:52 ös »
çok teşekkür ederimm ailenin sosyo ekonomik durumunu bende fazla bilemicem ama iyi gbii gözüküyor. ama şöle bi sorun war hem anne hem baba lise ble btirmemiş çok bilgileri yok baba sabahtan akşama kadar ewde yok anne ise sürekli ewde yada kendi annesinde başka sosyal hayatları yok we köyde yaşıolarr çocuk sürekli anane dede babanne ile beraber hep onları görüyor baba ewe geç geliyor we hemen dışarı çıkıyor çocukla fazla ilgilendiği sölenemez. ama çocuk 1 buçuk yaşında we kitap okuyamam ona dinlemez yerinde durmuyor 5 dakka bile oyun oynamıyor sürekli gezecekkk ewin içinde gezinip duruyor kendi yaşıtı yok zaten we saldırganlık war annesi de sadece özbakımına yardımcı olbilecek şeylari yapıor onunla paylaşımı yok köylü bi kadın işte ew oturması düğün falan gttiği yerler çocuk ne park görüyoo nede başka bşeyy anne baba böle olduğu sürece çocuk çok olumsuzluklar yaşayacak bunu düşünüyorum
Erkan_Didem

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Aralık 04, 2008, 09:58:57 ös »
Hangi köyde ögrtmenlik yapiyorsunuz yani dogu anadolu mu yoksa ege de mi bilmiyorum ama su bir gercek ki Anenin isitme engelli olmasindan dolayi degil egitimsizligindn kaynaklaniyor anlattiginiz sorunlar. Ve maaaleesef ki ülkemizde bircok cocuk bu sekilde büyüyor. Siz bir ögretmensiniz ve aileyi elinizden geldigince bilinclendirmeye calisamalisiniz. Kitap okuyamam demeyin cocuk kitabi tanimadigindan dinlemiyordur siz ona firsat buldukca kitaplar hediye edin okuyun. Eger imkaniniz varsa siz arada onu parka götürebilirsiniz ya da okulunuzda kullanilmayan atilacak oyuncak ve kitaplari ona verebilirsiniz.Bunlarin disinda benim önerebilecegim birsey yolamaz cünkü önereceklerimi gerceklestirlmesi gereken kisiler anne ve baba.
Sevgilerimle

Çevrimdışı dido_dido

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #4 : Aralık 05, 2008, 05:24:35 ös »
ben tekrardan yorumlarınız için teşekkür ediyorumm ben ege de bodrumda öğretmenlik yapıorumm ama sizin dediğiniz gbi ailee ye bşeyler öneremem beni yanlış anlayacaklarını düşünüyorum bana bizim çocuğumuzda ne warmış hem sana ne biz ona gül gbi bakıoz dyebilirler we zatenn yine dediğiniz gbi aile bilinçsizz beni anlamayacaklarına yada benimle çocuklarını parka yollamayacaklarına eminimmm........
Erkan_Didem