Merhaba Ayla Hanim,
yazinizi büyük ilgiyle okudum... Basta tam anlamadim, bir rahat animda 2 kez daha okudum!
Bende bu sekil zeka CD'lerine, TV-Oyunlarina, PC-oyunlarina cok karsiyim. Benim düsüncem sanki cocugu basindan salmak icin buna izin veriyor bazi anneler. Kimseye karsi kirici olmak istemem, herkesin düsünce özgürlügü vardir en nihayetinde.
Cevremde 2 yasinda, 3 yasinda olan cocuklarina bu TV Oyunlarini alan anneler görüyorum, ya da bir tanidik, "ee napim, agliyor, bagiriyor, bilgisayar oyunu oynamak icin, bizde oynatiyoruz" diyor, oglu henüz 3 yasinda, ve araba yarisi oynuyor, yani zeka gelistiren bir durum söz konusu degil! Yeni bi alet cikmis, emin degilim ama nintendo wee herhalde, emin degilim dogrusu bu mu, ama eline bir alet baglaniyor, sonra bir boks maci, aletle boks yapiyorsun, ekranda karsindakini nasil k.o. yaptigini görüyorsun, bunu oynayan cocuk henüz 2 yasinda

Ben bu konuda biraz daha sert davraniyorum. Ben Notebook kullaniyorum ve oglum kesinlikle dokunmuyacagini biliyor, o oyuncak degil, bunun farkinda artik! Kendi Laptop'u var, bebek laptopu, saymasini ögretiyor, alfabeyi ögretiyor, pek ilgilenmiyor, ama bazen acip bakiyor, genellikle kitaplarini ona tercih ediyor.
Biz o yastayken birakalim böyle bir lüksü, dogru dürüst kitap koleksiyonumuz bile yoktu belkide... yinede zeka eksikligi yasadigimi düsünmüyorum, bir eksiklik hisetmiyorum...
Kisacasi yaziniz cok anlamli ve cok düsündürücü, paylasiminiz icin tesekkürler
Fehime