Gönderen Konu: Yeni Köse Yazarimiz Ayla Hanim  (Okunma sayısı 1968 defa)

Çevrimdışı yaya

• Genç Üye
  • **
  • cee
Ynt: Yeni Köse Yazarimiz Ayla Hanim
« Yanıtla #15 : Aralık 13, 2008, 10:19:25 ös »
Yorumlarınız için teşekkürler.  İlk çocukta, özellikle ilk aylarda fena oluyordum bu yorumlara hatta bazen aşırı tepkiler verebiliyordum.  Yakınlarımı uyardım, hormonlar normal seviyeye inene kadar benden uzak durun diye:)   Zamanla kendimi kontrol etmeye başladım, e sonuçta onlar da sevdiklerinden heyecana kapılıp ilgiyi, yorumu abartabiliyorlar.  ikinci çocukta aldırış etmemeyi öğrendim sanırım:)) 
Ayla

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: Yeni Köse Yazarimiz Ayla Hanim
« Yanıtla #16 : Aralık 16, 2008, 11:50:45 öö »
Sorun aslinda suradan kaynaklaniyor, ALmanya da da anneler kayinvalideler cevre fikir bildiriyor ancak iki nesil arasindaki cocuk egitimi ile ilgili bilgiler arasind abukadar büyük ucurumlar yok. Evet yasli Almanlar örnegin bazi konularda cocuk egitiminde daha kati olduklarindan onlar arasinda da sorunlar cikabiliyor ancak bizde ki en büyük sorun büyüklerimiz hala eski bilgilere, hatta yanlis ve zararli bilgilere göre davranmaya devam ederken  gencler özellikle okuyan arastiran genc anneler artik bu yanlislarin farkindalar. Bu sorund egil tabiki güzel bir gelisme ancak toplum icinde butür sürtüsmeler yasaniyor bu nedenle.
Aslinda genc annelere önerilen bir cok fikir yanlis ve bir oladar da cocuk psikilojisi ve gelisimi icin yanlis. Ancak bizde bir inanis var "Ben sizi nasil büyüttüm, bizle sizleri nasil büyüttük ". Malesef toplumumuza baktigimizda egitimde yapilan hatalarin sonuclarini görmek cok zor degil .Tabiki anneler, komsular , tanidiklar da fikirlerini bildirebilirler ama bunu anne babayi SIK bogaz etmeden yapmalidirlar. Ayla Hanim'in da dedigi gibi özellikle dogum sonrasinda annenin hem hormonlar nedeniyle hem de yeni bir düzen kurma stresi ile butür ögütlere, elestirilere dayanacak sabri ve enerjisi olmuyor.
Banu tuvalet konusunda Türkiye'de okadar cok yanlis yapiliyor ve bu yanlislar hala inatla devam ettirilmek isteniyor ki Türkiye'ye nezaman gitsem kendimi tutmasam bilmiyorum kac kisiyle tartisirdim. Erken ve zorla yapilan tuvalet egitimi yüzünden meydana gelen karakter sorunlarindan habersiz bir toplumda hatta hala yanlis önerilerde bulunan uzmanlar bile var. Aman gec kalmayin diye bir öneri okudugumda ya da duydugumda cok sinirleniyorum.
emzirme konusunda ben de yazmistim köse yazimda bir Türkiye ziyaretimde.
http://www.cocuksevgisi.com/index.php?option=com_content&task=view&id=82
http://www.cocuksevgisi.com/index.php?option=com_content&task=view&id=94

eger söz konusu cocuklarimiz ve onlarin psikolojik gelisimleriyse ben anne baba olarak topluma karsi cikmanin yanindayim. "elalem ne der" düsünceyle asla hareket etmemeliyiz. Ben hic bir konuda insanlari kirmayi sevmeyen birisiyim ama konu cocuklar oldugunda ve cagdisi önerilerde bulunan insanlara karsi kendimi tutamiyorum.Malesef hala cisini tutmazsan poponu yakarim diye cocuklarini korkutan genc anneler var ülkemizde.
Bizlere büyük görevler düsüyor , örnek olmak ve tanidigimiz anne babalari uyarmak gibi..