Gönderen Konu: NASIL OLCAK BU İŞ:)  (Okunma sayısı 830 defa)

Çevrimdışı GÖKBER

• Yeni Üye
  • *
NASIL OLCAK BU İŞ:)
« : Aralık 25, 2008, 01:02:36 ös »
[co lor=green][/color]HERKESE SELAM BEN 27 YAŞINDA iki erkek çocuk annesiyim büyük oğlum 7 yaşında küçügü ise 3 yaşına yeni girdi büyükle herşey yolunda küçük le biraz sorun yaşıyoruz konuşması çok gecikti diye düşünüyorum çünkü büyük oğlum onun yaşında gayet ii konuşuyordu  canı isteyince ben söylüyorum o tekrarlıyor ama canı istemezse mümkün degil anlaşılır şekilde konuşmuyor ne yapmalıyım bilmiyorum lütfen yardımcı olurmusunuz?

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: NASIL OLCAK BU İŞ:)
« Yanıtla #1 : Aralık 25, 2008, 07:21:55 ös »
Cocuklarinizi kiyaslamamaya özen gösterin lütfen. Anne baba olarak insan otomatik olarak yapiyor ancak her cocugun gelisim hizi farklidir. Özellikle konusma gelisimi her cocukta farkli ilerler.Önemli olan oglunuzun konusma istegini sürekli ona kelimeler tekrarlatarak, yanlislarini düzelterek kisacasi sizin endiselerinizi ona aktararak kirmayin.
Fizyolojik sartlarin yaninda konusma gelisimi icin en önemli etkenler konusma istegi ve cevrenin etkisidir. Siz sürekli onunla konusur kitap okurs ve onu ilgiyle sabirla dinler elestirmez acele ettirmez iseniz oglunuz da daha cok isteyerek konusacaktir.
Ayrica oglunuzu taniyan cocuk doktorunuzun fikrini almali konusma gelisimi hakkinda fikirlerine basvurmalisiniz.
Saygilarimla

Çevrimdışı GÖKBER

• Yeni Üye
  • *
burası gerçekten çok sıcak tatlı ve farklı bi ortam :))
« Yanıtla #2 : Aralık 25, 2008, 08:10:43 ös »
nil hanım sorumu yanıtladıgınız için çok teşekkür ederim ben tunceliden katılıyorum aranıza eşimin görevi nedeniyle buradayız bundan sonra hep beraber olucaz inş ....