Gönderen Konu: 2 yas sendorumu olabilir mi?  (Okunma sayısı 694 defa)

Çevrimdışı GÖKBER

• Yeni Üye
  • *
2 yas sendorumu olabilir mi?
« : Aralık 27, 2008, 12:02:15 ös »
bizim küçük paşada aynen öyle artık tanıyamaz oldum bazen diyorum ki bu benim oglum berat mı çok asabi çok ağlayan ve huysuz bi çokcuk oldu  köpek dişlerini çıkarıyordu ondandır dedim ama bu kadar uzun sürermi bilmiyorum yataktan ağlayarak uyanıyor ve muthiş bi çıglıkla aglıyor benim merak ettigim 2 yaşını bitirdi ekimde ama hala 2 yaş sendromu ola bilirmi?

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: 2 yas sendorumu olabilir mi?
« Yanıtla #1 : Aralık 28, 2008, 11:36:31 öö »
Merhaba Burcu Hanim,
sorunuzu yeni baslikla diger mesajdan ayirdim. Bu sekilde diger okuyan yüeler icinde daha analisir olacaktir.
2 yas demeninin diger adi inat dönemidir. Mutlaka 2.yas da da cikmayabilir. Dha erken ya da daha gec cikabilir ortaya. Uzun sürebilir. 3 yasina girdi diye pat diye bitecek bir dönem degildir.
Anne babanin davranislari, tepkileri bu dönemin nekadar sürecegi ve nasil atlatilacagi konusunda cok önemlidir.
Dis cikarma, büyüme atagi da eklenince zor bir dönem de olsa cocuk agaldiginda cok üstüne gitmemek, agladiginda hayirlari evete cevirmemek, tutarli olmak cok önemlidir. Eger cocuk istedigi olmadiginda agladiginda istedigi yapiliyorsa aglamalar daha cok aratacak ve bu dönem uzayacak hatta cocugun karaketerind yer edecektir.
Özelikle bu dönemde düzenli bir gün gecirmesi cok nemlidir. HErgün ayni saatlerde yatmas ayni saatte kalkmasi günlük plan, ritualler cok ama cok önemlidir. Cocuk gün icinde bir sonraki adimi bilmezse kendisini güvende hissetmeyecek ve hircin olacaktir.
Oglunuzun davranislari ve sizin verdiginiz tepkilerle ilgili örnekler verirseniz size daha iyi yardimci olabilirim
Kolay gelsin