Gönderen Konu: bezini çıkarmayı kendisi istedi  (Okunma sayısı 1664 defa)

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
bezini çıkarmayı kendisi istedi
« : Aralık 30, 2008, 06:37:57 ös »
Merhaba Nil,
Pazar sabahı Nevra artık bezimi bağlamayın dedi uyanınca. Biz de çıkarttık. Uyurken ve okula giderken takıyoruz, ne yazık ki tuvalte yetişemedik henüz. Doğduğundan bu yana ilk defa iki gündür kakasını yapmadı. Bezini bağlamadığı için çok mutlu. Ne yapmalıyım? Nasıl bir metod izlemeliyim? Ne kadar sürede tuvaletini tutp tuvalete yapmayı başarır? Onu zorlayıp bu süreci boşuna uzatmak istemiyorum. Teşekkür ederim..

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: bezini çıkarmayı kendisi istedi
« Yanıtla #1 : Aralık 30, 2008, 08:29:11 ös »
Merhaba Banu,
cok güzel bir haber bu. Nekadar zamanda tuvalete aliscagini önceden söylemek mümkün degil.
Tuvalete yetisemediginizi yazmissin sorun deil .Herseferinde onu cesaretlendir, bir daha ki sefere yetisiriz tuvaletin geldiginde hemen habe ver diye hatirlat. arada sorabilirsiniz tuvaleti olup olmadigini ama ben sürekli cocuga tuvaletin var mi diye sorulmasindan yana degilim. Cocuk hissettiginde söylüyor zaten. Sik SIk soruldugunda cocuk bikiyor, tuvalete oturmak bir görev gibi gelmeye basliyor. Onun yerine bir basari, eglence olarak algiamali cocuk tuvalete gitmeyi. Kendisiyle konusup arada ona tuvalete gitmeyi teklif edecegini, hatirlatacagini kendisinin de geldigini hissettiginde hemen söylemesini anlatabilirsin.
Eger fiziki olarak da sartlar olustuysa yani tuvaletinin geldigini zamaninda hissetmeye baslarsa kisa sürede bezden tamamen kurtulursunuz. Eger tuvaletinin geldigini henüz zamannda hissetmiyorsa biraz sürebilir ama kendiliginden bezi istemedigine göre zorla baglamamani öneririm.
Ögretmenleri ile de görüsebilirsiniz orada da tuvalete gitmeye tesvik etsinler.Yeni bir okula baslamisti sanirim Nevra hemen orada tuvalete oturmak istemeyebilir, ögretmenlerini yeni atniyor onlarla tuvalete oturmak istemeyebilir. Hem yeni bir okul hem tuvalet egitimi zor gelebilir bu nedenle öncelikle tuvaletinin geldigini hissedip hissetmedigini gözlemlemelisin. Birak kendisi karar verisn nekadar sürecegine bu dönemin. Övgü, ilgi sayesinde bezini cikarmis olmaktan dolayi gururludur. Tuvalete oturdugunda da ayni pozitif destegi alsin sizden.
Kolay gelsin

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
« Yanıtla #2 : Aralık 31, 2008, 04:14:03 ös »
Bu sabah kakasının geldiğini, bez bağlamamız gerektiğini söyledi. Ben de senin söylediğin gibi onu övüp, olayı süsleyerek, hadi bez bağlamayalım tuvaleti deneyelim dedim ve tuvalete kaka yapmayı başardık. Çok mutlu ve bezimi takmayalım diyor. Tekrar teşekkür ederim Nil. Sevgiler.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Ocak 04, 2009, 08:43:31 ös »
Cok sevindim Banu.Nasil gidiyor tuvalet aliskanliginiz?Yani Nevra´nin :)

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
« Yanıtla #4 : Ocak 05, 2009, 06:09:59 öö »

Günaydın Nil,
Sanırım Nevra artık kaslarının farkına vardı ve onları kullanmaya çalışıyor. Çişini de kakasını da farkediyor ve tuvalete gitmeye çalışıyor. Arada az az kaçırıyor ama çoğunlukla tuvalete yetişiyor. Çok seviniyor ve koşarken çok heyecanlıyım diye çığlık atıyor. Ben bu konu için hiç gergin heyecanlı ya da mutlu değilim. Beni mutlu edn tek şey onun mutlu olması ve kendisiyle gurur duyması. Biz rahat davradıkça o daha çok tadına varıyor başarmanın.
Dün babanesi öğlen uykusunda bağlamamış, uyanır uyanmaz tuvalete koşmuş.
Bir de yeni okula gideceğimiz ilk gün sordu, tuvaletimi götürecek miyiz, orada nereye yapacağım diye. Ben de orada güzel tuvaletler olduğunu, isterse yapabileceğini , ama yapmak istemezse de altının bezli olduğunu bezine yapabileceğini söyledim. Okulda beraber tuvaletleri gezdik, tutacakları yok nasıl tutarım dedi. İstersen öğretmenlerin yardımcı olur dedim, ama oturtmaya çalışmadım.
İşte tuvalet alışkanlığımızdaki son durum ;)
sevgiler

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #5 : Ocak 06, 2009, 09:14:20 ös »
Harika bir haber. Banu´cum iste anne tuvalet konusunda nekadar rahat olursa gecis dönemi de bukadar rahat oluyor.
Mini anaokulunda tuana da basta istemiyordu yapmak. Daha yeni birakmisti bezi. Alistirma kilotlarindan giydiriyordum eger isterse ögretmenleriyle gidebilecegini ama cok zor durumda hic korkmamasi gerektigini yapabilecegini söylüyordum. Siniftan disariya cikmak istemedigi ilk günlerd ögretmenleriyle gitmedi ben okula götürünce götürüyordum tuvalete bir de alirken. Hic altina yapmadi.Sonra alisti ve "bizim miniminnaaacik tuvaletlerimiz var anne" diye sevincle anlatarak okulda da gitmeye basladi. eminim Nevra da alisinca gidecektir okulda.

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
« Yanıtla #6 : Ocak 06, 2009, 09:57:40 ös »
Bugün okula giderken bez bağlamak istemedi, ben de bağlamadım. Bir kez gitmişler öğretmeniyle ve biraz kaçırmış, tam tuvalete gidecekleri sırada çocuklar ağlamışlar ve Nevra da telaşlanmış. Daha sonra okulun sahibi öğleden sonra kalıp kalamayacağımız, okula bir pedagogun geleceğini söyledi. Nevranın uyuduğunu söyleyince, uyuyan başka çocuklar da var deneyelim mi dedi, deneyelim ama sanmıyorum uyuyacağını dedim. Beni şaşırttı ve kolayca uyudu. Beni diğer şaşırtansa, uykusundan uyanıp tuvalete gidip, tekrar uyumaya devam etmesi oldu. Okuldan çıkınca eve gelir gelmez tekrar yaptı ve akşam uyumadan da kaksını yaptı. Sanırım en zor dönem bitti. Haklısın ben bu dönemde çok rahattım. Tek endişem çocuğumun hırpalanmasıydı. Sadece onu rahat ettirmek istedim. Bezden kurtulması, ortalığın kirlenmesi vb kaygılarım hiç yoktu. Dediğim gibi sadece Nevranın konforunu düşündüm. Desteğin için tekrar teşekkür ederim. Buralarda olduğunu bilmek çok güzel.

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
« Yanıtla #7 : Nisan 14, 2009, 06:21:02 ös »
Nil merhaba,
Nevranın bezi bırakış hikayesini hatırlatmak istiyorum. Aralık sonunda bağlamayalım artık demiş, geceyi ve gündüzü kolayca bırakmıştık. Onbeş gün içinde de kaka, gece gündüz tamamen düzene girmişti.
Son iki haftadır oyuna dalıp tuvaletini kaçırmaya başladı. Okulda da oyunu bırakıp tuvaletini yapmak istemiyor. Bu yüzden çamaşırını değiştirmemizi gerektirecek miktarda kaçırıyor. İdrar yollarında bir sorun olsa ağrısını dile getirir diye düşünüyorum, ne yapmalıyım tam bilemiyorum. Bugün ona okulda tuvalete gitmezse okula gidemeyeceğini, çünkü tuvalet tutmanın insanları hasta edeceğini anlattım. Az önce de oyuna dalıp kaçırınca, böyle devam ederse altını tekrar bağlamamız gerekeceğini söyledim. Umarım yanlış yaklaşmamışımdır.
Bugün okulda öğretmenleriyle konuştum, onlar bu durumun normal olduğunu, daha çok küçük olduğunu, etrafta ondan büyük olduğu halde SIKÇA kaçıran arkadaşları olduğunu, belki bundan bile etkilenmiş olabileceğini söylediler?
« Son Düzenleme: Nisan 14, 2009, 06:22:59 ös Gönderen: banu75 »

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #8 : Nisan 14, 2009, 09:55:31 ös »
Banu ögretmeninizin de dedigi gibi butür alta kacirmalar dogal.Eger konuyu büyütmezsen daha cabuk atlatirsiniz.Altina her yaptiginda fazla tepki vermeden "Demek yetisemedin peki hadi yeri temizleyelim" deyip eline bir bez ver kiyafetlerini ver kendisi giysin. Yani altina yaptiginda olay haline gelmesin. Ilgi odagi olmasin. Siradan bir durum  gibi davran ama kisaca bir daha kis efere daha erken tuvalete gitmeyi de hatirlat.
Oyuna daldiklarinda buy asta cocuklar cok SIK kacirabiliyor altina hatta daha büyük cocuklar bile yetisemeyebiliyor.Bu sekilde herkesin onunla ilgilendigini farkettiyse ya da okulda altina yapan bir cocukla ilgilendigini farkettiyse o da denemek istemistir.
Altina yapmadigi tuvalete yestistigi zamanlarda ilk baslardaki gibi övebilirsin. Kuklalariniz varsa o kuklalarla bu konuyu konusabilirsin. Kuklalar birbirlerine anlatabilir örnegin tuvaletleri geldiginde nasil tuvalate kostuklarini falan. BEn bir cok konuyu kuklalar araciligiyla anlatiyorum Tuana'ya kuklalar benden daha etkili oluyor:)
Sevgiler

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
« Yanıtla #9 : Nisan 15, 2009, 03:53:01 ös »
Nevra iki hafta önce hafif bir mide bağırsak enfeksyonu geçirdi ve bu dönemde normalde kendi başına yapabildiği özbakımını(yeme içme giyinme tuvalet) ben yaptım. Bu benim gibi rehavete alışmış bir anneyi biraz yordu sanırım.
Bir de bunun üstüne tuvalet kaçırma eklenince, normalde göstereceğimden fazla tepki verdim? Oyuna dalıp kaçırması normal sanırım. Neyse bekleyelim görelim.
Acil cevap için çok teşekkür ederim
sevgiler

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
« Yanıtla #10 : Nisan 24, 2009, 05:48:58 öö »

Normale döndük, tekrar teşekkür ederim..
sevgiler

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #11 : Nisan 27, 2009, 07:53:30 ös »
Hastalik sonrasinda butür geriye dönüsler oluyor, tekrar normale dönmesine sevindim.
Sevgiler ikinize de.

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
« Yanıtla #12 : Ocak 23, 2010, 05:08:37 ös »
Nil merhaba,
Yine biz yine tuvalet :(
Nevra hamileliğimi öğrendiğinden bu yana günde sadece iki kez tuvaletini yapıyor, o da ancak patlama noktasına gelince.
Kakayla hiçbir sorunumuz yok ama çişini kesinlikle yapmıyor. Sürekli sallanıyor ve geçiştiriyor. Artık bu konuyla ilgili hiçbir tepki veremiyorum. Okulda da girmiyormuş, öğretmeni bu konuyu birkaç kez açtığını ama ilişkilerini olumsuz etkilememesi için üstelemediğini söyledi. Sıradan bir tembellik mi diyorum bazen ama o kadar basit olamaz herhalde.
Ne dersin daha da kronikleşmeden bir uzmanla görüşmeli miyiz?

teşekkürler sevgiler

banu