nil hanim sizi cok mesgul ettim kusura bakmayin ama gercekten cok ihtiyacim vardi sizin gibi bilgili ve tecrubeli birinin fikirlerine...uyku bolumune kopyalayip cevap yazdiginizi soylediginiz yaziyi bulamadim,yoksa ben mi yanlis anladim,son mailde yazmissiniz uykuyla ilgili onerilerinizi...
biraz biraz yapmam gerekenleri anladim oncelikle uykuyla ilgili sabah erken kaldiricam cani,uyumak istese de uyutmiycam -oyaliycam (cok huysuz oluyo uyukusunu alamayip uyaninca) sonra 12 de uyuycak mecburen

ve aksam de erken uykusu gelecek..insaallah.. ve 1-2 hafta disimi sikarsam bir duzen kurucaz...amin

uykuyla arasi cok yok ama en azindan saatleri 2-3 saat geri almak hem bizi hem onu rahatlicak..sizin cocuklarinizin 7 de uyumalari harika valla...ama bize oyle bir duzen de uymaz cunku o zaman can babasini goremez 10 da uyumasi ideal...malum turkiye ve istanbul sartlarinda babasinin eve gelmesi en erken 8 yemek yiyip azicik oglunla oynamasi en erken 9 ...esim insaat muh. ,santiyede , cok yogun calisiyo...baba-ogul iliskisi ve onemi konusunda dasize biseyler sormak istiyorum su duzeni bir kurabilirsem...neyse uyku duzeni konusunu anladigimi dusunuyorum...cok tesekkur ederim...
uykuyla ilgili ilk mailde yazdiklarim konusunda ne dusunuyorsunuz...uykusu oluyo ama yatagin icinde yuvarlaniyo,kendi kendine konusuyo sanki beyni stop demiyo diye yazmistim...gec saatte de olsa bir duzen var aslinda...her gece 12 de uyuyo mesela...ben 10 da baslasam da uyutmaya-10 da gozunden uyku aksa da farketmiyo...biraz degisik bir cocuk gibi geliyo bana..
yemek konusu daha zor bir konu...hele seker cikolata vermemek en zoru...yerlerde yuvarlaniyo-ziplayip agliyo,gormezden geliyorum ya da dikkatini baska yone cekmeye calisiyorum ama cogunlukla basarili olamiyorum...bu kriz durumlarinda ne yapmak gerekiyor...ilk is evdeki seker-cikolatalari ve bilumum ivir ziviri-(cok yok aslinda) ama can buluyo iste ,kaldirmak...ama mutlaka biyerlerde gorecek...anlatiyorum aslinda yemegini yersen cikolata yiyebilirsin...cikolata karnini doyurmaz...faydali birsey degil,yemek yersen kocaman abi olursun diye ...anliyomus gibi gorunse ve soylediklerimi bana satsa da tutturdu mu da tutturuyo...tutarli olmak gerektigini-hayiri bilmes gerektigini biliyorum ama uygulamaya gelince basaramiyorum...can oyle hareketli bir cocuk ki degil yemek masasinda hicbir yerde 10 dk. dan fazla oturamaz...yani yaradılışı boyle...bebekliginden beri ayni...yemek bitmeden kalkilmaz...karnin doyunca istedigin kadar dolasabilirsin laflari da henuz ise yaramiyor...bu konuda ne onerirsiniz? onun yasinda bir cocugun yeme hizini dusunursek en az yarim saat masada oturmali..
son olarak yemek ve uyku duzenini ayni anda kurmaya calismak sanirim hem oglumu hem beni yipratacak...onun icin once uyku duzenini kurup daha sonra da yeme duzenini kurmam ikimiz icin de daha iyi olacak...siz de boyle mi dusunuyorsunuz ?
can gibi 2 yas 4 aylik bir cocuk kendisi yatip uyuyabilir ve kendisi oturup yemegini yer-karnini doyurur mu diyorsunuz nil hanim...eger bunlari basarirsam dileyin benden ne dilerseniz

cunku bu yuzden ben 2. cocuk fikrinden uzaklasmaktayim...oysa isterim ki canin da bir kardesi olsun...
size biraz anne sutunu biraktirma maceramizi anlatmak istiyorum...bunu forumun ilgili kismina da kopyalarsaniz diger arkadaslara da faydasi dokunabilir...cani 2 yasina kadar emzirmek istiyordum dogdugu gunden itibaren hatta cok korkmustum ilk zamanlar sutum yetmedigi icin emziremiycem sanmistim..neyse ki allah yardimcimiz oldu ve can 2 yasina kadar anne sutu aldi...anne sutunun faydalari malum ...bize mirasi da kendi basina uyuyamama ve istahsiz bebek olarak kaldi sanirim...son zamanlarda oyle dusmustu ki memeye,onsuz mumkun degil uyutamiyordum ve kara kara dusunuyordum nasil biraktiricam diye cunku artik goguslerim yara olmaya baslamisti...herkes yine ayni sekilde kararli olmam gerektigi konusunda hemfikirdi...ilk denememi annemlere gittigimde yani baska bir sehirde ve az gordugu insanlarin arasinda yaptim..annem yardimci olur-o alip uyutur diye dusunmustum ...2 gece sabaha kadar salladim...bisey yiyip icmedi ve sonunda hastalandi ben de 3. gun dayanamayip verdim (dedesi de aglamalarina dayanamadi) ve o sürede anladim ki ben de hazir degilim bu ise...1-2 ay bu konuyu kafamdan sildim,belki kendi vazgeçer diye dusundum ama tabi ki vazgecmedi...bu surede hep ona anlattim can artik buyudu abi oldu bebekler meme emer,can sutu bardaktan icecek...memisler cok aciyo falan diye...birgun goguslerim gercekten cok acidi ve lansinoh-lanolin diye bir krem var onu surdum,hatta canla birlikte surduk memisler uf olmus diyerek...canin uykusu geldiginde ne kadar gozlerini kapatsa da son dk. da mutlaka emmek isterdi,yine istedi ,bakalim ne yapacak diye verdim ama agzina almasiyla cikarmasi bir oldu,bitkisel bir krem ,gogus silinmeden de emzirilebilyor ama kokusu kotu,bir arkadasimdan duymustum onunla biraktirdigini ve bizde de ise yaradi...sonrasinda da birlikte kremlemeye devam ettik goguslerimi,hep diyodu ki uf olmus,iyilessin emicem ama sonra unuttu...tabi ki 1 hafta coookk zor uyudu...ama dusundugumden daha kolay birakmisti..
herkes anne yanında olmazsa daha kolay birakir diyor ama bence oyle degil...tamam mumkunse baskasi uyutsun..buyuk ihtimal anne evdeyken baskasini da istemeyecektir gerci...anne de kucagina alip uyutmasin..bebek memenin kokusun almasin...baska sekillerde uyutsun...bebek zaten en sevdigi memesinden ayriliyo,annesine ihtiyacı var,anne yaninda olup bebegini desteklemeli,anlayacak yastaysa anlatmali,mutlaka anliyorlar.
sutunu bardaktan icirip bir masal okunabilir,oncesinde ılık bir dus olabilir,tabi can gibi cocuklara bu yontemler vız gelir ama mayistirir en azindan

bir de cocugun sevdigi aktiviteleri yapmak iyi geliyor o donem,parka-gezmeye goturmek,baska cocuklarla birarada oynayabilecegi ortamlar yaratmak,sevdigi yemekleri yapmak ,yani kafasini dagitmak ve gonlunu hos tutmak,her zamankinden biraz daha fazla ilgilenmek gerekiyo o donem...
tum anneler kolay gelsin diliyorum..
sevgi ve selamlar..