Gönderen Konu: nil hanım-beslenme ve uyku problemi  (Okunma sayısı 1309 defa)

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
nil hanım-beslenme ve uyku problemi
« : Ocak 07, 2009, 12:35:38 öö »
merhabalar nil hanim,
ben yeni üyeyim,size sorularim olacak diye belirtmistim ancak yazabiliyorum..Benim oglum 28 aylik,her daim istahsiz bir bebekti ama buyudukce biraz duzeliyor...ilk zamanlar yemek masamizin yanina mama sandalyesini cekip oturtuyordum ve kendisi yesin diye tesvik ediyordum...1 yasindayken bile kendisi yiyebiliyordu bazi seyleri ama orda oturması 5 dk. suruyor ve azicik karni doyunca once mama sandalyesinin tepsisine ordan da masanin ustune atliyordu...bir sure boyle gectikten sonra simdi mama sandalyesini kaldirdik ama yine sofrada oturtamiyorum...cok istiyorum oturup bizimle yemesini ama sikilip kaciyor ve ben de cok kararli bir sekilde oturttugum masadan 3-4 kacma ve geri getirme sonunda bikip ac kalmasin diye tv. karsisinda ya da biseylerle oynatarak yediriyorum...cok da yoruluyorum ve yanlis oldugunu da biliyorum...cok ozeniyorum kendisi oturup istahla yemek yiyen cocuklara...yani can nadir yemekleri yer kendisi oturup cok aciktiysa makarna-patates kızartması-mercimek corbasi falan...ona masada yeme aliskanligini kazandirabilmem icin butun gun ac mi birakmaliyim sizce...ne olur yardim...ozellikle kahvaltida cok zorlaniyorum halbuki sabaha kadar acikmis olmasi gerekiyor ,zaten peynir falan yedigi yok,haslanmis yumurta,omleti severdi simdi onu da zor yiyor,icinde peynir yiyordu hic olmazsa,ekmek,cikolatali ekmek ,cornfleks falan iste bunlari bile zorla yiyor..

bir de uyku problemimiz var o da hat safhada...gece 12 bazen 1 i buluyor uyuması ve sabah 9.30-10.00 da kalkiyor gunduz sonra da ogle uykusuna en erken 2 de yatiyor ve en fazla 2 saat uyuyor...ben butun gun ilgileniyorum oglumla ...cok zeki bir cocuk...10 a kadar saymayı , renkleri , sekilleri  ogrendi...benim soyledigim sarki-tekerleme-siir gibi seyleri ezberliyo ama ben zorlamiyorum sik sik soyleyince bakiyorum ezberlemis...ogle uykusu neyse de gece uykusunu cok zor uyuyor..simdiye kadar yemek ve uyku aliskanligini bir duzene sokmaliydim belki cok gec kalmissin diyebilirsiniz ama etrafimdaki bircok insan ayni seyleri yasiyor...hatta cocuk dr.umuza danistim o da gun icinde yorulmazsa 9 da falan uyumasini bekleme dedi bana...gece rutin seyler yapiyoruz gece sutunu icme,dis fircalama,pijama giyme ve uyku ama uyuma kismini basaramiyo...1 saat isiklar kapali masal anlatiyoruz masallari da ezberledi kulkedisi camdan ayakkabi giymis sonra da dusurmus diye anlat diyor bana...ya da kendisi biseyler uyduruyo soyle olmus diye anlat diyor...sonra artik sikilinca tamam biraz da sabah konusuruz simdi uyuyalim cok gec oldu diyorum,pencereden disari bakiyoruz herkes uyumus diyorum,salona gidelim diye tutturuyo,bi süre salonda sallama,birlikte yatma vs. sonra yine odaya gidelim diyo,tam uyudu diyorum yatagin iicinde 8 tur atmaya basliyo yuvarlana yuvarlana,sanki uykusu var uyuyamiyo ve izdirap cekiyo cocuk...odasi soguk oldugu icin yatagini bizim odaya getirdik ve hala bizimle yatiyor..bu bir dezavantaj ama mecbur kisin oyle oluyor...yani ben 10 da uykuya hazirlamaya basliyorum ve uyumamiz kesin 12 yi buluyor...esimle basbasa kalmamiz mumkun degil ya da kendime vakit ayirmam bu yaziyi da gece 1.30 da yaziyorum...bir de gece gunduzki olaylari konusuyu kendi kendine ben onu uyutmaya calisirken...yeni ogrendigi kelimeler varsa onlari tekrarliyo,sanki beyni stop demiyo bi türlü ve uykuya gecemiyo...oyle de hareketli bir cocuk ki,arkadasimin yasit oglu var arkadasim diyo ki mert ,can kadar hareketli olsa sizar kalir heralde yorgunluktan...mert can kadar hareketli olmadigi halde uykusu gelince yatagina yatip uyuyan cocuklardan ...bir yemek yiyen cocuk bir de uyuyan cocuk annelerini kiskaniyorum dogrusu :)
cok uzun oldu ve sizin de vaktinizi aldim nil hanim ama cok dertliyim bu 2 konuda ...yardimlariniz icin simdiden tesekkurler...
hatice kilimci
HATICE AKGUN KILIMCI ve KUZUSU CAN (31.08.2006)

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
:)
« Yanıtla #1 : Ocak 07, 2009, 09:50:01 ös »
Merhaba,

bugün cok yogun bir gündü. Oldukca yorgunum.Daha ayrintili :) yazabilmek icin sorunuzu yarin cevaplayacagim.:)

Sevgiler

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
Ynt: nil hanım-beslenme ve uyku problemi
« Yanıtla #2 : Ocak 08, 2009, 12:47:36 öö »
merhaba nil hanmim
cevabinizi dort gozle bekliyorum,yarin,oburgun,ne zaman olursa farketmez...bugun mutfakta masada yedirmeye calistim yemegini...hoooop kalkiyor puzzle larini tasiyor masaya,tv. yi istiyor ama hayir annecim yemek masada yenir dedim ve birkac gitgelden sonra kahvaltimizi masada yaptik mutfakta ama ogle yemegini tv. karsisinda yedi malesef..bir de tv. acmamaya calistim butun gun...bu defa da ben kahvalti hazirlarken banyoya tabure tasiyip jole surmus saclarina ya da sivamis desek daha dogru :) ogle uykusunda da 5-6 defa odada biraktim yanina oyuncak ayisini verdim,siz uyuyun ben de salondayim,oyuncaklarini toplayayayim,sen abi oldun yalniz basina uyuyabilirsin dedim,kalkip kalkip yanima geldi ve her seferinde yine yerine yatirdim,en sonunda yine yenildim ve ayagimda salladim 2 dk. da uyudu...ben bole uyutmak icin ugrastikca vakit de geciyor,program da bozuluyor,su gunluk rutin yani...canin tek basina uyuyacagina hic inanamiyorum...yalniz basina uyudugu ve yemek yedigini gorsem kurban kesicem :) yani insanlar nasil 4-5 cocuk buyutuyolar ben hic anlamis degilim...
bu aksamki uyku seramonisi de yine dun geceki gibiydi...sabrim tukeniyor artik 12 olmasini bekliycem uyusun diye ...
dedigim gibi uyumak istiyor ve izdirap cekiyor sanki,uykuya dalarken bile 8 takla atiyor yatakta...k.validem diyor ki cok hareketli cocuk-sabahki hareketlerini devam ettiriyo yatakta da ...bilmem alakasi var mi...
sevgiler
hatice kilimci

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Ocak 08, 2009, 09:21:46 ös »
Merhaba tekrar,
önce beslenme ile ilgili sorunuzu yanitlayayim. Uyku sorunuyla ilgili bölümü uyku sorunlari isimli baslik altina kopyalayacagim. Bu sekilde diger üyelerde daha kolay yararlanabilirler cevaplardan.
Hatice hanim her cocuk dogdugunda bir yeme, ihtiyaci olan besini alma icgidisüyle dogar. Ama biz büyükler onu sürekli yemeye zorlayarak bu icgüdüyü bozariz. Yanlis yemek aliskanliklari kazandirmak (örnegin o yemegi sevmediyse patates kizartmak, bunu begenmediyse makarna yapmak gibi), ya da sürekli ye diye uyarida bulunmak cocuk icin yemek yemegi DOGAL bir olay olmaktan cikarir ve anne babanin ilgisini üstünde tutmak icin bir yol haline getirir. Kücük yasta (Hatta bebeklikte) bunu anlayan cocuklar gittikce yemek konusunda secici oluyor ya da yemiyor.Doktor bir saglik sorunu oldugunu söylemedigi sürece cocugu zorlamamak gerekir. Bunun yerine evde düzenli yemek saatleri herkesin ayni saatte yemek masasinda olmasi, büyüklerin örnek olmasi, ögünlerde saglikli yemekler hazirlanmasi gibi konulara dikkat edilmelidir. Yani sizin göreviniz saglikli bir menü hazirlamak ve cocugunuz hangisinden nekadar yemek isterse onu yemesine izin vermek .eger begenmezse (Tabiki her yemekten denemeli ki begenmedigini söyleyebilsin) baska yemek asla olmamali. Ekmek haric hic bir yemege alternatif olmamali.Cocuk yemez ise bir dahaki ögüne kadar baska yemek olmadigini anlarsa emin olur yiyecektir. Ilk basta protesto edecek ama sonra yemezsem ac kalacagim diye ögrenecektir.
Bu da bircok türk annesinin düsündügü gibi hicte acimasiz bir davranis degildir.Tam tersi cocuk yemeyince patates kizartmak cikolatali ekmek yapmak gece yarisi aman yeterki yesin diye makarna vermektir acimasizlik. Cocugun bütün bir yasami boyunca sonuclarina katlacagi yemek aliskanligi ve saglik sorunlari asil bu davranislar yüzünden olusur.
Oglunuz yemegi sizinle yemek masasinda yemek saatinde yemeli. Daha sonra bikip tv karsisinda yemesine izin verirseniz asla o özendiginiz istahli cocuklardan olmaz. Biraz daha tutarlilik gerekiyor. eminim basaracaksiniz.
Benim düsüncem su "Ac olan cocuk yer, uykusu olan cocuk da uyur"ama cocugun ac olmasi da uyku saatinde uykusunun olmasi da günlük düzenine baglidir:)
Size tek önerim var onu yaparsaniz KESIn basarili olacaksiniz garanti veriyorum:) TUTARLI olmalisiniz:)
Sevgiler

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2009, 02:53:54 öö »
nil hanim merhaba..
peki ben bilmeden ve istemeden yeme ve uyku duzenini bozmusum sanirim tamamen iyi niyetimle...nasil kurucam bu duzeni tekrar...''uykusu  cocuk olan uyur-acıkan cocuk yemek yer'' dogru ama keske bu kadar basit olsa...  simdi cani biraksam ogle uykusunu 6 da aksamı da gece yarisi 3 te uyur...bu saatleri nasil geri alicam ..yemek ve uyku birbiriyle cok baglantili seyler...uykusunu alamadiysa yemiyor...karni doymadiysa uyumakta zorlaniyor...
sole diyebilir miyiz...her ogun zorla yedirmektense 1 ogun yesin isteyerek yesin...ayrica karnim acikti yemek ver anne demiyo can,karni acikinca seker-cikolata istiyo...bi ogunu yemedi mi diger ogune kadar ac kalsın istiyorum ama bu defada sekere cikolataya saldiriyo..bisey bulamazsa kesme seker buluyo...ya da alisverise gidince bisey almadan cikamiyoruz marketten..aglamasini ne kadar gormezden gelsem,ilgisini baska tarafa da ceksem basedemiyorum ..
kararli-tutarli olmak dogru ama nasil ... bu hafta bu yemek ve uyku konusunda taviz vermeyeyim dedim ama beceremedim ve su an sinirlerim gerilmis durumda...bi de niye yapamiyorum ..niye kararli olamiyorum diye kendimi sucluyorum...
sevgiler
hatice kilimci

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #5 : Ocak 09, 2009, 08:35:55 ös »
Hatice Hanim tabiki basit degil düzen kurmak bastan kurana kadar zorlaniyorsunuz ama sonrasinda yillarca hem cocuk rahat ediyor hem de ailede huzur oluyor.Cocugun saglikli bir gelisimi olmasi icin beslenme ve uyku konusunda düzen ve disiplin sart.
Demissiniz ya biraksam.. uyur biraksam cikolata seker yer.. birakmayacaksiniz iste.Ögle uykusunu 6 da yaptirmayacaksiniz.dpzen degisikliginin yapildigi ilk 2 hafta cok zorlanacaksiniz ama sonra oglunuz kendiliginden o saatlerde yatacak zaten.
Bir ögünde ymeek yemediyse ögün arasinda diger ögüne kadar nekadar isterse istesin seker bisküvi vermeyeceksiniz.Kesinlikle vermediginiz zaman diger ögünde acikacak.Belki ilk günler belki yemekten sonra verir diye umudu oldugundan diger ögnlerde de yemeyebilir ama birkac gün az yemesiyle cocuklara birsey olmaz.sonra o ihtiyaci olan besini alir zaten.
Uyku konusunda yazmistim 2 hafa oyunca 7 de uyandirin ögle uykusuna da 12-13.00 gibi yatirin.ögle uykusundan en gec 2 saat sonra mutlaka uyandirin.Ögle uykunu yatirdiginiz saate uyumasa bile yatakta kalmasi gerektigini dinlenme saati oldugunu söyleyin.
Bakin benim kizim aksam 7 de yatip sabah 7-8 de kalkiyor ogullarim da aksam en gec 7 de yatip sabah 7-8 de kalkiyor.Ama hicbirisi erken yatip cok uyuyan cocuklar olarak dogmadi.Bu düzeni biz kurmak zorundaydik.Örnegin daha bugün ogullarimi sabah uykusu yapmasinlar diye 2 saat yogun bir sekilde oyalamam gerekti.Sabah 9.30 da uykulari geliyor uyumak istiyorlar ve bu da ögle uykularini etkiliyor gün icinde 3-4 defa yarimsar satlik uyuyorlar sabah uyumalarina izin verirsem aksam da saat 6 olmadan uyumak istiyorlar.2 hafta boyunca tatilde sabah uyutmadik, öglen yatirdik ve biz de uyku saatlerini degistirdik.Ögle uykusuna 11 de yatip bir de ögleden sonra kisa bir ögleden sonra uykusu yapiyorlar ama  2 gün düzenleri bozuldu sabah ablalariyla cok erken kalktilar hemen yine 9 da uyumak istediler.Ben isin kolayina kacip uyumak istiyorlar deyip yatirsayim bu düzen kurma sürecinde yine basa dönecektik.miz miz da olsalar ben cok da yorulsam 2 bebegi 2 saat oyaladim.Bir d ebana sorun nasil:) En sonunda sütlerini  verip yatirdigimda coktan uyumuslardi:) demek istedigim düzeni kurarken tutarli davranmak zorunda oldugumuzdan zorlaniyoruz ama sonrasi kolay oluyor.
Biraz daha tutarlilik :)

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #6 : Ocak 10, 2009, 12:03:35 öö »
nil hanim sizi cok mesgul ettim kusura bakmayin ama gercekten cok ihtiyacim vardi sizin gibi bilgili ve tecrubeli birinin fikirlerine...uyku bolumune kopyalayip cevap yazdiginizi soylediginiz yaziyi bulamadim,yoksa ben mi yanlis anladim,son mailde yazmissiniz uykuyla ilgili onerilerinizi...
biraz biraz yapmam gerekenleri anladim oncelikle uykuyla ilgili sabah erken kaldiricam cani,uyumak istese de uyutmiycam -oyaliycam (cok huysuz oluyo uyukusunu alamayip uyaninca) sonra 12 de uyuycak mecburen :) ve aksam de erken uykusu gelecek..insaallah.. ve 1-2 hafta disimi sikarsam bir duzen kurucaz...amin :) uykuyla arasi cok yok ama en azindan saatleri 2-3 saat geri almak hem bizi hem onu rahatlicak..sizin cocuklarinizin 7 de uyumalari harika valla...ama bize oyle bir duzen de uymaz cunku o zaman can babasini goremez 10 da uyumasi ideal...malum turkiye ve istanbul sartlarinda babasinin eve gelmesi en erken 8 yemek yiyip azicik oglunla oynamasi en erken 9 ...esim insaat muh. ,santiyede , cok yogun calisiyo...baba-ogul iliskisi ve onemi konusunda dasize biseyler sormak istiyorum su duzeni bir kurabilirsem...neyse uyku duzeni konusunu anladigimi dusunuyorum...cok tesekkur ederim...
uykuyla ilgili ilk mailde yazdiklarim konusunda ne dusunuyorsunuz...uykusu oluyo ama yatagin icinde yuvarlaniyo,kendi kendine konusuyo sanki beyni stop demiyo diye yazmistim...gec saatte de olsa bir duzen var aslinda...her gece 12 de uyuyo mesela...ben 10 da baslasam da uyutmaya-10 da gozunden uyku aksa da farketmiyo...biraz degisik bir cocuk gibi geliyo bana..

yemek konusu daha zor bir konu...hele seker cikolata vermemek en zoru...yerlerde yuvarlaniyo-ziplayip agliyo,gormezden geliyorum ya da dikkatini baska yone cekmeye calisiyorum ama cogunlukla basarili olamiyorum...bu kriz durumlarinda ne yapmak gerekiyor...ilk is evdeki seker-cikolatalari ve bilumum ivir ziviri-(cok yok aslinda) ama can buluyo iste ,kaldirmak...ama mutlaka biyerlerde gorecek...anlatiyorum aslinda yemegini yersen cikolata yiyebilirsin...cikolata karnini doyurmaz...faydali birsey degil,yemek yersen kocaman abi olursun diye ...anliyomus gibi gorunse ve soylediklerimi bana satsa da tutturdu mu da tutturuyo...tutarli olmak gerektigini-hayiri bilmes gerektigini biliyorum ama uygulamaya gelince basaramiyorum...can oyle hareketli bir cocuk ki degil yemek masasinda hicbir yerde 10 dk. dan fazla oturamaz...yani yaradılışı boyle...bebekliginden beri ayni...yemek bitmeden kalkilmaz...karnin doyunca istedigin kadar dolasabilirsin laflari da henuz ise yaramiyor...bu konuda ne onerirsiniz? onun yasinda bir cocugun yeme hizini dusunursek en az yarim saat masada oturmali..

son olarak yemek ve uyku duzenini ayni anda kurmaya calismak sanirim hem oglumu hem beni yipratacak...onun icin once uyku duzenini kurup daha sonra da yeme duzenini kurmam ikimiz icin de daha iyi olacak...siz de boyle mi dusunuyorsunuz ?

can gibi 2 yas 4 aylik bir cocuk kendisi yatip uyuyabilir ve kendisi oturup yemegini yer-karnini doyurur mu diyorsunuz nil hanim...eger bunlari basarirsam dileyin benden ne dilerseniz :) cunku bu yuzden ben 2. cocuk fikrinden uzaklasmaktayim...oysa isterim ki canin da bir kardesi olsun...

size biraz anne sutunu biraktirma maceramizi anlatmak istiyorum...bunu forumun ilgili kismina da kopyalarsaniz diger arkadaslara da faydasi dokunabilir...cani 2 yasina kadar emzirmek istiyordum dogdugu gunden itibaren hatta cok korkmustum ilk zamanlar sutum yetmedigi icin emziremiycem sanmistim..neyse ki allah yardimcimiz oldu ve can 2 yasina kadar anne sutu aldi...anne sutunun faydalari malum ...bize mirasi da kendi basina uyuyamama ve istahsiz bebek olarak kaldi sanirim...son zamanlarda oyle dusmustu ki memeye,onsuz mumkun degil uyutamiyordum ve kara kara dusunuyordum nasil biraktiricam diye cunku artik goguslerim yara olmaya baslamisti...herkes yine ayni sekilde kararli olmam gerektigi konusunda hemfikirdi...ilk denememi annemlere gittigimde yani baska bir sehirde ve az gordugu insanlarin arasinda yaptim..annem yardimci olur-o alip uyutur diye dusunmustum ...2 gece sabaha kadar salladim...bisey yiyip icmedi ve sonunda hastalandi ben de 3. gun dayanamayip verdim (dedesi de aglamalarina dayanamadi) ve o sürede anladim ki ben de hazir degilim bu ise...1-2 ay bu konuyu kafamdan sildim,belki kendi vazgeçer diye dusundum ama tabi ki vazgecmedi...bu surede hep ona anlattim can artik buyudu abi oldu bebekler meme emer,can sutu bardaktan icecek...memisler cok aciyo falan diye...birgun goguslerim gercekten cok acidi ve lansinoh-lanolin diye bir krem var onu surdum,hatta canla birlikte surduk memisler uf olmus diyerek...canin uykusu geldiginde ne kadar gozlerini kapatsa da  son dk. da mutlaka emmek isterdi,yine istedi ,bakalim ne yapacak diye verdim ama agzina almasiyla cikarmasi bir oldu,bitkisel bir krem ,gogus silinmeden de emzirilebilyor ama kokusu kotu,bir arkadasimdan duymustum onunla biraktirdigini ve bizde de ise yaradi...sonrasinda da birlikte kremlemeye devam ettik goguslerimi,hep diyodu ki uf olmus,iyilessin emicem ama sonra unuttu...tabi ki 1 hafta coookk zor uyudu...ama dusundugumden daha kolay birakmisti..

herkes anne yanında olmazsa daha kolay birakir diyor ama bence oyle degil...tamam mumkunse baskasi uyutsun..buyuk ihtimal anne evdeyken baskasini da istemeyecektir gerci...anne de kucagina alip uyutmasin..bebek memenin kokusun almasin...baska sekillerde uyutsun...bebek zaten en sevdigi memesinden ayriliyo,annesine ihtiyacı var,anne yaninda olup bebegini desteklemeli,anlayacak yastaysa anlatmali,mutlaka anliyorlar.
sutunu bardaktan icirip bir masal okunabilir,oncesinde ılık bir dus olabilir,tabi can gibi cocuklara bu yontemler vız gelir ama mayistirir en azindan :)

bir de cocugun sevdigi aktiviteleri yapmak iyi geliyor o donem,parka-gezmeye goturmek,baska cocuklarla birarada oynayabilecegi ortamlar yaratmak,sevdigi yemekleri yapmak ,yani kafasini dagitmak ve gonlunu hos tutmak,her zamankinden biraz daha fazla ilgilenmek gerekiyo o donem...

tum anneler kolay gelsin diliyorum..

sevgi ve selamlar..

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #7 : Ocak 11, 2009, 09:49:21 ös »
Hatice Hanim sorunuzu yarin okuyup cevaplayacagim hizlia baktim.Uyku sorunlarini su linkte ulabilirsiniz:

http://www.cocuksevgisi.com/forum/index.php/topic,3430.0.html
sevgilerimle

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #8 : Ocak 12, 2009, 01:59:08 öö »
verdiginiz linki acamadim hata verdi-tasinmis-silinmis olabilir ya da size yasak diyo :)  bir de turkce karakterler bende cikmiyo ,sorularima yazacaginiz cevabiniz icin simdiden tesekkurler..
sevgiler

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #9 : Ocak 12, 2009, 08:46:31 öö »
Hatice Hanim hatayi düzelttim lütfen o linki tekrar dener misiniz?Türkce kararkterler ben de de yok o nedenle yaziyi okuyabilirsiniz.Sorularinizi zaman bulunca yanitlayacagim diger sorularla birlikte.

Sevgiler

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #10 : Ocak 12, 2009, 10:12:54 ös »
Uyku ile ilgili sorulariniza diger basliktan devam etsek daha iyi olacak Hatice hanim yoksa karisacak.
Beslenme ile ilgili konuda ise tek söyleyebileceim cocugunuzun iyiligi icin tek cözüm tutarlilik.Cok zorlaniyorsaniz eger eve bir süre sekerleme ivir zivir almayacaksiniz.Istediginde de vermeyecesiniz "Seker yok ama istersen muz verebilirim" gibi alternatifler sunacaksiniz.Kendisini yer de atsa aglasa da vermeyecesiniz.Sürekli ogunzun sagligi icin bunu yapmak zorunda oldugunuzu tekrarlayin icinizden.Bagirmaya aglamaya baslarsa sakinlestiginde onun konusacaginizi söyleyip yanindan ayrilin.Kendisine zarar vermemesi icin de oda da makas gibi tehlikeli gereclerin olmamasina dikkat edin.
Zaten bu aglama yöntemiyle size isteklerini yaptirabiliyorsa malesef benim yazdiklarim önerilerim hic bir ise yaramaz.
Kolay gelsin

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #11 : Ocak 12, 2009, 10:17:34 ös »
Emzirme ile ilgili tecrübelerinizi paylasmissiniz cok tesekkürler.Anne baba Yorumlari isimli baslik altinda bir sayfa acip oraya kopyalayabilir misiniz o bölümü?
eger yapamazsaniz ben yine sizin adiniza kopyalarim.

Sevgiler

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #12 : Ocak 13, 2009, 11:48:38 ös »
cok tesekkurler nil hanim ilgiyle verdiginiz cevaplar icin...uyku bolumune de yazdigim gibi yemek problemini 2. asamaya attim once uykuyu erken saate almak istiyorum...ama yemekle ilgili de arada seker-cikolata yasagimiz var...masada olmasa da yemesi iyilesti biraz...sonrasinda masaya da gecicez...hepsi birden hem ona hem bana agir geliyo...hatalari duzeltmek kolay olmuyo malesef...ac birakmayi ogrenmem lazim...dediginiz gibi yemeyince ac kalmasin diye yiyecegi bisey yapmak cok yanlis...ben aslinda hatalarimi bilen ama duzeltmekde zorlanan biriyim ama kararliyim bu siralar :)
henuz birlikte markete gitmedik ordan da seker - cikolata almadan cikabilrsek ne ala...ya da alayim ama yemekten sonra yenecek diye kural koyayim diyorum cunku ben de cok severim sekeri-cikolatayi  :)
sevgiler
hatice kilimci