Gönderen Konu: nil hanım-2 yasla ilgili kitap  (Okunma sayısı 862 defa)

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
nil hanım-2 yasla ilgili kitap
« : Ocak 07, 2009, 01:07:33 öö »
nil hanim
2 yas sendromuyla ilgili ya da genel 0-6 yas cocuklarla ilgili kitap onerebilir misiniz...ben genelde internetten takip ediyorum yazilari-onerileri-uzman goruslerini ama elimin altinda da kitaplar olsun istiyorum cocuk yetistirmeyle ilgili...cocuklari anlamayla,onlarla iletisim kurmakla ilgili...
ben '' leyla navaro '' nun bir kitabini okumustum '' beni gercekten duyuyor musun ? '' diye cok basit bir dille anlatilmis,hatta icinde basit karikaturlerin oldugu,gunluk hayattan ornekler verilmis okumasi kolay ve cok faydali bir kitapti...buradan tum anne-babalara tavsiye ederim...esime okutmayi basaramadim ama :(
ayrica yanki yazganin kitaplari var kisim kisim okudugum ve evde olup da hala okuyacagim..

leyla navaro nun kitabinda bir soz cok hosuma gitmisti...mukemmel anne olmaya calismayin,mukemmel anne yoktur,mutlu anne olun,ancak mutlu anneler mutlu cocuklar yetistirebilirler diyordu...

herkese mutluluklar

hatice kilimci
HATICE AKGUN KILIMCI ve KUZUSU CAN (31.08.2006)

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: nil hanım-2 yasla ilgili kitap
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2009, 08:41:06 ös »
Hatice Hanim ben Türkiye ye gittigimde birkac kitap almisitm ama malesef önerecegim kitaplar degiller.Pek hoslanmadim.türkiyede ki kitaplari da acikcasi pek takip etmiyorum.Ancak 2 yas sürecinde y ada daha da dogrusu aile ici iletisimin önemli oldugu 6 yas öncesi dönemde ve sonrasinda mutlaka yararlanacaginiz kitaplar arasinda Thomas Gordon´un kitaplari var. Türkiye´de de kitaplarinin cevrildigini bildigimde herkese mutlaka öneriyorum. Mutlaka ama mutlaka okumalisiniz.Örneklerle cocuga yaklasim anne babanin nasil tepkiler verecegi, aktif pasif dinleme gibi konulara deginiliyor.Bir de Yanki Yazgan nin tüm kitaplarini öneririm. Internetten arastirabilirsiniz kitapcilarda okul öncesi yas ile ilgili egitim kitaplarini.
Mesajinizi simdi tekrar okudum siz de yzamissiniz zaten Yanki Beyi okudugunuzu:)
Almanya´da olsaniz bircok kitap önermek isterdim size, kurallar, tutarlilik ile ilgili birock örnek var ama malesef Türkiye´deki türkce egitim kitaplari konusunda fazla yardimci olamayacagim.
Sevgilerimle