Hatice Hanim sorunuzu buraya kopyaliyorum izninizle..
.................
bir de uyku problemimiz var o da hat safhada...gece 12 bazen 1 i buluyor uyuması ve sabah 9.30-10.00 da kalkiyor gunduz sonra da ogle uykusuna en erken 2 de yatiyor ve en fazla 2 saat uyuyor...ben butun gun ilgileniyorum oglumla ...cok zeki bir cocuk...10 a kadar saymayı , renkleri , sekilleri ogrendi...benim soyledigim sarki-tekerleme-siir gibi seyleri ezberliyo ama ben zorlamiyorum sik sik soyleyince bakiyorum ezberlemis...ogle uykusu neyse de gece uykusunu cok zor uyuyor..simdiye kadar yemek ve uyku aliskanligini bir duzene sokmaliydim belki cok gec kalmissin diyebilirsiniz ama etrafimdaki bircok insan ayni seyleri yasiyor...hatta cocuk dr.umuza danistim o da gun icinde yorulmazsa 9 da falan uyumasini bekleme dedi bana...gece rutin seyler yapiyoruz gece sutunu icme,dis fircalama,pijama giyme ve uyku ama uyuma kismini basaramiyo...1 saat isiklar kapali masal anlatiyoruz masallari da ezberledi kulkedisi camdan ayakkabi giymis sonra da dusurmus diye anlat diyor bana...ya da kendisi biseyler uyduruyo soyle olmus diye anlat diyor...sonra artik sikilinca tamam biraz da sabah konusuruz simdi uyuyalim cok gec oldu diyorum,pencereden disari bakiyoruz herkes uyumus diyorum,salona gidelim diye tutturuyo,bi süre salonda sallama,birlikte yatma vs. sonra yine odaya gidelim diyo,tam uyudu diyorum yatagin iicinde 8 tur atmaya basliyo yuvarlana yuvarlana,sanki uykusu var uyuyamiyo ve izdirap cekiyo cocuk...odasi soguk oldugu icin yatagini bizim odaya getirdik ve hala bizimle yatiyor..bu bir dezavantaj ama mecbur kisin oyle oluyor...yani ben 10 da uykuya hazirlamaya basliyorum ve uyumamiz kesin 12 yi buluyor...esimle basbasa kalmamiz mumkun degil ya da kendime vakit ayirmam bu yaziyi da gece 1.30 da yaziyorum...bir de gece gunduzki olaylari konusuyu kendi kendine ben onu uyutmaya calisirken...yeni ogrendigi kelimeler varsa onlari tekrarliyo,sanki beyni stop demiyo bi türlü ve uykuya gecemiyo...oyle de hareketli bir cocuk ki,arkadasimin yasit oglu var arkadasim diyo ki mert ,can kadar hareketli olsa sizar kalir heralde yorgunluktan...mert can kadar hareketli olmadigi halde uykusu gelince yatagina yatip uyuyan cocuklardan ...bir yemek yiyen cocuk bir de uyuyan cocuk annelerini kiskaniyorum dogrusu Gülümseme