Gönderen Konu: ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim??  (Okunma sayısı 643 defa)

Çevrimdışı funda-tuana

• Deneyimli Üye
ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim??
« : Ocak 21, 2009, 11:22:17 öö »
Merhaba Nil abla,

Tuana 26 aylık. Tuvalet konusunda çok fazla zorlanmadık ilk başlarda fakat şimdi tam bir kabus olmaya başladı.
Kendiliğinden Tuvalete yapmak istedi, bezi bağlamadık küçüğünü de büyüğünü de yaptı hiç sorunsuz, benim sormama gerek kalmadan, hatta öğle ve gece uykusunda bile yapmadı altına(bez bağlamama rağmen).
3-4 hafta bu böle harika bir şekilde sürdü. Ta ki Babannesi bize ziyarete gelene kadar, Sürekli Babannesi çişin var mı diye sormaya başladı, uyardım sormaması gerektiğini söyledim fakat olmadı tekrar tekrar sordu ve tuana altına kaçırmaya başladı günde 3-4 kez büyüğüne ve küçüğünü altına yapmaya başladı. geceleri ve öğle uykusundada yapmaya başladı. şimdi Babannesi gitti, ama tuana hala altına yapıyor. Anlatıyorum, önceleri nasıl tuvalete yapıyordun diye hatırlatmalar yapıyorum. Tuvalete yaptığında oyunlar alkışlamalar ile ödüllendiriyorum ama nafile.
Bugün 3. kez kaçırdı ve artık kızdım bende. biliyorum çok yanlış kendisi de bayağı şaşırdı benim verdiğim tepkiye, çok üzgünüm çaresizim. Ne yapabilirm kızımı tekrar eski alışkanlığına döndürmek için?

Şimdiden çok ama çok sağol ablacım..

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim??
« Yanıtla #1 : Ocak 21, 2009, 12:51:25 ös »
Funda´cim üzülme.Bu gecici bir dönem.hic merak etme sizin dogru tepkileriniz sayesinde gecek bu dönemde.Babaanneniz cok büyük bir yanlis yapmis.Hep diyorum cocuga iki debir cisin var mi diye sormak cocugun tuvalet olayini farkli algilamasini saglar.
Tuana da bus ekilde onunla ilgilnildigini farketmis.Hangi cocugun hosuna gitmez ki sürekli dikkatin üstünde olmasi.Ama pozitif sekidle dikkati üstünde tutmanin daha olumlu yanlari oldugunu anlayacaktir.
Öncelikle her altina yaptiginda hiccc tepki verme.A altina mi kaciridn dur sanatemiz kyiafetler getireyim üstünü degistir de ve kendi basina giyinirken sne hic ilgilenme.hijen acisindan yerleir sildikten sonra ona bir  bez ver ve orayi temizlemesini söyle.Altina yapmasini asla konu haline getirme. HEr defasinda bir dahakinde daha erken tuvalete gidersin deyip ilgini baska seylere yönlendir.Bir süre sonra altina yaparak ilgini üstünde tutamayacagini anlayacaktir.
Eger sorund evam ederse altinda baska sebepler olabilecegini düsünebilirsiz ama 2 yas döneminde butür geri adimla rolabiliyor.Inat döneminde tuvalet aliskanligi da  " ben istersem yapairm istemezsem yapmam" düsüncesinden nasibini aliyor.
Kolay gelsin.

Çevrimdışı funda-tuana

• Deneyimli Üye
Ynt: ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim??
« Yanıtla #2 : Ocak 21, 2009, 04:08:43 ös »
çok sağol, mutlaka önerdiğin şekilde devam edeceğim umarım kısa sürede bu sorunumuz da çözülür.

gelişimlerden ahberdar edeceğim .

sevgilerimle funda