Gönderen Konu: Gece Sütü, kusma  (Okunma sayısı 916 defa)

Çevrimdışı funda-tuana

• Deneyimli Üye
Gece Sütü, kusma
« : Ocak 21, 2009, 11:31:54 öö »
Takrar mehaba ablam,

biraz daha geriden alacağım konuyu anlayabilmem için.
Tuana çok fazla kusan bir bebekti ilk 6 ayında, sonra sonra azalmaya başladı. Normaldir diye doktora başvurmadık.
Fakat ağlarken kusmaları sürdü. Böylelikle ilgi gördüğü için  bir kusma  değil bu. Tıkanıpda kusuyor.
Doktora sorduk olur, geçer dedi. Son 3 aydır Tuananın ökürüğünü bir türlü geçiremedik, inanki her şeyi denedik. Odasını nemlendirdik, terletmedik, doktorlara götürdüm defalerca, şuruplar kullandik amam nafile. Gündüz gayet iyi, akşam 8 de uyuyor gece 00:00 gibi öksürükle uyanıyor ve kusarak rahatlıyor.
Buradaki hastaneye yeni bir çocuk doktoru gelmiş bir de ona götürelim dedik ve muayene sonucu Midesinde reflü çıktı. öksürük ondan mış, kusma da öyle. Şimdi ilaç tedavisine başladık, çok şükür düzelmeye başladı.

Doktor, yatarak sütünü içmesin dedi, fakat tuana gece de 1 biberon süt içiyor, ve uykuya biberonundan süt içerek dalıyor. Gece sütünü kesmek istiyorum ve uyumadan bardak ile sütü içsin öyle uyusun istiyorum. Bunu nasıl başarabilirim?

teşekkürler  :-[

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: Gece Sütü, kusma
« Yanıtla #1 : Ocak 21, 2009, 12:26:56 ös »
Gecmis olsun Funda´cim. Tunay ve Itmur da cok kusan bebeklerdi.Tunay hala özel mma kullaniyor.Reflü belirtisi olmadigindan simdilik bekliyoruz azaldi zaten ama cok iyi bilirim her ictigi sütü kusan bebek nasildir.
Bir de gece öksürükleri anne babayi cok üzüyor.Uykusundan uyandiriyor degil mi. Tuana da da vardi bir ara.Umarim kisa sürede atlatirsiniz bu dönemi ve reflü sorununuz da yok olur.
Tuana 2 yasinda olduguna göre artik söylenileni ve nedenini anlayabilir.Uykuya kendi basina dalma konusunda da aslinda bebeklerde oldugu kadar zorlanmazsin.Tel cözüm tutarli olman.
Kendisine süt konusunu anlayacagi bir sekilde alnattiktan sonra gece isterse biraz su icebilecegini (Kalkip oturup) söyleyebilirsin.Gece uyandiktan sonra bu aicklamani hatirladim biraz su verebilirsin.Biliyorum ilk baslarda cok aglayacak karsi cikacak protesto edecekama gece beslenmesi zaten 6 aydan sonr agereksiz oldugu gibi saglikli da degildir.Ben de Tuana da da 8.aya kadar süre tanimis sonra kesmistim gece sütünü.Tunay ve Timur da hala 1 ya da 2 defa uyanip iciyorlar ama artik tamamen aliskanlik.Hele 2 yasindaki bir cocuk gece acikmiyor.Icin rahat olsun.Dedigin gibi tamamen bir aliskanlik.
Biraz su verdikten sonra iiy geceler deyip cikabilirsin.  Önceden kendisiin secebilecegi yeni bir uyku arkadasi alabilirsiniz. Gece süt icmeyecegi icin o yeni yumusak bir oyuncagin onunla uyuyacagini anlatabilirsin.
Her agladiginda yanina gidip anyi cümlelerle uykus aati oldugunu söyleyi iyi geceler dileyip cikabilirsin.Ya da süt saatinde kapinin önünde ona ninni söyleyecegini anlatabilirsin.
Yasi nedeniyle artik o saatte uymasi gerektigini anlayacak ancak kabullenmekte zorlanacak ve karsi cikacaktir.Sizin tutarliliginiza ve Tuana nin yapisina göre belki 1 gecede sorunu ahlledeceksiniz belki 1 kac hafta ugrasacaksiniz.
Kolay gelsin

Çevrimdışı funda-tuana

• Deneyimli Üye
Ynt: Gece Sütü, kusma
« Yanıtla #2 : Ocak 21, 2009, 04:06:00 ös »
Öncelikle hızlı cevabın için çok ama çok teşekkürler.
Gece acıkmadığını biliyorum, sadece alışkanlık süt içmesi. Farkındayım. Tuana nın doğduğundan beri bir 'schmusetuch' u var onu yanından hiç ayırmıyor.
Onun yardımı ile aşabiliriz sanırım bu konuyu. Gece yatmadan 19:30 da ilacını içiyor 10 dk sonra sütün bardak ile verip sonra yatağına yatıracağım. gece de sadece su veririm (oturarak). Umarım bu sorunumuzu kısa sürede ahllederiz.
Gecmiş olsun dileklerin içinde ayrıca sağol ablacım.