Gönderen Konu: cocugum neden böyle:S  (Okunma sayısı 1143 defa)

Çevrimdışı arda005

• Yeni Üye
  • *
cocugum neden böyle:S
« : Ocak 22, 2009, 10:13:38 ös »
kuru seyleri daha cok yiyor sulu yemekleri agzina bile almyior zaten. ama konusma icin kireje yollarsam daha iyi olurmu diye düsünüyorum yapma dedinde anliyor ama yapiyor yinede takmiyor fazla sadece bu arada avustiryadan yaziyorum ben,
« Son Düzenleme: Ocak 22, 2009, 10:29:41 ös Gönderen: arda005 »

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: cocugum neden böyle:S
« Yanıtla #1 : Ocak 22, 2009, 10:24:23 ös »
Merhaba hosgeldiniz forumumuza.
cocugunuzuny asi itibariyle birtakim testler gecmesi ve konusma gelisiminin neye bagli olarak  geride oldugu tespit edilmelidir.Cocuk doktorunuz sizi gerekli merkezlere yönlendirmelidir.Özel mesajinizda isitme testini yaptirdiginizi duydugunu yazmissiniz ama dediklerinizi anlamadigini yazmistiniz.Vemis oldugunuz bu bilgilere dayanark oglunuzun mutlaka gelisim testinden gecmeis gerektigini düsünüyorum.Konusma gelisimi  her cocuga göre farkli ilerler ancak 3 yasinda oldugunu göz önünde bulundurursak mutlaka dr unuzla tekrar konusun. Türkiye´de hangi rehberlik merkezleri var bilmiyorum ama forumumuzda modumuz Hicran hanima (kullanici adi simone) sorabilirsiniz.Kendisi Türkiye´de ve okul öncesi gelisim ögretmeni. Size yardimci olacaktir.
Yemek konusu sizin yaklasiminizdan kaynaklaniyor olabilir.Patates kizratmasi ve cikolata vermediginiz zamanlarda aciktiginda ne yiyiyor örnegin?

Çevrimdışı arda005

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Ocak 22, 2009, 10:34:01 ös »
kuru seyleri daha cok yiyor yani sulu yemekler yemiyor daha cok cerez tip seyleri istiyor anlamyior bizi derken su bakimdan anlamiyor yapma dediginde anliyor ama aglyior kireje yollarsam konusma bakimindan illerleme olurmu? bu aradan ben avustiuryadan yaziyorum doktorlar birseyi olmadigini geriden illerlediguini söylüyorlar.

Çevrimdışı arda005

• Yeni Üye
  • *
cevap alamadim henuz:(
« Yanıtla #3 : Ocak 22, 2009, 10:58:43 ös »
kuru seyleri daha cok yiyor yani sulu yemekler yemiyor daha cok cerez tip seyleri istiyor anlamyior bizi derken su bakimdan anlamiyor yapma dediginde anliyor ama aglyior kireje yollarsam konusma bakimindan illerleme olurmu? bu aradan ben avustiuryadan yaziyorum doktorlar birseyi olmadigini geriden illerlediguini söylüyorlar.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #4 : Ocak 22, 2009, 11:52:32 ös »
Yemek aliskanligindan önce cocugunuzun konusma gelisimi konusunda dokorunuzla tekrar konusmanizi öneririm. Avusturya´da yasadiginiza göre cocuk Doktorunuz size yardimci olacaktir.cocugun gelisimi yavas olabilir ama 3 yasinda anne baba gibi kelimeleri henüz söylememesinin nedenini size aciklamalari iyi olur. Sizin yaklasiminiz egitim sisteminiz neden olabilir.Eger neden sadece ögrenme yavasligi ise ozaman Almancasi "Frühförderung" yani erken destekleme olan "Frühförderstelle" ler  denen merkezlerde 3 yas öncesi cocuklara ögrenme ve gelisim konusunda destek veriliyor.  Avusturya´daki ismini de ayni.Doktorunuzun yönlendirmesi gerekiyor sizi.
3 yasinda olduguna göre mutlaka anaokuluna gitmeli.Gelisimi acisindan cok yararli olacaktir.
Cerez cikolatayi ivir ziviri kesinlikle kesmelisiniz.istah sorunu olan cocuklara ivir zivir vermek yanlistir.Ögün aralarinda hicbirsey vermemeye özen gösterin.

Çevrimdışı arda005

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #5 : Ocak 23, 2009, 01:19:09 öö »
Peki ben 1 ay önce cocuk piskologuna gitmistim ve bana cocugumun sakat olabilicegi ihtimalini vermisti ama ciocuk doktorumsa bunun gerek olmadigini ve öyle bior davranisi olmadigini söyledi yemekleri zorla yedirmeye calisiyorum tabiki yutmuyor agzindan cikariyor ama süreklide disaria cikmak istiyor ellerimden tutup kapiya yönleniyor,,

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #6 : Ocak 23, 2009, 11:16:58 ös »
Tekrar merhaba,
sakat demekle ne kastediyorsunuz.Ne gibi bir teshis kondugunun almancasini da olsa yazarsaniz daha iyi yardimci olabilirim.anladigim kadariyla size iyi bir aciklama yapilmamis.Cocugunuzun tekrar  iyi bir muayene edilmesi gerekiyor.
Cocugunuzu yemek icin zorlamak yerine düzenliy emek saatleri, birlikte yemek yeme, ögün arasinda ivir zivir vermeme gibi konulara dikkat etmelisiniz.

Çevrimdışı arda005

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #7 : Ocak 27, 2009, 11:05:49 ös »
ben annem ve oglum doktora gitmistik yani piskologa ve doktor beni odasina cagirdi ilk önce benimle konusmak istedi cocugum disarda annemle bekliyordu ve doktor cocugumu görmeden, senin cocugun BEHIRNDERT dir belki nerden biliyorsun dedi,ben daha cocugumu görmediniz kontrol etmediniz nerden bilyiorsunuz diye sordum,yasi 3cü gecmis hala konusmuyor ve durmadan disarda aglayip duruyor dedi bundan dolayi behindert olduguna karar vermis ve sen annesin böyle seyleri senin kabul etmemen gayet normal dedi behindert olan cocuklarin kindergartene yollayin dedi bende öbür doktorlarin söylediklerine dayanarak göndermedim cünkü illerde konusma imkani bile olsa behindert kindergartene gönderip piskolojisini dahada bozulacagini düsündügüm icin göndermedim ve öbür doktorlar EGG yaptilar ve hersey gayet normal dediler, cocuk doktoruda alakasi yok arda gayet normal saglikli akilli görünüyor sadece geriden geliyor dedi o piskolog doktor benimle konustuktan sonra odasindan ciktim ve biz giderken ardanin merdivenlerden inisini izledi ve bu cocuk merdivenlerden bile inemiyor dedi oysaki kendiside inip cikabiliyor o gün ben elinden tutarak merdivenlerden indik onun icin bu karara varmis özür dilerim ama bir piskolog doktor ya bir yabanci düsmani yada onun ciddi bir sekilde piskolojik sorunlari var cünki türkce degil ana dilini almancayi ögretmeniz gerekiyor dedi sizce ilk önce biz avrupada yasasakta cocugumuzun ilk önce ana dilini ögrenmesi gerekmezmi? ILGI VE ALAKANIZDAN DOLAYI TSK EDERIM..........

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #8 : Ocak 28, 2009, 09:45:51 ös »
Cocugu görmeden cocugun özürlü oldugunu söyleyen psikologla hic karsilasmadim, üstelik Avrupa´da.Lütfen baska bir uzmana gidin.Anlattiklariniz bana cok garip geldi acikcasi defalarca okudum acaba yanlis mi anliyorum diye.
eger yapilan muayene ve testlerden sonra sorun yok dendiyse cocugunuza biraz zaman verin lütfen.
Yurt disinda yasayan cocuklarin kendi dillerini ögrenmeleri tabiki cok önemli.Kendi dilini düzgün konusamayan bir cocuk diger dilleri de ögrenemez.Ayrica anadilini ögrenemeyen cocuk kendi kültürünü de ögrenemez.Bir okadar da önemli olan cocugun bulundugu ülkenin dilini ögrenmesidir.en ideali dogumdan itibaren iki dilli büyütmektir.Eer ailede anne babadan biris o ülkenin dilini anadili gibi biliyorsa birisi o dili digeri de türkce konusmalidir.Önemli olan da asla iki dili birbirine karistirmamaktir.
Eger anne babadan hic birisi bulunulan ülkenin dilini iyi konusaiyorsa ozaman evde sadece anadili konusulmasi daha dogru olur.Ozaman cocukla ülke dilinin konusuldugu oyun gruplarina gidilmelidir.
Birde su noktayi vurgulayayim , engellilerin oldugu anaokuluna giden cocuklarin psikolojisi bozulmaz. Özürlülük bulasici degildir.Tam tersine cocuklarin ÖNYARGISIZ  yetismesini saglar bu tür okullar.Farkli olana anlayisi ögretir.
Sevgilerimle

Çevrimdışı arda005

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #9 : Ocak 29, 2009, 10:30:44 ös »
özürlü demedi zaten öyledir nerden bilyiorsunuz dedi kadin biraz yabanci düsmaniydi zaten bana neden türkiyeden evlendin burda kocami yok bile die sordu:)önemli olan cocugum benim kocam degil anaokuluna yazdim beklyiorum belki orda daha toplar kendini diye