Gönderen Konu: Neden duvarı yazdın oğlum yine mi şekeri döktün  (Okunma sayısı 1469 defa)

Çevrimdışı zeymus2006

• Genç Üye
  • **
Neden duvarı yazdın oğlum yine mi şekeri döktün
« : Ocak 29, 2009, 02:16:28 ös »
Nil Hanım Merhaba,
Size yine nasıl davranmam gerektiğini bilmediğim bir konuda danışmak istiyorum. Değerli zamanınızı ayırıp konuyla ilgili bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırmısınız?
İsmim Zeynep Ahmet Emre adında 25 aylık çok hareketli bir oğlum var. Ben çalışmıyorum ve genelde evdeyiz birlikte oyunlar oynuyoruz . Ancak benim ev temizliği veya yemek yaptığım zaman Ahmet Emrede tazmanya canavarındanda hızlı bir şekilde evi dağatıyor. Son 2 aydır da şekerlikteki şekeri döküyor tuzluktaki tuzu döküyor sonra tuzluğu atıp kırıyor vs...Sinirleniyorum haliyle sakinleşince konuşuyorum. Anlayabileceği şekilde paramızın dökülen şekere tuza vs... gittiğini ve ona istediği oyuncakları almaya paramızın kalmadığını anlatıyorum. Böyle yapmaya devam ettikçe hiç oyuncak çadır(çok istiyor) alamayacağız falan diyorum.
Bu yaş için uygun açıklamalar mı bunlar sizce? Nasıl davranmamız gerekir? Sivas çok soğuk dışarı çıkaramıyorum. Aslında yazın parklara gider kumla oynardık bu kadar evi dağıtmıyordu şimdiçok sıkılıyor. Duvarlara resim yapıyor bunu nasıl aşarız? Kağıda yazılır anne diyor arkasından
Şimdiden zaman ayıracağınızı ve yardımcı olacağınızı umarak çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
Ynt: Neden duvarı yazdın oğlum yine mi şekeri döktün
« Yanıtla #1 : Ocak 30, 2009, 08:17:11 öö »
Zeynep hn. sanki benim oglumu anlatmissiniz,Can da 27 aylik,cok hareketli ve yaramaz :) duvarlari-koltuklari surekli ciziyo ama ben hemen bir defter verip oturuyorm ve onla resim yapiyorum bole yapinca ve bikmadan usanmadan duvara resim yapilmaz deftere yapilir diye hatirlatiyorum ve artik duvarlari daha az ciziyor,bazen de cizdiklerini ona temizletiyorum ya da sen boyle yapinca ben uzuluyorum-yoruluyorum falan diyorum...sikinti yaratan konulari olay haline getirince daha uzuyor..ve onemli nokta yapma demek yerine yaparsan soyle olur-boyle olur diye aciklamak sanirim...tuz-karabiber dokme-yemekleri birbirine katistirma olayina ben de bir cozum bulamadim ama yaptigimiz her isi birlikte yapiyoruz ben yemek yaparken o da yanimda bana biseyler kesiyo-birlikte camasir seriyoruz-birlikte utu yapiyoruz-bilikte bulasik makinesini bosaltyoruz-tabi 1 saatlik isler 2-3 saat suruyo boyle olunca ama napalim..ilerde esi cok rahat edecek :)  sonra da oturup birlikte oynuyoruz-kitap okuyoruz...
sevgiler
hatice kilimci ve kuzusu can
HATICE AKGUN KILIMCI ve KUZUSU CAN (31.08.2006)

Çevrimdışı zeymus2006

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #2 : Ocak 30, 2009, 12:42:17 ös »
Hatice Hanım paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Aslında bizimkilerin dönemine ait bir sayfa açsak hepimiz için faydalı olacak bence. Kasım aralık 2006 doğumlular sayfamız vardı ama 2,5 yaş diye bir sayfa açsak herkes yararlanır belki.
Size ve oğlunuza sevgiler...

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Şubat 01, 2009, 12:15:58 öö »
Merhaba Zeynep Hanim,
diger annelerle  tecrübe alisverisi özellikle bu dönemde cok yararli oluyor.Yalniz degilmisim duygusu insani rahatlatiyor.Yeni bir sayfa acmanizi öneririm ben de katilirim.
Anladigim kadariyla Ahmet Emre nin fazla enerjini atmaya disarida oynayip hareket etmeye temiz havada kosmaya ihtiyaci var yasi itibariyla bu cok dogal.Özellikle erkek cocuklarinin hareket ihtiyaci kiz yasitlarina göre daha fazla olabiliyor.
Soguk nedeniyle disariya cikaramadiginizi yazmissiniz ama yanlis hava yoktur yanlis kiyafet vardir düsüncesiyle 15-20 dakika kapinin önünde kosmak bile olsa mutlaka her gün disariya cikmanizi öneririm.Cok hareketli olmayan kizim bile hic disariya cikmadiginda 2-3 gün üst üste hep evde kalirsa degisiyor. Hircinlasiyor. Bu cok dogal cocuklarin acik havada harekete ihtiyaci var.Bulundugunuz yerde cocuklarla gidilecek gruplar yok mu acaba.türkyie´de de bir cok sehir de oyun gruplari, spor imkanlari sunuluyor ama Sivas´da var mi bilmiyorum.Evin icinde de hareket imkani yaratmanizi öneririm.Odasinda tirmanacagi atlayacagi yerler yapabilirsiniz.
Sandalyelerle masarlala kücük bir park yapabilirsiniz.Acacaginiz sayfada bunlari ayrintili konusup fikir alisverisinde bulunabiliriz.
Siz temizlik yaparken ki hareketlerine gelince, ilginizi cekmek cin yaptigi cok acik.cocuklar negatif bile olsa ilgi üstlerinde olsun diye anne babanin onaylamadigi hareketleri yaparlar. Uslu uslu oturursam annem temizlige devam edip benimle ilgilenmiyor ozaman ben de birseyleri dökeyim annem kizsa d abenimle ilgilenecek nasilsa diye düsünüyor.Sikilan bir cocuk icin cok da mantikli bir cözüm.Eger mümkünse haftada birkac saatligine oyun grubu anaokulu gibi sosyal gruplara göndermenizi ya da beraber gitmenizi öneririm.
Yaptiginiz aciklamalar yanlis degil ancak sorunun asil kaynagini cözmek yani oglunuza hareket ve oyun imkani yaratmak gerekiyor.
Ksiin cok zor bunu da biliyorum.Biz de sürekli kar yagan hep soguk olan bir sehirde yasiyoruz ve bahari dört gözle bekliyoruz. Kizim bu hafta gripti yine de yürüyüse götüdüm bebeklerle 10 dakika danayabildik ama o 10 dakika da bile canlandik. Eger münkünse cocuk parkina mutlaka hergün gitmeye calisin.

Çevrimdışı zeymus2006

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #4 : Şubat 01, 2009, 06:06:36 ös »
Nil Hanım çok çok teşekkür ederim inanın çok yardımcı oldunuz.
Küçük olduğunu düşünerek kreşleri hiç araştırmamıştım. Belki oyun grupları olanlar vardır.
Artık mümkün olduğunca dışarı çıkmaya çalışıyoruz. Giyinip yürüyüş yapıp geliyoruz. Parka gidersek ne olur bir denemek lazım. Galiba Ahmet Emre bulduğu yere oturur  ıslanır üşütür ve hasta olur. Ama bunuda deniyeceğiz.
Montessori eğitim metodu ile ilgileniyorum bu aralar sizin bu konudaki görüşünüzüde çok merak ediyorum. Türkçe çok fazla kaynak yok malesef bir tane kitap bulabildim internetten .
Ben yeni bir sayfa açmak istedim ama baktımki daha önce açılmış bir sayfa var ordan devam edebiliriz.

http://www.cocuksevgisi.com/forum/index.php/topic,1970.30.html

Hatice Hanım sizide bekliyorum
Nil Hanım tekrar teşekkürler o kadar rahatlattınız ki beni. Çünkü oğlumun beni delirtmeye çalıştığını düşündüğüm bir noktadaydım.
Size ve ailenize çok güzel günler dilerim
Sevgiler...

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #5 : Şubat 02, 2009, 11:56:03 öö »
i. Çünkü oğlumun beni delirtmeye çalıştığını düşündüğüm bir noktadaydım.

Bu yasta cocugu olna bir cok anne anyi sekilde düsünüyor merak etmeyin:)

Montessori egitiminin Türkiye´de de baslmasina cok sevindim. Almanya´da bile her yerde yok malesef.Her sehirde sadece birkac montessori egitimi veren okul bulunuyor.Her montessori malzemeleri kullanan okul bu egitim tarziyla calistgini söyleyemiyor tabiki. Montessori egitimi basli basina bir konzepttir ve sadece birkac montessori materyali bulundurugu icin montessori okulu diye duyuramiyor adini.Türkiye de ki yasalar naisl bilmiyorum. Burada ikiye ayriliyor böyle okullar.Bir montesoori okulu bir de yari montessori yani kismi olarak montessori uygulayan okullar.Kizimin gittigi okulda yari montessori.
Türkiye´de uygulanmaya baslamasina cok sevindim.Montessori ye göre cocuk basli basina bir kisiliktir ve onu kücük aciz görmek dogrud egildir.Kendi basima yapmama yardim et sözü bile aslinda türkiye´de cok yeni .5 yasindaki cocuklara bile ayakkabasi giydirilip yemegi yedirilen ülkemizde gercekten montessori uygulanirsa ve yayginlasirsa kabul görürse eminim egitimde cocuga bakis acisinda coks eyler degisecektir.
zaman buldgumda verdiginiz linkten devam edecegim.

Evde montessori egitimi konusunda birkac kitap ben de okumustum kizim dogdugunda.Acikcasi zaten sürekli yaptigimiz faliyetler, cocuga yaklasim tarzi diye düsünüyorum.Ancak okullarda tamamen montesori konzepti uygulanirsa daha farkli olabiliyor.
Görüsmek üzere..

Çevrimdışı zeymus2006

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #6 : Şubat 03, 2009, 01:50:50 öö »
Nil Hanım malesef o noktaya gelemedik Türkiyede . Aynen dediğiniz gibi bu materyalleri sağlamış okullar çoğalmakta. Bu yönde bir talep oluşmaya başlıyor diyebiliriz. Değişiklikliklere çabuk ayak uyduran bir milletiz ama brokrasimiz buna pek müsait değil ben yinede umutluyum.

Birçok eğitimcinin duymadığından eminim. Hala müfredatımız dimdik ayakta öğretmenin matematik aşkını anlatması bu müfredatta yok malesef. Sevincinizi kursağınızda bıraktım ama şunu söyleyebilirim bilinçli bir toplum oluşuyor. Bizler istersek, olayı arz talep meselesi olarak görüyorum, istediğimiz noktaya gelemesekte yakınında dururuz gibi geliyor.
Bugün materyalini veren yarın eğitimcisinide verir inşallah. ;D
Ben bu siteyi buradaki annelerin bu yöntemleri uygulamasından dolayı çok beğeniyorum.
Eşimin teyzesi 11 yaşındaki oğluna kendisi yemek yediriyor, ayakkabısını giydiriyor, terini kontrol edip sırtına havlu sokuyor vs...
Neyse daha fazla uzatmayayım
Sevgilerimle...

Çevrimdışı GÜLÇİN

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #7 : Nisan 30, 2009, 10:27:39 öö »
benım oglumda 2.5 yasında oda duvara koltuga yazıyor ben ona defter yazılacagını soyluyorum elıne defter verıyorum ama oan ıcın yapsada sonra gene yapıyor evım harıta gıbı oyuncaklarını kırıyor kırmamasını ve bır dha sen boyle yaparsan sana oyuncak almıyacagımızı soyluoyrum ama bana kırcam yapcam dıye hep cvp verıyor nsl davrancam yoksa benım yaklasımım mı yanlıs ben bırde sabırsız cabuk sınırlenen bır bayanım sabırlı olmaya calısıyorum ama bazen sesımı yukseltıyorum