Gönderen Konu: BENİM SORUNUM  (Okunma sayısı 855 defa)

Çevrimdışı GİZEM

• Yeni Üye
  • *
BENİM SORUNUM
« : Ocak 29, 2009, 04:48:34 ös »
BEN 26 YAŞINDA BİR ANNEYİM. KIZIM OLMADAN ÖNCE ÇALIŞIYORDUM. KIZIM OLDUKTAN SONRA 2 YIL KENDİM BAKTIM. DAHA SONRA BİRAZ ANNEANNE BİRAZDA BABANNESİ BAKTI. AMA BU SÜRE SADECE 6 AY KADAR SÜRDÜ. ÇÜNKÜ GİZEM ÇOK SIKINTILI ÇOK ÇABUK HASTALANIYOR ÇOK MIZ MIZ. NEYSE DEDİK HAL BÖYLE OLMUYOR EN İYİSİ ÇALIŞMADAN ZAMANIMI KIZIMA AYIRMAK OLDU İŞİM.İŞTEN AYRILDIM EVDEYİM BÜTÜN GÜNÜM ONUNLA GEÇİYOR. MALUM BU GÜNLERDE HAVADA SOĞUK PEK DIŞARI ÇIKILAMIYOR.GİZEMİNDE ÇOK ÇABUK HASTALANDIĞINI DÜŞÜNCE NEREDEYSE DIŞARI HAYAL OLUYOR.SORUNUM ONUN DIŞARI DA OYNAMAK İTEMESİ DEYİL İŞİN AKSİ BUNU KIŞIN ODA SEVMİYOR. HAAA BU ARADA KIZIM TAM İKİ BUÇUK YAŞINDA. BİZİM SORUNUMUZ ÇOK TUHAF. BEN ANLAYAMIYORUM LÜTFEN YARDIM EDİN. YAN KOMŞUMUN İKİ KIZI VAR BİRİ ANA OKULUNA GİDİYOR BİRİYSE KIZIMLA YAŞIT. KIZIM HEP ONLARLA OYNAMAK İSTİYOR BU ÇOK UZUN Bİ SÜREDİR BÖYLE YANİ HER GÜN SAATLERCE OLUYO ARTIK. BENSE BU KONUDAN BAYA SIKILDIM.SIKILMAMIN NEDENİ İSE ONLARIN DAVRANIŞLARI GİZEMİDE ETKİLİYOR. GİZEMDE ONLAR GİBİ DAVRANMAYA BAŞLIYOR. BEN HEP KONUŞARAK ANLATIRIM HER SEYİ ONUN ANNESİ MUTLAKA HANGİ KONUDA OLURSA OLSUN DÖVERMİŞ. GİZEMDE Bİ İKİ KERE GÖRMÜŞ BAYA ETKİLENMİŞ VE OYUNCAKLARI VERMEDİĞİNDE GİZEM KARŞI TARAFA ŞİDDETLE KARŞILIK VERMEZ AMA ONLAR ÖYLE YAPTIĞINDA ODA YAPIYOR. NEYSE KISACASI NİL HANIM BU HARKETLERİ BEN SEVMİYORUM .AMA GİZEM ONLARLA OYNAMAYI İSTİYOR DİYE HEP BİZDE OLMAK ŞARTIYLA İZİN VERİYORDUM ARTIK BU KONU O KADAR ARTTIKİ . HER GÜN HERGÜN OLMUYOR. GİZEMSE BUNU İSTERTERKEN ÇOK ISRARCI DİNLETEMİYORUM HAYIR GİTMEMELİSİN ŞÖYLE BÖYLE DİYE ANLATIYORUM DİNLETEMİYORUM OLMADI BAŞLIYOR AĞLAMAYA. AĞLADIĞINDA YAPMAYACAĞIM DEDİM DENEDİM AMA İNANAIN TAM 3 SAAT AĞLADI.ÖYLE Bİ HAL ALDIKİ BU KONU ÇOK CANIM SIKILIYOR. ARTIK BU SIKLIKLA BÖYLE DEVAM ETMESİN İSTİYORUM. BUNU ONU ÜZMEDEN NASIL YAPABİLİRİM YARDIM EDERMİSİNİZ ŞİMİDİDEN TEŞEKKÜRLER....

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: BENİM SORUNUM
« Yanıtla #1 : Şubat 01, 2009, 12:04:14 öö »
Merhaba,
kizinizin yasitlariyla oynamak istemesi cok dogal ve de dogru.Komsunuzun cocuklariyla oynamasini onaylamiyorsaniz ona baska arkadasliklar kurmasi icin imkan yaratmaya calismaniz gerekiyor.eger mümkünse oyun gruplarina gidebilirsiniz, buralarda baska cocuklarla tanisacaktir.Annelerle anlasirsaniz evlerde görüsebilir karsilikli birbirinizi ziyaret edebilirsiniz.Bu sekilde hep onaylamadiginiz cocuklarla arkadaslik etmek zorunda kalmayacaktir.
Ayria komsu cocuklarinndan yanlis davranislarda ögrense sizin tepkileriniz sayesinde bu davranislarin sizin tarafinizdan onay bulmadigini anlayacak ve taklit etmekten vazgececektir.Eger onun istedigi an komsuyu ziyaret etmesi ya da komsu cocuklarinin onu ziyaret etmesi mümkün degilse bunu ona anlayacagi bir sekilde aciklamali ve tutarli davranmalisiniz.Ancak en dogrusu ona secenek sunmalisiniz. Suan onlari ziyaret edemezsin ama benimle parka gidebilirsin gibi.eger agladi diye oan dogru bulmadiginiz halde ziyaretlere izin verirseniz bir daha ki sefere sizi nasil ikna edecegini biliyor olacaktir.3 saat aglama nedeni de daha önce aglayarak istedigini yaptirmis olmasidir.2,5 yasinda inat döneminde oldugundan cocugunuzla inatlasmadan olayi yönlendirmeye calisin.O istekte bulundugunda onun menun olacagi baske bir secenek sunun.
Ayrica 3 yasina geldiginde anaokuluna yollamanizi öneririm.
Kolay gelsin