Gönderen Konu: 12-18 aylik cocuk aktiviteleri  (Okunma sayısı 1186 defa)

Çevrimdışı endorphinn

• Yeni Üye
  • *
12-18 aylik cocuk aktiviteleri
« : Ocak 30, 2009, 04:21:20 ös »
Merhaba,
15 aylik bir kizim var. gelisimi icin gerekli olan aktiviteleri nereden bulabilirim?
Degerli yardimlarinizi rica eder, simdiden tesekkur ederim

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
Ynt: 12-18 aylik cocuk aktiviteleri
« Yanıtla #1 : Ocak 31, 2009, 12:12:29 ös »
merhaba ve aramiza hosgeldin

http://www.oyalamakagidi.com/ 'da umarim istedigine ulasabilirsin. Bence güzel bir rehber.

Çevrimdışı endorphinn

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Ocak 31, 2009, 12:24:23 ös »
bahsettiğiniz sitede evde uygulanabilecek aktiviteler hakkında birşey bulamadım. öneriniz için teşekkür ederim.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Ocak 31, 2009, 11:48:32 ös »
Merhaba,
1 yas sonrasi icin evde cocuklarla yapilabilecek aklima gelen ilk aktiviteleri yazaiym diger annelerde yazacaklardir.

- parmak boyasiyla boyama
-oyun hamuruyla oynama
-müzik, dans, parmak oyunlari ( renkli degisik tülleri, bezleri kullanirsaniz daha ilginc olacaktir.)
- eger mümkünse dogada yürüyüs yapip yaprak, sopa tas gibi nesneleri toplayip bunlara yasa göre el isleri yapmak (Boyamak, yapistirmak vb.)
- plastik saklama kaplariyla, renkli plastik bardaklarla (Ikea ya yakinsaniz ikea nin cocuk bardak ve tabaklari hem oyuncak hem de mutfak malezemsi olarak ideal senelrdir kullaniyorum :) ) kuleler yapmak.
-Tutacak yeri olan yapbozlar
-banyoda küvette yine plastik bardak tabaklari kullanarak suyla oynama (Özellikle ksiin disariya cikamadiginiz günlerde ideal, cocuklar uzun süre oynayabiliyorlar, suyu bardaktan bardaga bosaltmak onlar ici cok zevkli)
- kücük plastik sisme havuzu kücük toplarla, kestanelerle doldurmak.
-topla oyunlar
- sandalyelerin masalarin üstlerini yanlarini battaniyelerle kapatip altlarinda saklanacak maaralar yapmak, tüneller yapmak gibi yaraticiliginizi kullacaginiz türden oyunlar :)
-Tras köpügünü masaya SIKIp cesitli sekiller verip, tras köpügüyle oyunlar.

Dedigim gibi bunlar aklima ilk gelenler düsünüp tekrar yazarim.
Sevgiler

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #4 : Şubat 03, 2009, 03:15:20 ös »
sizi yanlis anlamisim, disari cikip cocuklarla ne tür aktiviteler yapilabilir diye bir link verdim.

Evde oyun olarak, cocuklarim en sevdigi sey. Tencere oynu ben yemek yaparken kizima bütün tencereleri cikartip o kapaklari dogru tencereye koymaya calisiyor.

Mutfakta bir dolap yalniz onlarin karistirabilecege bir yer ayirdim. Plastik esyalar var onlari indirip cikariyor, topluyor, ic ice koyuyor...

Banyoda parmak boyasi. Küvetin icinde kalebodurlari boyasin. Yikamasi cok rahat hemen cikiyor.

Corap eslestirme, herkes bir corap bulup eslestiriyor. Hem is hem eglence:)

Camasir oyunu: Camasir gününde, camasirlari makineye yerlestirmek, sonra biraz büyünce renklere göre ayirarak makineye yerlestirmek.

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
« Yanıtla #5 : Şubat 03, 2009, 08:09:53 ös »
Kızım bu aylarında en uzun lego ve hamur oynardı. Resim yaparken de çok keyifli vakit geçirirdi.
Bu aylarda yalnız başına oyun kurmak konusunda pek istekli olmadıklarını unutmamak gerek. Bu yüzden sizin de başında durmaktan bunalmayacağınız hatta zevk alacağınız oyunları seçmek  daha gerçekçi ve sizin için de daha sağlıklı ;)
öRNEĞİN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ALMAMIŞ VE YEMEĞİNİ İLKOKULA BAŞLAYANA KADAR ANNESİ YEDİRMİŞ, KIYAFETLERİNİ DE ANNESİ GİYDİRMİŞ biri olarak el becerileri konusunda çok başarısızımdır ama ne zaman kızımla hamur oynamaya başladım o zaman bu konuda o kadar da kötü olmadığımı farkettim. Özellikle o aylarda onunla oynarken hamurdan sevdiği figürleri yapmam ikimize de çok iyi geliyordu. Zordur o aylar ama geçince de bir daha geri gelmez..

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #6 : Şubat 24, 2009, 12:56:30 ös »
müzik ve dans da bizi en çok oyalayan, eğlendiren, yoran ;D eylemlerdi...hareket alanlarının kısıtlı olduğu şu soğuk kış günlerinde enerjilerini açığa çıkarabilecekleri en güzel şey..hem anne içinde iyi oluyor.. ;)

doldur boşalt oyunları...bir kasenin içine konmuş nohut, fasulye gibi iri tanelilerle, kaşık, kepçe yardımıyla ve kesinlikle gözetim altında bir kaptan diğerine aktarma..ilk önce elle yapması, avuçlaması sonra bardak, kaşık kullanması doldurmak için..