Gönderen Konu: zamanlamamız doğru mu ?  (Okunma sayısı 630 defa)

Çevrimdışı fiancee

• Yeni Üye
  • *
zamanlamamız doğru mu ?
« : Şubat 03, 2009, 11:13:41 ös »
Nil Hanım iyi gunler,
Arda 2006 Ağustos doğumlu,yani 2.5 yaşında tam.Biz şimdiye kadar tuvalet eğitimine başlamadık.Zaten yaklaşık 6-7 aydır kabızlıkla ilgili( ama bu kabızlık şekli şöle ki kakasını tutuodu Arda,geldiği halde kendini kasıp kakasını yapmıoodu,biz epey ilaç kullandık eskiden 6-7 gun tutardıı.Şimdilerde artık 15 gun mesela yapıo hep sora aklına esince bzen gene tutuo ama bi ilerle kaydettik gene) bir sorunumuz vardı.O yüzden ben tuvalet eğitimi konusunda çok kararsızım.Ardayı sıkıştırmak istemiorum.Arda şu an bezinden şikayetçi değil,mesela bezi dolduğunda değiştirmem için bir problem yaratmıyor.Ama altını sildirmek istemiyor artık.Gerçi Arda bebekliğinden beri bezinden rahatsız olan bir bebek değildi.! haftadır onu lazımlığına oturtuorum ara ara.İlk bir hafta oturduk ama bişi yapmadık.Şimdi oturunca artık yapıyor çişini az da olsa.Bugun 1 saat bezini çıkardım bakalım nolcak die annecim söle dedim ama sölemiyorr.1 saatde iki kere altına yaptı değiştirdik,hiç kızmadım tabii ki.Ama tuvalete meraklı çişini yapınca seviniyor,kendi dokmek istiyor,sora kapağını kapatıyor gibi.Ben Ardanın bu kabızlık probleminden dolayı çok tereddutdeyim açıkçası acaba uygun mu deil mi die.Sizin bu konudaki fikirlerinize acil ihtiyacım var.Şimdiden teşekkurler ve iyi çalışmlar dilerim.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: zamanlamamız doğru mu ?
« Yanıtla #1 : Şubat 04, 2009, 10:48:21 ös »
Merhaba oglunuz tuvalete istekli oturdugu sürece, oturdugunda yaptigi sürece sorun yok.Ona tuvalete oturmayi önerebilirsiniz. Tuvalete girerken mutlaka yanizniza alin.Ancak tuvaletinin geldigini hissetmedigini düsünüyorum.Söylememesi de bu yüzden.Bu nedenle kesinlikle zorlamayin. Tuvaleti geldiginde söyleyebileceginizi tuvalete gidecegini hatirlatin, anlatin ama sürekli tuvaletin var mi diye sormayin. O hair olmadan bezi cikarmayin. Bezi cikardiginda onu zorlamis olacaksiniz. Tuvaletinin geldigini söylemeye basladiginda önerbilirsiniz.ama bezleri hci kuru kalmadan cikarmayin.Yani en son atacaginiz adimi ilk önce atmayin.Önce tuvaleti geldiginde söylesin, sonra tuvalete gidene kadar tutsun sonrasinda bezi cikarin.Bunlar hep birer basamaktir.Acele etmeyin.Oglunuza zaman verin.O hazir olmadigi sürece siz istediginiz kadar SIK sorun tuvalete oturtun yine de bezdne kurtulamazsiniz.
Kabizligin nedenini söyledi mi Doktorlar.Kabizliktan dolayi tuvaletini yaparken cani acidiginda cocuklar kabizlik sorunu gecse bile tuvaletleri geldiginde tutuyorlar.Bu aliskanlik haline geldiginde ya da tuvaleti tutmanin baska nedenleri oldugunda( psikolojik) mümkün oldugunca erken bir uzmandan, cocuk prokologundan yardim almak gerekir.Eger bu sorununuz gecmezse mutlaka bir uzmandany ardim alin.Ayrica benim bildigim kadariyla 15 gün cok uzun.Doktorunuz ne diyor bu konuda?

Çevrimdışı fiancee

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Şubat 05, 2009, 12:13:08 öö »
Sorumu hemen cevapladığınız için çok teşekkur ederim ilk başta.Sanırım yanlış anlaşılmış 15 gun tutmuyor.Artık mesela 15 gun duzenli yapyor kakasını sora bir esiyorr tutuyor gene.bu tutma suresi yaklaşık 6 gun civarı filan.Biz dr.umuzla konuştuk bu konuyu.Arda bir defasında kabız oldu ve yaparken canı çok yandı,bundan sonra başladı herşey zaten.Acıyor acıyor die tutmaya başladı,dediğiniz gibi tamamen psikolojik bişi.dr.umuz ilaç önerdi barsakları yumuşatıcı bölelikle canı yanmaz ve zamanla korkusu gider dedi.dediğim gibi aslında epey ilerleme kaydettik.sizce hala bir pedagogdan yardım almalı myız? :-\

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Şubat 07, 2009, 09:43:14 ös »
Eger Dr unuzun verdigi ilac sayesinde ilerleme kaydettiyseniz beklemenizi öneririm.Zamanla caninin acimadigini anlayacak ve tutmamaya baslayacaktir.Yine de en dogru cevabi oglunuzu taniyan muayene eden Dr unuz verecektir.
Tuvalet egitimi konusunda acele etmemenizi öneririm.Oglunuza zaman verin.
Sevgiler