Gönderen Konu: 5 yaş  (Okunma sayısı 845 defa)

Çevrimdışı elifana

• Yeni Üye
  • *
5 yaş
« : Şubat 04, 2009, 11:51:12 öö »
ben ist. dan elif, 5 yaşında oğlum var onun gelişimiyle ilgili sorularım olacak??
örn. okul şarkıları söylüyruz evde. tamamını söylemiyor aralarda katılıyor şarkıya...
bu bir çok şeyde böyle uzun soluklu ifadeleri yok.r harflerini söyleyemiyor. ve aklında tutamıyor sürekli tekrarlanan şeyleri .. neler yapmalıyım?? teşekkürler...

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: 5 yaş
« Yanıtla #1 : Şubat 04, 2009, 10:53:31 ös »
Merhaba hosgeldiniz forumumuza.

R harflerini söyleyememesi konusunda 5 yasind aolmasi nedeniyle bir konusma terapistine gitmelisiniz. Cocuk Doktorunuza sorarsaniz size bir öneride bulunabilir.Konusma sorunlari 4 yasindan itibaren terapi ile düzelebilir.4 yasa kadar cocuga zaman verilir.Bu konuda bir uzmandan yardim almaniz en dogrusu.

Oglunuzun okul sarkilarini aklinda tutamamasi ve tekrarlananlari aklinda tutamamasi konusunda doktorunuzla görüsmeniz gerekiyor. Bir psoblem teskil edecek derecede mi unutkan yoksa sarkilara ilgisi mi yok, ya da dikkat sorunu mu var bunlar ancak oglunuzla yapilacak karsilikli görüsme ve gelisim testleri sonucunda belli olur.Bu  muayeneden sonra sorunuz olursa bana tekrar sorabilirsiniz.Uzaktan birsey söylemek bu konuda mümkün degil.eger herhangi bir problem yoksa ozaman oglunuzu nasil destekleyeceginiz konusunda yazisabiliriz.
Saygilarimla
Nil Tuncali

Çevrimdışı elifana

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Şubat 05, 2009, 12:26:32 ös »
cevabınız çok teşekkür ederim nil hanım.
konuşma terapistleri nerede var ? ücretleri nedir?
konu hakkında pek fikrim yok açıkçası...
ekonomik olarakda ücretlri pahalıysa terapilere katılmam söz konusu değil.
çocuğum için bunu yaparım ama şartlarım uygum değil....
bu konuda bana yardımcı olmanız,öneride bulunmanız mümkünmü acaba?
tekrar teşekkürler ... saygılar elifana.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Şubat 06, 2009, 09:09:36 öö »
Türkiye´de yasamadigim icin ücretleri hakkinda bilgim yok malesef.Rehabilitasyon Merkezlerinden  bilgi alabilirsiniz.En dogrusu gittiginiz cocuk doktoruyla konusmaniz.Bagli oldugunuz saglik  sigorta kurumun size sundugu imkanlarla birseyler yapilabilir.Bu konuda cocuk doktoru sizi yönlendirir diye düsünüyorum.
türkiye´de saglik sistemimiz malesef cok yi islemiyor biliyorum, orada yasamayan ama cok iyi taniyan birisi olarak sizlere önerilerde bulunurken cok zorlaniyorum.Konusma ztarpistine git demesi kolay ama malesef benim de önerebilecegim baska bir sey yok.5 yasinda konusma problemi olan bi cocugun mutlaka konusma terapisi görmesi gerekiyor.Imkanlariniz ölcüsünden sigrta veya devlet hastanesnin Doktor ve uzmanlarindan yararlanmaya calisin.EminimRehabilitasyon Merkezlerinden  de yararlanma sansiniz vardir.Bunlarin nerelerde oldugunu nasil yararlanabileceginizi moderatörümüz Hicran hanim da biliyordur.Anneler annelere soruyor bölümümüzde bir konu acip diger annelerin fikirlerini alabilirsiniz.En dogrusu cocuk doktorunuza sormaniz.
Sevgiler