Merhaba Nil Hanım,
Benim 28 aylık bir kızım var. Dün itibariyle tuvalet eğitimine başladık fakat dedesinin ve özellikle babasının yanlış tutumları yüzünden bu ilk günümüz tek kelimeyle bir kabusa dönüştü! Dedemiz ilgili olmak adına gereğinden fazla ısrarcı, mesele odaklı davranırken babamızın davranışları son derece katı ve hoşgörüsüzdü.. Ben arada dengeyi tutturmaya ve gerek babama gerekse eşime taktikler vermeye çalışırken, bir de baktım ki tüm aile alabildiğine gergin ve yorgun, günü tamamlamışız bile.. Tabii asıl hırpalanan hiç kuşkusuz kızım oldu. Çok fazla ağladı, inatlaştı ve sanırım korktu..
Mevzuyu daha da hassas kılan diğer bir nokta ise; 3 hafta önce minik bir kız kardeşi oldu zaten kendisi minik olan kızımın!..

Benim nacizane kararım bugünden itibaren ara verip belki bir 1-1.5 ay sonra yalnızca kendim ilgileneceğim şekilde başlatmak tuvalet eğitimini.. "Yalnızca" kendim diyorum çünkü gördüğüm kadarıyla yardımcı olmaya çalışırken tam tersi bir etki yaratıp köstek olabiliyorlar insanlar; en yakınlarınız dahi olsa..
Kafam bir hayli karışık. Tek bildiğim çok üzgün olduğum ve bu kötü başlangıcı telafi etmek için yanıp tutuştuğum..bir telafisi olabilecekse tabii eğer..

Sizin değerli eleştirilerinizi/tavsiyelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum,
Sevgiler..