Gönderen Konu: KÖTÜ BAŞLANGIÇ..  (Okunma sayısı 1042 defa)

Çevrimdışı muallime

• Yeni Üye
  • *
KÖTÜ BAŞLANGIÇ..
« : Şubat 09, 2009, 03:04:16 öö »
Merhaba Nil Hanım,
Benim 28 aylık bir kızım var. Dün itibariyle tuvalet eğitimine başladık fakat dedesinin ve özellikle babasının yanlış tutumları yüzünden bu ilk günümüz tek kelimeyle bir kabusa dönüştü! Dedemiz ilgili olmak adına gereğinden fazla ısrarcı, mesele odaklı davranırken babamızın davranışları son derece katı ve hoşgörüsüzdü.. Ben arada dengeyi tutturmaya ve gerek babama gerekse eşime taktikler vermeye çalışırken, bir de baktım ki tüm aile alabildiğine gergin ve yorgun, günü tamamlamışız bile.. Tabii asıl hırpalanan hiç kuşkusuz kızım oldu. Çok fazla ağladı, inatlaştı ve sanırım korktu..

Mevzuyu daha da hassas kılan diğer bir nokta ise; 3 hafta önce minik bir kız kardeşi oldu zaten kendisi minik olan kızımın!..:-\

Benim nacizane kararım bugünden itibaren ara verip belki bir 1-1.5 ay sonra yalnızca kendim ilgileneceğim şekilde başlatmak tuvalet eğitimini.. "Yalnızca" kendim diyorum çünkü gördüğüm kadarıyla yardımcı olmaya çalışırken tam tersi bir etki yaratıp köstek olabiliyorlar insanlar; en yakınlarınız dahi olsa..
Kafam bir hayli karışık. Tek bildiğim çok üzgün olduğum ve bu kötü başlangıcı telafi etmek için yanıp tutuştuğum..bir telafisi olabilecekse tabii eğer..:-[

Sizin değerli eleştirilerinizi/tavsiyelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum,

Sevgiler..
« Son Düzenleme: Şubat 09, 2009, 04:01:26 öö Gönderen: muallime »

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: KÖTÜ BAŞLANGIÇ..
« Yanıtla #1 : Şubat 09, 2009, 09:17:46 ös »
Merhaba hosgeldiniz forumumuza,
size tavsiyem simdilik tuvalet konusunu kapatin.Sadece tuvalete girerken yaniza alin, oyunlarla bebeklerini tuvalete oturtun ama kizinizi zorlamayin.Kizinir tuvaletinin geldigini hissederse size haber verebilecegini ve böylelikle tuvalete oturabilecegini anlasiny eter.eger böyle birsey olursa da onu bol bol övün.Yetisemese bile.Kardesi olduguna göre kiziniz suan zaten bir bocalama devresinde.Neler oluyor, ben neredeyim hala seviliyor muyum diye düsünprken bir de tuvalet egitimi nedeniyle baski yapilmasi dogrud egil.Bu ona yapilan bir haksizlik.Zaten cocuk hazir oldugunda kimsenin baski yapmasina gerek yok.
Yukarida da dedigim gibi onunla anlayacagi sekilde konusun.Bezsiz daha rahat oynayacagi icin tuvaleti gelirse size haber verebilecegini ve hemen brlikte tuvalete gideceginizi anlatin.Bunun disinda kiziniza zaman verin.Eger bezi kuru kalmaya baslarsa, tuvaletinin geldigini anlar ve size haber verirse, tuvalete kadar tutabilirse fiziki anlamda da hazir demektir.Ozaman bezini cikarirsiniz.SIK SIK sormaniza da gerek kalmaz ozaman.Simd hazir degilse tuvaletinin geldigini anlamiyorsa siz nekadar SIk sorarsaniz sorun söyleyemecektir.Bu sekilde zorla yapilan tuvalet egitimi ileride cok büyük karakter sorunlarina neden oluyor.
Saygilar

Çevrimdışı muallime

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Şubat 11, 2009, 04:27:47 öö »
Zaman ayırıp bu kadar uzun ve aydınlatıcı bir cevap yazdığınız için öncelikle çok teşekkür ederim Nil Hanım. Dikkat çektiğiniz noktalara azami hassasiyet göstereceğimden emin olabilirsiniz.
Anladığım kadarıyla en önemli koşul annenin/babanın son derece rahat ve pozitif olması. Ne olursa olsun akışı belirleyen, yönlendiren daima çocuk olacak!..

Size sormak istediğim birşey daha var. Tuvalet eğitimine başladığımız gün bezini çıkarıp külot (+ sadece bir çift çorap!) giydirmiştim; özellikle çiş konusundaki farkındalığını pekiştirmek için.. Gözlemlediğim durum; kızım çişini yapmadan 2-3 saniye önce haber verip ("anne çişim var!" şeklinde) hoop küloduna yapıyor. Gün boyunca defalarca aynı şey yaşandı. Acaba kızımın mesane kaslarının henüz yeterince hazır olmaması mümkün müdür? Yoksa bu, ilk günlerde yaşanabilen bildik ve geçici bir durum mu??!

Sevgiler..
« Son Düzenleme: Şubat 11, 2009, 04:53:18 öö Gönderen: muallime »

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Şubat 12, 2009, 08:36:27 ös »
Kizinizin mesane kaslari henüz tuvalet egitimine tam hazir olmadigi icin tuvaletini yapmadan cok kisa sürece önce hissediyor.Önce tuvaletinin geldigini hissedecek sonra tuvalete geldiginde tuvalete gidene kadar tutmayi basarabilecek ondan sonra zaten tuvaleti her geldiginde tuvalete yetismeye calisacaktir.Simdi ilk asamadasiniz tuvaletinin geldigini anliyor ancak henüz tutmasi icin gerekli olan kaslar hazir degil.Acele etmeyin:)