Gönderen Konu: devletin ana okulumu özel kreş mi?  (Okunma sayısı 1885 defa)

Çevrimdışı AZRA

• Yeni Üye
  • *
devletin ana okulumu özel kreş mi?
« : Şubat 10, 2009, 09:03:21 öö »
öcelikle selam ve sevgilerimle konuma başlamak istiyorum. temmuz sonunda kızım 5 yaşını dolduracak. haliyle eylül sonu  ana okulu başlıyor  bizde göndereceğimiz devlet okulunun ana okulunamı yoksa şuan gittiği kreşin 5-6 yaş sınıfına devam etmesi konusunda karar veremedik. özel kreş mantığı şuan ilgili alakalı eğitimi ağırlıklı bir okul ing. drama  yoga vs. gibi  dersleride mevcut. memnuniyet oranım çok iyi. ayrıca sabah 8:30 akşam 5 te alıyorum devlet okullarındaki ana okulu öğretmeninin tavsiyeside şu :ana okuluna gitmesi daha iyi özel kreşten gelen öğrenciler kurallara daha zor adapte oluyorlar. çünkü özellerdeki  gibi ilgi alaka gösteremiyoruz  okula 1, sınıfa başlayıncada zorlanıyorlar.  2. husus şuanki kreşinde yaş şınıfları mevcut. 5-6 yaş gubu yani 6, sınıf.sayıca az  ve diğer çocuklarla genelde içiçeler herkes birbirini tanıyor yani okul havası yok tabiki  eğer  devlet ana okuluna gönderirsem yarım  gün babaannede kalıp. yarımgün okula gidecek kreşe devam edersem yani işim daha çok zorlanacak ama kreşe devam edersem  sistemim devam edecek hangisi çocuğum için iyi olursa okararı vermek istiyorum  sizin engin fikrinize ihtiyacım var  selamlar

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: devletin ana okulumu özel kreş mi?
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2009, 09:58:32 öö »
Merhaba Hatice Hanim,
Almanya´da yasadigim icin bu konuda size bir öneride bulunmam dogru olmaz. Ne özel kresleri taniyorum türkiye´dkei ne de TRürkiye´dkei ilkokullardaki egitim sistemi acisindan devlet anaokuluyla özel anaokul arasindaki egitim farkini kiyaslayabilirim. Moderatörümüz Hicran Hanim Devlet anaokulunda ögretmen nun da fikrini alabilirsiniz. Kullanici adi simone.Ben kendisine özelden bildirim burayi okumasini.
Genel anlamda düsündügümde okul degistirmeyip bir yil icin tekrra alsiam dönemi yasamamasinin daha dogru oldugunu söyleyebilirim.Ikinci önemli konu da gidecegi ilkokulda anaokulundan arkadaslarinin da olmasi. Bütün arkadaslari anyi okula gidip d o baska bir okula gidecek olursa o konuda da zorlanir.Ama dedigim gibi egitim sistemleri acisindan iki okulu kiyaslayamayacagim iicn bu konuda bir öneride bulunmam dogru olmaz.
Nevzat Bey e selamlarimi iletin lütfen. Persembe günü anneannemi kaybettik malesef.Sanirim kendisi pazartesi ya da sali günü anneme anneannemi kontrole gelmisti.
Selamlar

Çevrimdışı AZRA

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2009, 01:04:55 ös »
başınız sağolsun dr beyde   baş sağlığı dileklerini  iletiyor. allah mekanını cennet eylesin     anneniz   son zamanlarda zorlanıyordu inanın. allah herkes için hakınnda hayırlısını nasip etsin.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Şubat 10, 2009, 08:59:29 ös »
Size de Doktor Bey´e de cok tesekkür ederim bas sagligi dilekleriniz icin Hatice Hanim. Evet annem cok yipranmisti.Anneanneme senlerdir bebek gibi bakti.
Ben Hicran Hanim a ilettim bu sayfayi kendisi de yorum yapacaktir.
Selam ve saygilarimla

Çevrimdışı AZRA

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #4 : Şubat 11, 2009, 08:39:56 öö »
fikriniz için teşekkürler .şuanki kreşine devam edeceğize benziyor. durum sizin dediğiniz yarım gün kreş yarım saat 4 kadarda ek kurslarla tam güne tamamlayan  karşıyaka semtinde bir ana okulu var.  normal eğitim olayında okuldan ziyade öğretmen seçimine dikkat etmem gerektiğini vurgulayan veliler mi desem en iyi okul evin yakınındaki okul diyen velilermi desem   yarım gün olupta etütlerle tam gün olan okullara gönder diyen velilermi  kime kulak vereceğimi şaşırdım gideceği okulun ana sınıfına gönder diyenlermi hangi okula acaba  süre uzun ama tasası şimdiden sardı bizi   ilginiz için teşekkürler selam ve sevgilerimle

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #5 : Şubat 11, 2009, 09:38:50 öö »
Hatice Hanim Hicran da okullar arasinda egitim acisindan fark olmadigini söylüyorsa ozaman kizinizi 1 yil icin yeni bir ortama alismak zorunda birakmamanizi öneririm.Alisma devresi cocuklarda zaten uzun sürüyor.Yeni arkadaslar yeni ögretmen ve sonrasinda da zaten okula baslayacak.Ama eger kiziniz devlet anaokuluna gidip te orayi tercih ederse zaten sorun yoktur kendi tercihidir.
Hicran cok hakli, burada ilk yil ne not vardir okulda ne de baski.Daha cok oyunlarla grup calismalariyla baslanir harfleri ögrenmeye.Anaokullardaki disiplin ilkokulda da vardir. Türkiye´de ilkokullardaki kalabalik siniflar disinda bir de hic anaokuluna gitmemis cocuklar var.Bizler devlet mi özel mi diye tartisirken hic anaokuluna gidemeyen ögrenciler eminim digerlerine göre cok bocaliyorlardir.Bir de o ögrencilere farkliy aklasmasi gereken ögretmenelri düsünürsek ilk yil herkes icin zor oluyordur eminim.
Hicran nin önerdigi gibi karari kizinizla vermeniz en dogrusu olur.
Sevgiler

Çevrimdışı AZRA

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #6 : Şubat 12, 2009, 07:42:03 öö »
sizlerle görüştükten  sonra kızıma masal gibi  durumu anlattım enson sence küçük kızın kararı ne olur. sen olsaydın hangi kararı seçerdin dediğimde bence küçük kız 6 yaş sınıfına gitsin 7 yaşında başka okula gider  dedi ve son noktayı koyduk.meğerse küçük cadım büyümüş kendi kararını kendisi verebiliyormuş bizede desteklemek kalıyor  tekrar teşekkürler.

Çevrimdışı yurdanur yudum

• Genç Üye
  • **
  • TANRIYI GÜLDÜRMEK İSTİYORSAN PLANLARINDAN BAHSET
« Yanıtla #7 : Mart 20, 2009, 02:54:38 ös »
merhaba aslında hatıce hanımın yasadıgı sorunları yakın bır zamanda bızde yasayacagız ama okul ısını sımdıden arastırmak cokmu erken olur malum kayıtlar tatıl donemıne gelcek kızımı okullarda gezdırsemde bırsey anlayamıcak sımdıden gotursen ıstedıgı okulu secmesı ıcın acelecımı davranmıs olurum bılemıyorum ben aslında ana okuluna nerde basladıysa orda devam etmesı taraftarıyım ama cevremızde cok okul var hangısının egıtımı daha  ıyı bılemıyorum bırde babannesı coktan karar vermıs sıla selcuk yasar ılkogretım okuluna gıdecek dıyor ne yapacagımı sasırdım fıkırımı bıle soyleyemıyorum ama kızımın ıyı bır egıtım almasını ıstıyorum  ben karsıyaka alaybeyde oturuyorum etrafta 7-8 tane okul var hangısının egıtımı daha ıyıdır bılemıyoruym bu taraflarda oturanlarınız varsa hangısını tavsıye edersınız ayrıca sıla suan 3,5 yasında okullar acıldıgında 4 yasında olcak ben calısıyorum babannesı bakıyor ona cokda guzel ılgılenıyor aklım hıc sılada kamıyor ama 4 yasına gırınce okula gıtmesı mı daha ıyı yoksa 1 sene daha bekleyelımmı bılemdım etrafımızda 2-3 yasındayken okula baslayan cocuklar var annelerı nekadar erken baslarsa egıtıme daha ıyı olur dıyor baska bır yandan hıc okula gıtmemıs dırek ılkokula baslayacak cocuklarda var onların annelerıde zaten cocugumuz senelerce (ortalama 12 sene ) okula gıtcek evden kısmen uzak kalcak bırazdaha ev ortamına alıssın dıyorlar bende sasırdım ne dusunecegımı lutfen yardım edın
İNSANOĞLU SÖYLEDİKLERİNİN ESİRİ SOYLEMEDİKLERİNİN EFENDİSİDİR

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #8 : Mart 23, 2009, 08:23:24 ös »
Yudum´cum kayinvaliden kizina nekadar iyi bakarsa ilgilnirse ilgilensin cocuklarin 3 yasindan itibaren sosyal bir ortama ihtiyaclari var.Yarim günlügüne anaokuluna gitmesi hem zeka gelisimi hem sosyal gelisimi acisindan cok yararli olacaktir.Ben de ikizima ilk 3 yil evde baktim ama bir süre sonra kizima bir anaookulun verecegini asla veremem.Ögretmenleri ve arkadaslariyla paylasacaklarini ögrneceklerini evde veya sokakta oynarken ögrenemez.Bir grup icinde olmaya, belli kurallara uymayi ögrenecektir.evden uzak kalmasi onun adina negatif degil tam tersi pozitif bir durumdur.Sizlerden ayri kendi ayaklari üstünde durabilen bagimsiz bir kisiligi olabilmesi, kendine güveninin olabilmesi icin anaokulu cok önemli.Ögleden sonra eve geldiktens onra yine sevgi ve ilginizi vereceksiniz zaten.
Sevgilerimle

Çevrimdışı AZRA

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #9 : Nisan 09, 2009, 09:14:43 öö »
sevgili yurdanur hanım bende kesinlikle nil hanımın düşüncesindeyim irem çok zeki ve sevecen bir çocuk  ve kesinlikle kreşe vermenizi tavsiye ediyorum okul konusuna gelince ben çakıl taş a gönderiyorum ve memnunum burada iremin hemşiresiyim azra  bu yıl ana okuluna gitmesi lazım bakalım selcuk yaşar için çok iyi diyorlar ama oraya giden ve tavsiye eden kimseyle görüşmedim .

Çevrimdışı yurdanur yudum

• Genç Üye
  • **
  • TANRIYI GÜLDÜRMEK İSTİYORSAN PLANLARINDAN BAHSET
« Yanıtla #10 : Nisan 23, 2009, 03:16:54 ös »
merheba hatıcecım tavsıyen ıcın tesekkur ederım aslında ben ılkogretımı nerdı okuyacaksa o okulda kerese baslamasını dusunuyorm cunkı ılerde bırde yenı okula adap tasyonla ugrasmak ıstemıyorum daha onemlısı sılanın dıkkatı dagılacakmıs gıbı gelıyor oyuzden ozellerden zıyade devlet okullarına bakıyorum ama hangısı dersen hıc bır cevap veremem cunkı hangısı daha ıyı bılmıyorumkı
İNSANOĞLU SÖYLEDİKLERİNİN ESİRİ SOYLEMEDİKLERİNİN EFENDİSİDİR