Gönderen Konu: Elçin'in uyku problemi  (Okunma sayısı 1128 defa)

Çevrimdışı elçingülşen

• Genç Üye
  • **
Elçin'in uyku problemi
« : Şubat 12, 2009, 12:17:01 ös »
Merhaba Nil Hanım,benim 31.05.2007 doğumlu dünyalar tatlısı fakat uyku problemli Elçin adında bir kızım var.Çalıştığım için mecburen bakıcıya veriyorum.Her gün sabah 09.00 ve öğlenden sonra 15.00 gibi birer saate kadar uyuyor.Problemimiz geceleri.Akşam 20.00 de uyumak istiyor.Yatırıyorum fakat uyurken ayakta sallanmadan uyumuyor.Saat 20.00 olunca hırçınlanmaya başlıyor.Mecburen sallayarak uyutuyorum.Saat gece bire kadar deliksiz uyuyor.Sonra sabahlıyoruz.Uyandığında sürekli sallanmak istiyor.Yatağına bırakınca en fazla yarım saat sonra uyanıyor.Sabaha kadar hep böyle.Çalıştığım için bana çok zor oluyor.Ne yapacağımı şaşırdım.Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: Elçin'in uyku problemi
« Yanıtla #1 : Şubat 12, 2009, 07:56:30 ös »
Merhaba Hosgeldiniz,
uyku sorununuz kizinizin kendi kendine uykuya dalamamasindna kaynaklaniyor.Bunun tek nedeni de hep sallanarak uyumaya alismis olmasi.Bu aliskanliktan kurtulmasi kolay olmayacaktir ama sabir ve tutarlilikla unutacaktir.
Kendi kendine uyumaya alistirmak birock anne baba icin kolay bir sey degil biliyorum.Kendinize ve cocugunuza göre bir yöntem secmelisiniz.
Öncelikle artik sallayarak uyutmayacagiz dediginiz aksamdan itibaren asla hadi ugece de sallayayim diyerek kararinizdan vazgecmemelisiniz.Bu sadece kizinizin aklini karistirir ve biraz aglarsam yine salliyorlar diye düsünür.
Kiziniza yeni bir pelüs oyuncak alabilirsiniz.UYku arkadasi olarak geceleir onunla uyuyacagini söyleyebilirsiniz.Her aksam uyku rituelleri yapmalisiniz.Ayni saatte ayni sira ile ayni seyler yapilmali.Süt pijama giyme dis fircalama yatakta kitap okuma iyi geceler dileyip isigi kapatma örnegin.Her gece sürekli bu sirayla ayni seyleir tekrarlamalisiniz.Iyi geceler dedikten sonra sallamanizi istese de simdi uyku vakti sen kendin uyuyabilirsin deyip cikin odasindan. Isterseniz onun yatagina ykain bir yere oturun ama hic göz kontagi kurmayin,Sizi her cagirdiginda ayni sakin ama kararli tepkiyle "iyi geceler kizim simdi uyku zamani" deyip tekrar ayriliny anindna. Her aksam biraz daha uzaklasin yataginin yakinindan. Sandalyenizi biraz daha uzaga götürün. En sonunda disariya cikacak gibi.
Ya da iyi geceler dedikten sonra disariya cikin.Aglasa bile hemen girmeyin bir süre sonra tekrar girip eger emzigi varsa emzigini verin iyi gecler deyip öpüp yine cikin. Ferber yöntemindeki gibi dakikalarla iceriye nezaman gireceginizi ayarlayabilirsiniz ama ben cocuga ve annenin hissine göre ayarlanmasini daha uygun buluyorum. Tek cözüm cocuk nekadar aglarsa aglasiny anina gidip iyi sacini oksayip biz icerdeyiz seni duyuyoruz simdi uyku zamani deyip tekrar cikmak. Birkac gece cok aglayacaktir ama kiziniz yasindaki bir cocugun uyku zamani uyumasi gerektigini anlayabilecegini düsünürsek eger tutarli olursaniz kisa sürede sallanmadan uyumayi basaracgini düsünüyorum
Sevgilerimle

Çevrimdışı elçingülşen

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #2 : Şubat 13, 2009, 07:28:08 öö »
Günaydın Nil Hanım,sizin önerilerinizden sonra bugünden itibaren kızımı sallamadan uyutmaya alıştıracağım inşallah.Ne kadar başarılı olurum bilmiyorum.Ama uykusunu düzene sokmakta kararlıyım.Size çok teşekkür ederim.Ne kadar başarılı olurum konusunda sizi bilgilendiririm.İyi günler

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Şubat 13, 2009, 09:19:17 ös »
Tutarli olursaniz basaracaginiza eminim. Kesintisiz ir uyku hem cocugunuz hem sizin icin önemli. Haberlerinizi bekliyorum:)

Çevrimdışı elçingülşen

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #4 : Şubat 16, 2009, 01:40:29 ös »
Merhaba,bütün sabrımı gösterip Elçin’i sallamadan uyutmaya çalıştım.İlk gün biraz ağlayarakta olsa yatağında sallamadan uyutmayı başardım.2. günümüzde iş dönüşünde Elçin’i bakıcıdan geç aldığımız için arabada uyuya kaldı.Daha sonraki gün hadi Elçin yatağında uyuyalım anneciğim deyince Elçin reddetmeye başladı.Oldukça geç saate kadar uyumadı.Yerlerde yuvarlanmaya başladı.Ayaklarımın üzerine yatıp kafasını sallayarak hadi beni sallayarak uyut demeye çalıştı.Sallamadım.Öyle ayaklarımın üzerinde sallamadan uyudu.Yatağına yatırdım.Sabaha kadar ara ara uyanıp "anne gel" deyip durdu.Alışacak galiba.Çalıştığım için akşama kadar göremiyor zaten.Onun özleminden olsa gerek sallamasamda ayaklarımda uyumak istedi.Sizce iyi bir başlangıç mı dersiniz.Çok duygusal ve nazlı bir çocuk.Şuan tam konuşamıyor ama her söylediğimi ve yaptığım espirileri anlayıp çok hoş tepkiler veriyor.Çocuklar çok şeker de şu bazı problemler olmasa….Size teşekkürler.Görüşürüz…..

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #5 : Şubat 17, 2009, 10:48:13 ös »
Ayaginizda sallamamaniz iyi olmus. Uykudan önce isten eve gidince sürekli onunla ilgilenin. sizden ihtiyaci olan ilgiyi uykudan önce alsin. Yatagina yattigi zaman sadece uyumasi gerektigini anlasin. HEr seslendiginde gidip öpcük verip iyi geceler deyip cikin. Kendisini güvende hisseder. Aksamlari bir planinin olsun. Ayni saatte yemek yemek ayni saatte oynamak ayni saatte uyku gibi. Bu kendisini güvende hissetmesini saglayacaktir.sizin onunla yeterince ilgilenmeyeceginizden korku p uyumak istemeyebilir hircinlasabilir. Her aksam ayni ritualleriniz olursa nezamna oynayacaginizi nezaman yemek yiyeceginizi nezaman uykuya yatacagini bilirse huzurlu olur. Uyku saati geldigide mutlaka yatagina yatirmalisiniz.
Son durum nedir suan Elcin´in uyku aliskanliginda peki? :)

Çevrimdışı elçingülşen

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #6 : Şubat 18, 2009, 08:50:09 öö »
merhaba Nil Hanım,Zaten işten eve gelince tüm uğraşım kızım oluyor.Onunla oyunlar oynuyoruz.Ve sürekli onunla zaman geçirmeye çalışıyorum.Odadan çıktığımda bile her zaman peşimde.Bırakıp gideceğimden korkuyor gibi.O yüzden Elçin uyuyana kadar bütün ev işlerimi ertelemeye çalışıyorum.Uyumamız tam düzene girmedi ama önceye göre çok çok iyiyiz.Uyku zamanı yaklaşınca yerlerde yuvarlanmaya başlıyor.Sallamıyorum ama ayaklarımın üzerinde uyuyor.Yatağına daha sonra bırakıyorum.Uyumadan yatağına bırakınca çok ağlıyor.Ayaklarımda sallamadan uyuyunca bile gece uykumuz iyi.Sabah 5 e kadar kesintisiz uyumaya başladı.5 te de kalkıp,biberonla sütünü içip tekrar sallamadan uyuyor artık.Böyle böyle alışır mı dersiniz.Birde diş çıkarıyoruz.4.azı dişimiz çıkmak  üzere.Birazda onun huysuzluğu sanırım.Size çok teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #7 : Şubat 19, 2009, 09:08:47 ös »
sabah saat 5 e kadar kesintisiz uyumasi cok güzel cok sevindim. Güzel bir baslangic :)

Çevrimdışı elçingülşen

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #8 : Şubat 20, 2009, 08:53:02 öö »
Bende böyle azıcıkta olsa uykusu düzene girince çok seviniyorum. :Dİnşallah hep böyle olur.Size çok teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı elçingülşen

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #9 : Şubat 20, 2009, 09:14:27 öö »
Nil Hanım resmimiz nasıl olmuş.Bu kızım ELÇİN öpüyoruz sizi