Merhaba Nil Hanım;
Siz oğullarınızın yeme şeklini yazınca ben de kızımın sorununu yazayım dedim, ayrı bir başlık açmadım sorun olmaz umarım. Ayda bizimle masaya oturunca iştahla bizim yediklerimize bakıyor zannedersinizki ne versem yiyecek, eline verdiğim şeyleri yiyor ama ben yedirmeye kalkınca o iştah gidiyor, bizim gibi yemek istiyor sanki. 6. aydan beri pürelerle arası iyi değil. ilk başlarda az da olsa yiyordu, hiç zorlamamıştım kafa çevrilince bırakıyordum, baktım bizim gibi yemek istiyor ben de ona elma, armut dilimleri verdim. Kızım elma ya da armut püresini kaşıkla verince yemiyor ama eline elma verince kemirmeye çalışıyor. Henüz boğulmadı

ve şu an 8 aylık bayağı alıştı. Sorun ise bu şekilde 1 dilim meyve anca yiyor (hatta daha azını). Sebzelerde ise sorun oluyor. Eti köfte gibi verdim ufalayıp oynadı bıraktı. Havuç ve patatesi haşlayıp verdim biraz kemirdi ama onlar da çok yumuşak oluyor elinde parçalanıyor. 10 gün önce ateşlenmişti o ara hiç yemedi ben de zorlamadım sadece emzirdim. Sonra yavaş yavaş iştah açıldı ama püre olayını tamamen bıraktı. Normal yemeği de fazla beceremiyor. 3-4 gün emzirmeyip aç bırakmayı da denemiştim ilk başlarda, değişen birşey olmadı.
Şimdi napıyorum, eline ekmek verip o onu kemirirken aralarda püre tıkıyorum ağzına, itiraz etmiyor hatta ekmeği çıkarıp mamayı yiyor sonra ekmeğine dönüyor. Ama eline ekmek vermezsem kesinlikle yemiyor. Ya da armut püresi yerken bir dilim armut veriyorum, bu arada da 3-5 çay kaşığı püre yiyor. Yoğurdu da makarna ile yediriyorum. Makarnaları eliyle yemeye çalışırken yoğurt hüpletiyor. Bu şekil kandırmaca gibi oluyor içim rahat değil, zorladığımı da düşünmüyorum, doyduğunda zaten tepki veriyor ve yedirmeyi kesiyorum ama yine de sanki o tıkmacaları yapmasam mı? Oğlumda püre olayını kısa kesmişti ve normal yemek yiyecek yaşa gelene kadar kemirdikleri ve sütle idare ediyorduk, uzunca bir süre sadece eliyle yiyebildiklerini yemişti.
Bu şekilde sağlıklı beslenemeyecek sanki, elinde birşeyler kemirirken tıkıştırmam tepki oluşturur mu? yoksa sabredip sizin yaptığınız gibi yapıp tekrar kaşıkla beslenmeye mi alıştırmam daha doğru olur.