Gönderen Konu: hata bendemi:(  (Okunma sayısı 557 defa)

Çevrimdışı ebrar1

• Yeni Üye
  • *
hata bendemi:(
« : Şubat 16, 2009, 07:46:23 ös »
merhaba mayıs 2005 dogumlu bir kızım kasım 2006dogumlu bide oglum var cok  kızım bu yıl kreşe başladı kreşe başladıktan sonra degişti hırcınlaştı sınıflarındaki bazı cocukların davranışlarını fazlasıyla örnek aldı bende kreşten aldım canım kızımı başımdan atmak için deil sadece evde sıkılmasın diye göndermiştim ögretmeni bu dnem tekrar gelmesini cok uyumlu ve mutlu bi cocuk oldugunu sööledi yeniden gitmeye başladı 1 sorum dogrumu yapıyorum kreşe tekrar gndermekle  2.sorum kreşe gittiginden beri herşeyi en iyisini o yapmalı en güzelini o giymeli bi benmerkezcilik arkadaşlarıyla oyunlarda, oyundan sıkılan arkadaşlarını zorlama oynamayınca azarlama 3.sorum sürekli mutsuz istedigini yapmasamda mutsuz yapsamda mutsuz:(((( kardeşiyle ilişkileri ne cok ii ne cok kötü kıskançlık var ama dozunda zarar verme olayı hiç olmadı zaten ben nasıl bi anneyim elimden geldigince kaliteli vakit geçirmeye calışıyorum onlarla,herşeyi konuşarak,örnek vererek anlatmaya calışıyorum oglum cok mutlu kendi kendine oynamayı seven söz dinleyen cıvıl cıvıl bi cocuk ama kızım mutsuz,memnuniyetsiz,oyunu sevmeyen,başladıgı işi hep yarım bırakan,cok kokoş süslü ama duygusal,hayırdan anlayan,özür dilemeyi bilen,kibar bi cocuk...fazla uzattım sanırım ama tüm detayları anlatmak istedim ayrıca ikiside yanımda oldugu için toparlamakta biraz zorlandım...
şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: hata bendemi:(
« Yanıtla #1 : Şubat 16, 2009, 08:15:47 ös »
Merhaba,
ögretmenleriyle konusmadan kizinizi almamaliydiniz okuldan. cocukla rilk basta okuldaki cocuklardan istemedigimiz davranislari ögrenip evde tekrarlayabiliyorlar.Sizin evde ona yaklasiminizla okulda arkadas ve ögretmenlerinin tepkileriyle hangi davranis dogru hangisi yanlis ögrenecektir.Ögretmeni okulda mutlu bir cocuk oldugunu söyledigine göre kardesinin evde sizinle kalmasini kiskanmis olabilir. Zamanla düzelecektir.Okul disinda onunla yogun zaman gecirmeye calisirsaniz okuldan geldikten sonra onunla ilgilenirseniz zamanla bu hircinliklar düzelecektir.Cocuklari anakuluna yollayip bir süre sonra almak dogru degil.Cocuklar degisik davranislar da sergileseler onlara zaman vermeliyiz. senlerce anneyle evde yalniz olan cocuk sosyal bir ortama girdiginde  kendisini kanitlamasi kendisini bulmasi zaman alir.Bu nedenle herhangi bir sorun oldugunda mutlaka ögretmenleriyle konusun ama lütfen okuldan almayin.Bu cocugun kafasini karistirir.Tekrar okula basladiginda ilk basta gitmek istemeyebilir.Aglarsam hircinlik yaparsam annem tekrar beni alir okulda diye umutlanir.Tutarli davranin ve okuldan almayin. anaokulu cocugunuzun gelisimi icin cok önemli.Bizler anaokulunun verdigi egitimi onlara evde veremeyiz.O sosyal ortami grup icinde bir birey olma imkanini onlara saglayamayiz.
Kizinizi mutsuz oldugunu hangi davranislarindan cikariyorsunuz.Sorunlarin nedenlerini bulmam icin örnek vermeniz gerekir. evde yasadiginiz sorunlarla ilgili  bir kac davranis.Bu skeidle sizin kiziniza olan yaklasiminizi tartisabiliriz.
Sevgiler

Çevrimdışı ebrar1

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Şubat 17, 2009, 01:02:21 ös »
nil hanım teşekkürler mutsuzluk olayına gelince mesela etkinlik yapalım istiyor tamam diyorum alternatifler sunuyorum seciyo birini malzemelri hazırlıyoruz heyecanla başlıyo az zaman sonra off puff noldu annecim diyorum bişi yok diyo surat asık aslında sinirleniyorum ama belli etmemeye calışıyorum:(( bide sürekli peri elbisesi giymek,topuklu terlikler,taçlar takmak istiyo uyanır uyanmaz eger evdeyse kahvaltı yapar yapmaz hemen süsleniyo okuldaysa okuldan gelir gelmez başlıyo süslenmeye:))))bide istiyoki arkadaşları hep oynasın hemde onun istedigi oyunları oynamayınca sinirleniyo:((((okuldan alma olayına gelince o dönemde cok kar vardı kardan dolayı tatil oldugunu söledim olumsuz hiç bişey sölemedim ögretmenide tekrar başlayınca öle anlatmış okul gitmeyi seviyo,ögretmeninide birazda sorun bende ben biraz pimpirik bi anneyim ögrendigi yanlış davranışların onda kalıcı olmasından cok korkuyorum:(((

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Şubat 17, 2009, 10:05:58 ös »
Tekrar merhaba,
 kizinizin  etkinlikler sirasindaki hareketlerini görmezden gelmenizi öneririm. Bu sekilde ilgi odagi olmamasi iyi olur. Surat asmadiginda eglendiginde daha cok ilgi gösterin. Sinirlenmeyin onunla beraber zevk aldiginizi hissetsin bir süre sonra o da zevk alacaktir.Her istedigini yapiyor olabilir misiniz? Eve kurallar ve SINIRLAr konusunda nasil davraniyorsunuz?Alayarak her istedigine ulasabiliyor mu .Her istedigi alinan yapilan cocuklar, oyuncaga hediyeye bogulan cocuklar da cok cabuk SIKILIrlar herseyden.
Eger sürekli kzanan oyunu idare eden o ise arkadaslarindan da ayni seyi bekleyecektir.Zamanla sosyal ortamlarda arkadas gruplarinda hep istedigi olmayacagin ögrenecektir.Bunun tek cözümü bol bol yasitlariyla görüsmesidir.Bu konuda da ögrtmeniyle görüsmenizi okulda nasil oldugunu sormanizi öneririm.
Asiri koruyu bir anneyseniz kizinizin davranislari da buna bagli olarak gelisecektir.Kizinizin kendi ayaklari üzerinde duran kendine güvenen sizden bagimsiz bir birey olmasini istiyorsaniz biraz daha rahat davranmaya kiziniza güvenmeye calisin.
Sevgiler