Gönderen Konu: Çocuğum Okula Hazır mı?  (Okunma sayısı 1097 defa)

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
Çocuğum Okula Hazır mı?
« : Şubat 18, 2009, 11:56:32 öö »
Nil bu yazin bana cok iyi geldi. Ne kadar söylesem azdir. Iyki varsin. Bu konuyu kendime biraz dert ediyordum acikcasi. Onca soru isareti vardi aklimda ama bir test cözer gibi yazin bana yardimci oldu.
Koray seneye okula baslayacak ve  6 yasina girmeden okula baslamasi beni tedirgin ediyordu. Yazini okuyunca Korayin buna hazir oldugunu gördüm. Zaten artik oda cok sabirsizlaniyor, yazmayi ve okumayi ögrenmek istiyor. Aksamlari kitaplarini tek basina okumak istedigini ifade ediyor. Benim korkum hep cok ufak ve oyun cocugu oldugu icin ve Okul sartlari türkiyede agir oldgunu düsünüyorm ama bunuda kabulleniyorum. Burda sistem böyle ve dengeyi farkli , evde kurmaya calisiyorum. Sanirim cocuk hazir olsabile ilerde pskolojisini etkilermi yoksa motivasyon bozuklugu olusurmu diye endiselerimde oluyordu. Düsündükce aslinda ögrenmek linear degil sonucta, her gün degisebilir ve ilerde bir motivasyon eksikligi olursada sanirim bu ögretmen ilede alakali olabilir. Bir ögretmen nasil cocuklari motive ediyorsa cocuklar o kadar ögrenmeye acik olur diye düsünüyorum.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: Çocuğum Okula Hazır mı?
« Yanıtla #1 : Şubat 18, 2009, 08:05:53 ös »
Yazimin isine yarmasina sevindim Manolya, umarim okul konusu kafainizda soru isaretleri olmadan vereceginiz kararlar sonuclanir.Tuana da 25 temmuz dogumlu oldugu icin okul zamani geldiginde ayni sorun olacak erken mi baslamali yoksa 1 yil daha mi beklemeli.Böyle durumlarda burada test yapilmasi cok yararli Türkiye´de olmadigini ögrenince cok üzüldüm. Böyle konularda bilgisi olmayan aileler cok zor durumda kaliyor olabilirler.
Türkiye´de okul öncesi dönemde okul gibi bir sistemle isliyor malesef. Burada ilkokuldaki ilk 2 yil bile oyunlarla notsuz.GErci ben birkac sene önce bir pilot proje duymustum Türkiye de.Ilkokulda oyunlu egitim diye. Ama ne durumda nekadar yayildi gerceklestirildi bilmiyorum.
Daha yaza kadar eminim bir cok degisiliklik olacaktir Koray´da.Simdiden emin olduysan okula hazir olduguna ozaman okullar acildiginda daha da ileride olacaktir Koray in gelisim basamaklari. Motivasyon sorunu her cocukta her an cikabilir.Ögretmen degisimi, yeni bir okul, arkadaslariyla arasind acikan sorunlar, derslerin agirlasmasi, ergenlik vb.

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
Ynt: Çocuğum Okula Hazır mı?
« Yanıtla #2 : Mayıs 12, 2011, 07:21:04 ös »
Nostalji yaşadım bir an.. okula başlasınmı derken, Koray 3. sınıfa gecicek ! Neyse ilk bir yıl alışma süresini atlatınca 2. sınıf daha iyimiş. Hem cok şanslıyız, gercekten cok iyi bir öğretmenimiz var. Motivasyon korkulu rüyam iken aslında olmamazı gerekiyorumuş. Bazen akışına bırakmak gerek cok fazla endişe bir cok seyleri doğrabilir. Sakin kalıp ,doğru nefes almak diyorum :))