Gönderen Konu: Eylül 2006 bebekleri!!!  (Okunma sayısı 55547 defa)

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
Ynt: Eylül 2006 bebekleri!!!
« Yanıtla #1410 : Temmuz 21, 2009, 11:55:48 öö »
huuu, huuuuu...nerelerdesiniz eylül anneleriiiiiiii...........

Banuu, gitar dersimi..klasik mi, nasıl, nasıl gidiyor, ayy şahane....hadi çal yükle burdan dinleyelim...Nevra nasıl oldu, sanırım iyileşmiştir, yazalı bayağı olmuş....Manolyaaa, sen nasılsın...eneee başka eylül annesi kalmamış sanki adını ünliycek... ???
biz iyiyiz, tatil fena geçmedi, biraz kavga gürültü biraz eğlence bitti gitti işte..kızı mümkün değil denize sokamadım ama çok ilginçtir bu sene mi böyle bilmiyorum suda acayip serindi, hatta soğuktu diyebilirm...dalgalardan korkuyorum dedi, içine girmeden soğuk dedi, istemedi bizde ısrar etmedik, onu o çocuk havuzu denen, hamam suyu kıvamındaki ve illaki azıcık!!!! çişli yere soktuk.. :P kendi istedi valla napıym, ben sağlık sıhhat diye elimden geleni yaptım, deniz suyu iyidir deniz suyu candır dediysemde fayda etmedi..ehh kendi bilir belki seneye....

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #1411 : Temmuz 21, 2009, 10:52:21 ös »
biz de varizz..su an tatildeyiz antalyada..yarin donuyoruz istanbula..biz de cani zor sokuyoruz denize..kolluklari takip bizimle buyuk havuzuna giriyor ve cikmak istemiyor..gecen yil daha cesurdu..kenardan suya atlayip yuzerdi kolluklarla..bu yil akillandi heralde iyice..tutun beni , birakmayin ,batiyorum dedi ilk 3 gun..sonra gevsedi ama yine tek eliyle tutuyo bizi,kendini garantiye aliyo..
biz 1 ayi geckindir tatildeyiiz..once 4 gun cesme,ardindan manisa (anneannemiz ve dede ve digr akrabalar orda :) simdi de antalya...yaz cok guzel geciyor masaallah..

ben de cani agustos ya da eylulde krese baslatmak istiyorum..buradan paylasiriz deneyimlerimizi..umarim kolay alisirlar..ben calismadigim icin yarim gun gitsin ben calismaya baslayana kadar diyorum..esim tam gun gitsin daha duzenli olur diyor..bir de gece 11-12 de uyudugu icin..erken yatmayi ogreniir diyor..bakalim ne yapicaz ? yemek yemeyi,paylasmayi oogrenir,kurallari ogrenir gibi cok beklentimiz var kresten..normalde sicakkanli bir cocuk alisinca..ama ilk defa gordugu biriyle hic konusmuyo,adini bile soylemiyo cogu zaman..

artik cocuk olduklarini hissediyorum..bize bagimliliklari ve ihtiyaclari azaliyor gitgide
banu ne iyi yapmissin gitar kursuna gitmekle..ben de artik kendim icin birseyler yapmak istiyorum..duzenli spor ve zayiflama,istanbul trafiginde araba kullanma,hizlendirilmis ingilizce kursuyla bilgi tazeleme ve ise baslama gibi planlarm uzun suredir var..can krese alisirsa belki bunlara firsatim olur..aslinda liste uzun da ben bu kadarini yazdim :)

sevgiler ve guzel gunler herkese
HATICE AKGUN KILIMCI ve KUZUSU CAN (31.08.2006)

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #1412 : Temmuz 22, 2009, 09:05:44 öö »
ayyy doğru Hatice elbette sizde varsınız....özür.... :-[
ne güzel bayağı uzun bir tatil olmuş...çok şanslısınız valla...
kreşten beklentilerini çok da fazla tutmamanı öneririm...öyle büyük büyük değişiklikler olmuyor....ya da eve yansıması ilk başta pek olmuyor..bizim en çok dil gelişimimizi güzel tetikledi, kelime haznesi arttı...ama onun dışında yanlış artışlar da söz konusu oldu, kötü sözler, çirkin hareketler gibi... ??? ehhh..olacak sanırım kaçışı yok...uyku düzenininizi umarım doğru yönlerndirir kreş..bizde mesela evde ise öğle uykusunu ya uyumuoyr ya çok zor uyuyor haftasonları,  ama okulda arkadaşlarıyla hemen uyuyormuş..e okulda uyuyunca 9 olan gece uyku saatimiz nedense 10a kayıyor ve çok zor dalmaya başladı, bu aralar bu durumla boğuşuyorum tekrar...pış pış istemeler ben bebeğim diye bağırmalar...büyüyorlar evet ama kabul etmekte kimi zaman zorlanıyorlar yada işlerine gelmeyen durumlarda hemen bebecik oluveriyorlar... ???

yani sanki okul kuralları okulda kalıyor eve gelince eski tas eski hamam durumunu sürdürüyorlar gibime geliyor..ilgi bekleme durumuda olabilir tabi...ama bencede biran önce vermeni öneririm, cidden artık bizden çok başkalarına ihtiyaçları var...algıları açılıyor..
biz başladığımızdan beri hergün 11.00-17.00 yarım gün gidiyoruz...nerdeyse tam güne yakın, bir sıkıntıda olmadı çok şükür gitmek, istemek konusunda..demek benden o kadar sıkılmış dedim bende.. ;D

birde hastalık konusunda hazırlıklı ol....biz başlar başlamaz 3-4 kere hasta olduk, ağzımız burnumuz boğazımız hiç durmadı...şu an bile hastayız...dr.unla görüş, bizimki eylülde başlayacaktı daha önce o zaman gelin grip aşısı yapalım demişti, ama biz daha erken başlayınca olmadık..engel olmasada hastalığa nisbeten daha hafifi geçirmedini sağlayabilir...

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
« Yanıtla #1413 : Temmuz 22, 2009, 04:23:11 ös »

İyileşemedik, yani antibiyotik kullanmadan iyileşemedik. Şu an da bir alerji şurubuna devam ediyoruz, burnunun içindeki mukoza hep şiş..yine de iyi idare ediyor zavallı kızım.

Gitar dersi iyi gidiyor. Henüz bir şarkı çalamıyorum ama inanılmaz mutlu ediyor ders beni. Koşa koşa gidiyorum, öğretmenim de yakında çalacaksınız merak etmeyin dedi geçen hafta. Siz merak etmeyin, ben de ingilizce öğretmeniyim hep sorarlar ne zaman konuşucam diye halden anlarım dedim. Benim için güzel olan haftada bir saatimi yeni birşeye, hem de sevdiğim, öğrenmeye ayırabiliyor olmam. Gitar akustik.
Biz de Korayla birlikte Slovakyaya kuzenimizin düğününe gittik. Çok romantik ve eğlenceli bir düğündü. Oradan da trenle Viyanaya geçtik ve iki gün boyunca gezdik. Nevranın emin ellerde olduğunu bilerek böyle güzel bir tatil yapabilmek çok iyi geldi. Döndüğümde biraz hırçınlık yapar dedim ama her zamankinden daha uyumluydu. Belki ona da iyi geldi bizi özlemek senin dediğin gibi Burcu.
Okula gelince yaklaşık 9 aylıktan beri grup tecrübesi olduğu için biz yeni okula başlayıncaki farkı anlayamadık. Nevra kurallara uyan paylaşmayı oynamayı bilen sınırları zorlamayan bir çocuk. Oyun grubundan okula geçince biraz endişelendim ama çok şükür sorun olmadı. Okul olmadan bütün gün nasıl geçerdi bilemiyorum. Hatice eminim siz de okula başlayınca herşey çok daha kolay olacaktır..

Annem ve kayınvaldem biz yokken Nevrayı markete götürmüş. Dondurma alacaklarmış. İçeri girince Nevra çubuk kraker istemiş. Bizimkiler tamam deyip ikisini de almaya kalkınca, hayır biz hep bir tane alırız demiş, dondurmayı bırakmış. Anneler de bu defa iki al canım demişler. Nevra hayır olmaz biz hep bir alırız demiş, ikna edemeyip çubuk kraker almışlar..
 Herkese sevgiler

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #1414 : Ağustos 12, 2009, 07:16:24 ös »
ilkeli çocuğum benim...Nevra'nın bu halleri tam filmlik..bi çocuk mu ediyor bu lafları diye ikna ollması lazım insanın....ama biliyor musun bende çocukken biraz böyleymişim..ama Nevra kadar küçükken değil, biraz daha büyükken..mesela dışarıda bişey yemezmişim asla.."ayıp, yiyemeyen çocuklar var" diyeannem yalvarırımış alıyım bi dondurma da ye diye......muz istemezmişim alsınlar..nedenide "çok pahalı bir meyve olduğu için"miş.... evde bişey alıp yiyeceksem mutlaka anneme sorarmışım "yiyebilirmiyim" diye..annem "bu yüzden dövücektim seni, insan evinde izin alırda elma yer mi çocuğum " der hala..
amma Bade'nin bu konuda anasına çektiğini kesinlikle söyleyemem..bu konuda biz Nevra'yla aynı kafadayız..

HAtice ve Can..gelmediniz mi tatilden ve ne yaptınız kreş işini..???

eeeee Banu, daha daha nasılsınız.... ::) ::) :-* ;)

öpüyorum tüm artık ÜÇlük olan çocuklarımızı ve sizleri...........

yaa Nilüfer, eda ve ela....girmiyorsunuz artık sanırım ama ben sizi merak ettim...yada tanıyan bilen başka birileri var mı, nerde onlar...........ve NAzan, hamileyim diye bi gitti, gidiş o gidiş hiç haber yok... :-\

Manolya sende pek yazmıyorsun, yaz sezonu sebebiyle herhalde...ama Selin ve Koray'ın yeni hallerini merak ederiz....

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #1415 : Ağustos 18, 2009, 12:07:13 öö »
biz buralardayiz..insanin arayaninin soraninin olmasi guzel seymis :) tesekkurler bobo,burayi ihmal ettim biraz cunku bu siralar blog okuma ve blog yapma uzerine kafa yoruyorum..ya ne hatunlar var,en iyi fotografci gibi foto cekip,hergun bloguna yazi yazip,guzel cocuklar yetistirip ayni zamanda calisip,el isleri ve hobileryle ugrasip ,deli gibi kitap okuyup gundemi takip ediyorlar , nasil oluyo,nasil yetisiyorlar,okumak istemiyorum bazen yazdiklarini ama kendimi alamiyorum..
bu arada bizim de nacizane blogumuz : www.benimcanim.blogspot.com..yorumlarinizi ve desteginizi bekliyorum :)
asil amac Cana hatira kalsin..cok gec kaldim aslinda ay ay fotolarini koyabilirdim,gelisimlerini-diyaloglarimizi,hatiratimizi  yazabilirdim..ama benim birseyi karar vermemle uygulamaya gecirmem arasi yillar aliyo..neyse gec olsun guc olmasin diye avutalim kendimizi..cok sey var bloga eklemek istedigim..cocuk kitaplari diye bir bolum olusturmak,kendi okudugum kitaplarla ilgili bir bolum , gezilerimiz vs. ama hepsi icin zaman lazim ve sabir ve emek :) yani her iste oldugu gibi..

krese yazdirdik cani bu arada..cok icimize sinmese de 5 yarim gun ya da 3 tam gun olarak bostanci-doga kolejinin kresine gidecek..begendigim yerler hep uzak dustu bize..kurumsal bi yer,yedigi icitigi belli olur,verdikleri egitim iyidir diye dusunduk,bu senelik boyle,bakalim bizi neler bekliyo..okullarla birlikte basliycaz..eylule kalmak istemiyodum..o da olmadi .. Can ayni Can tutabilene ask olsun,aktiviteye,kitap okumaya,birlikte oynamaya doymuyor..okul zamani coktan geldi gibi

sevgiler ..

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #1416 : Ağustos 18, 2009, 01:21:11 ös »
bobo (ismini unutuyorum hep) bu arada hamilesin galiba,cesaretinden dolayi kutlarim seni,darisi bizim basimiza,tam vaktidir ama ben daha ise donus yapamamis bir anne olarak 2. yi dogurursam bi daha calisamam diye dusunuyorum..bir yandan da cok ozeniyorum..
allah saglikla kucagina almayi nasip etsin...
bu arada ben senin kadar olmasa da hassas bir cocuktum,babam surekli paramiz ay basina yetecek mi diye sordugumu net hatirliyorum,annem-babam ikisi de ogretmen,memur cocugu olunca insan dusunuyo herseyi...ya da bi oyuncak isteyecegim zaman da ssorardim paramiz var mi diye,tutturmazdim asla,iyi mi kotu mu bilmiyorum..zaten hayatim boyunca mutevazi ve azla yetinen bir insanim,cok yukseklerde gozum yok,ama biraz hirs olmali insanda..
sevgiler tekrardan

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #1417 : Ağustos 18, 2009, 02:16:00 ös »
blogunuz çok güzel tam inceleyemedim okuyamadım ama sonra bakıcam uzun uzun..bende denemiştim bir ara ama olmadı başaramadım yarım kaldı öylee...cidden bayağı zaman ayırmak gerekiyor...hatta sağolsun buradaki Vildan da yardım istemiştim, etti ama ben tembel çıktım...http://elifbade.blogspot.com/   yıllardır dokunamadığım adresimizde bu....
teşekkürelr Hatice...
kreşiniz hayırlı uğurlu olsun......