Gönderen Konu: 3yaş  (Okunma sayısı 977 defa)

Çevrimdışı moonrun35

• Yeni Üye
  • *
3yaş
« : Şubat 20, 2009, 03:49:17 ös »
merhaba bu konuyu nereye yazıcağımı bilemedim 3 yaşında bir oğlum var 2 sorum var birisi oğlum çok saldırgan sinirli diğeride kız gibi davranıyor yani 18 yaşında halası var onu örnek alıyor maalesef.gizlice makyaj yapıyor topuklu ayakkabı giyiyor oynuyor ruj rimel sürüp saklanıyor takılar takıyor bu konuda çok rahatsızım konuşup anlatıyorum ama hep tekrarlıyor yalnız yaşamaya başladığımızda düzelirmi acaba evde hep kadınlarla içiçe.dedesi babası ve amcası var ama onları az görüyor veya kreşe göndersem düzelirmi çevremizde hiç arkadaşı yok hep bizimle beraber yazları parka gidiyoruz geziyoruz ama kışın hep evde hergün 1 saat geziyor. diğer sorunda kesinle bizi dinlemiyor başına buyruk ne isterse o olacak bağırıyor eşya oyuncak fırlatıyor vuruyor ağlıyor çok sinirli böyle kriz anlarında bir kez odadan dışarı çıkardım düzelene kadarda yanımıza gelme dedim dışarda sustu korktu kriz anlarında ayağa kalkıp dışarı çıkıyoruz yürü dediğimde hemen yerine oturup susuyor bidaha yapmıcam anne diyor yine aynı.yanlışmı yapmışım bilemiyorum çokta üzülüyorum buduruma kalabalık bir evde büyüyor ve çok yaramaz ne yapıcağımı bilemiyorum taşınıp yalnız kalsak ve kreşe göndersem dahamı kötü olur yardımınızı bekliyorum teşekkürler

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: 3yaş
« Yanıtla #1 : Şubat 21, 2009, 08:56:35 ös »
Merhaba,
oglunuzu yasitlariyla birlikte olmasi icin mutlaka anaokuluna yollamanizi öneririm.
Kiz gibi dediginiz davranislari gecmez ise ( ki bir cok cocukta bu sadece merak nedeniyle bir dönem olabiliyor) bir cocuk psikologuna basvurup onun fikirlerinni almanizi öneririm.
Peki istedikleri olmadiginda bagirip cagirdiginda isz ne yapiyorsunuz?Nasil tepki veriyorsunuz? Birkac örnek verirsneiz sizin davranis ve tepkilerinizden yola cikarak sorunun nereden kayanklandigini bulabilirim.
Saygilar

Çevrimdışı moonrun35

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Şubat 27, 2009, 03:58:34 ös »
dediğim gibi  evde evde kalabalık yaşıyoruz özellikle 18 yaşındaki halasıyla çok zıtlaşıyor oda inatlaşıyor.sürekli çatışma halindeler orta yolu bulmaya çalışıyoruz güzellikle anlatıyorum durmaz devam ederse bırakıp ilgilenmiyorum aşırı çıldırmış bir haldeyse hiç kimse tutamıyor zaten bende odadan dışarı çıkarıyorum sakinleşinceye kadar içeri sokmuyorum.bunu 3 kez yaptım ve bundan çok korktu bende tekrarlamadım.mesela bir eylem yapacağı sırada zararlı ise hemen bağırıyoruz hayır yapma diye oda yapcam işte yapcam diyor ve yapıyor elinden almaya kalksam çıldırıyor bütün gün hayır yapma çıkma etme hep böyleyiz oda yapıcağını yapıyor yine 

Çevrimdışı **yeliz**

• Yeni Üye
  • *
  • annesinin meleği
« Yanıtla #3 : Şubat 27, 2009, 06:07:34 ös »
merhaba bu konuya benim fikrimi de ekleyeyim aynı sorun kardeşmde var ama biz  çözümü onun asıl ihtiyacı olan ortam diye bulmuştuk davranışlarında inat mı ediyor asla üzerine gitme konuyu değiştir aldırma çocuğun yaşıtları varsa onlarla daha fazla zaman geçirmesini sağla bu sefer onları örnek alack onları taklit etmeye başlayacaktır

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #4 : Mart 01, 2009, 07:08:04 ös »
Oglunuz inatlastiginda , öfke krizine girip kendini yerden yere attiginda sakinlesmesi icin odasina götürmeniz disariya cikarmaniz ya da sizin odadan cikmaniz dogru bir davranis.Sakinlestiginde onunla tekrar konusacaginizi söyleyip hic üstüne gitmeyin.Eger hangi durumlarda öfke nöbetine girdigini kestirebiliyorsaniz önceden olayi yönlendirmeye ve inatlasma noktasina getirmemeye calisin. Secenek sunup ilgisini baska yöne cekebilirsiniz ise yaramazsa sakinlestigind ekonusacagini söyleyip baska odaya gidin ve o hic aglamiyormus gibi yapin. Bu skeilde aglayarak birseye ulasamayacagini ögrendigi gibi öfkesini kontrol edip sakinlesip sizinle konusmayi ögrnecektir.

Çevrimdışı moonrun35

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #5 : Mart 02, 2009, 01:46:35 ös »
çok teşekkür ederim yardımınız için