Gönderen Konu: anneannesiyle bambaşka bir çocuk oluyor  (Okunma sayısı 1505 defa)

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
anneannesiyle bambaşka bir çocuk oluyor
« : Şubat 23, 2009, 06:26:56 ös »

Ne zaman başladı hatırlamıyorum ama Nevra anneannesine karşı zalim, başkaldıran, sürekli hayır diyen ve bağıran bir çocuk. Benzer davranışları aynı şiddetle olmasa da üst kattaki komşumuza ve dedesine de uyguluyor.
Annem Nevraya cansız bir bebek gibi davranıyor. Onu sürekli öpmek kucaklamak istiyor, her yaptığı haraketi sanki Nevra insanüstü bir canlıymış gibi taktir ediyor, istisnasız her davranışına gülüyor. Nevrayla oyun oynamıyor (zaten Nevra o kadar isyankar ve gürültülü ki annem ortalıytayken oyun imkansız).
Bugün bizimle çok vakit geçiren bir dostum Ben bile rahatsız oluyorum annen varken dedi.
Nil senin bir uzman ve anne olarak, profesyonel ve kişisel fikrini almak istiyorum. Bu durum beni çok hırpalıyor. Çocuğumu ve annemi daha kaliteli verimli bir ilşki içinde görmek istiyorum. Eşim annemi alıp bir uzmana gitmemi tavsiye etti ama bunun işe yarayacağı konusunda şüphelerim varr. Her konuda görüş ve düşüncelerime önem veren annem bu konuda beni hiç dinlemiyor. Nevraya hayır demesi kural koyması gerektiğini söylüyorum ama ne yazık ki annem karşılıksız aşka tutulmuş yeni yetme gibi toy ve savunmasız.
şimdiden teşekkür ederim
sevgiler

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: anneannesiyle bambaşka bir çocuk oluyor
« Yanıtla #1 : Şubat 25, 2009, 12:20:50 öö »
Banu cocuklarimiz özellikle 2-4 yaslari arasinda yani inat döneminde olduklarinda bizler bile zorlaniyoruz. Orta bir yol bulmada, isi inada bindirmeden diplomatik davranmada.Ancak büyükanne ve babalar bu konuda daha da cok zorlaniyorlar. Torunlarina hayir demek onlara cok zor geliyor.Bizim kültürümüzde cocugu aglatmak, istediigni yapmamak bir anneanne- babaanne ya da dede icin cok kolay olmayan bir durum. Büyükanne babalar cocuklari simartir cocuklar da onlari sever. (mis) Ancak cocuklarin kurallara ve SINIRLARa ihtiyaclairnin oldugunu büyükanne ve babalar malesef herzaman bizim istedigimiz kadar kolay anlayamayabiliyorlar.ccuklar onlara SINIRlari cizmeyen kurlasiz davarnan kisileri cok seveceklerine tam tersi onlara karsi daha asi davraniyorlar. Hep daha fazlasini istiyorlar, daha fazla daha cok. Nereye kadar gideceklerini deniyorlar.Her istedikleri oldugunda davranislarinin karsisinda tutarlilik görmeyince de  bu kisilere karsi simariyorlar.
Tüm bunlari kural ve tutarliligin cocuklar icin önemli ve gerekli oldugunu anneanne babaannelere anlatmak da kolay degil malesef.
Öncelikle anne ve babanla acik acik konusmali ve Nevra nin davranislarinin nedenlerini anlatmalisin.Esinin de dedigi gibi bir uzmana da gidebilirsiniz.
Nevra ile de konusmali ve onun davranislarinin da bir sonucu oldugunu hissettirmelisiniz. Bunu hissettirmek icin de annenin bu konuda degismesi gerekiyor.Bu konuda anneanneyi belki zayif yerinden yakalayabilirsiniz. Bu sekilde davranmaya devam ederse Nevranin simarik bir cocuk olacagini, egoist  bir kisiligiin olmasini istemedigini, onlarin iletisiminin bu sekilde daha da kötüye gidecegini anlatmalisin. Anne ve babani ikna etmekten baska cözüm yolu yok.ayrica Nevra da davranislarinin onay görmedigini ve dogru olmadigini anlamali. Örnegin anneannesine bagirdiginda onunla bir süreligine oynayamasin.
Sevgilerimle

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
« Yanıtla #2 : Şubat 25, 2009, 12:48:27 ös »
En son krizde annemden gitmesini istedim, tabi Nevra çılgına döndü ve sakin bir şekilde böyle yanlış davrandığı sürece anneannesinin bize gelmeyeceğini söyledim.
Çok ilginç ben bunları yazarken camları silen yardımcı hanım, annen geldiği zaman bambaşka bir çocuk oluyor, niye öyle oluyo anlamıyorum, ağlaması huyları sesi bile değişiyor dedi..
Teşekkürler Nil sevgiler

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Şubat 25, 2009, 11:01:57 ös »
Banu cok dogru tepki vermissin. Demek istedigim davranisin sonucuna katlanma konus buydu iste. Annenle mutlaka konusup ortak kararlar alin ve Nevra böyle davrandiginda söyle yapacagiz diye birbirinizden haberli davranin. Eminim ise yarayacaktir.Önce azalir bir süre sonra da negatif davranislarindan vazgecer ancak tek sart anneannenin tutarli olmasi. Nevra cilgina da dönse insanlarla bu skeilde konustugunda insanlara bu sekilde davranirsa o kisileri kaybedecegini anlamali.
Sevgilerimle

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
« Yanıtla #4 : Mart 09, 2009, 08:01:19 ös »
Bahsettiğim krizden sonra annemden bir süre bize gelmemesini rica ettim. Parkta ve babaannede buluştuk. Bugün Nevra anneannesini aramak istedi ve telefonda gelmesi için uzun uzun dil döktü ve ağladı. Annem de çıktı geldi, ben biraz endişelendim ağladığı için çıkıp geliyor yine zor saatler bizi bekliyor diye ama öyle olmadı. Tüm gün oynadılar dinlendiler(ben de sinemaya gittim onları iyi görünce). Bir ara yüksek sesle konuşunca annem ben senle öyle mi konuşuyorum sen de konuşma yoksa giderim dedi. Neyse çok mutluyum ilişkileri daha normal diye..
teşekkür ederim Nil
sevgiler

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #5 : Mart 09, 2009, 08:58:28 ös »
Ben de senin adina cok mutlu oldum simdi Banu. Harika bir haber. :)
Segilerimle