Gönderen Konu: uyurken inatlaşıyor  (Okunma sayısı 1246 defa)

Çevrimdışı ataman

• Yeni Üye
  • *
uyurken inatlaşıyor
« : Şubat 26, 2009, 11:42:02 öö »
Meraba Nil Hanım

11 aylık oğlum var. Uykuya dalmakta çok zorlanıyo uyutacağımız anladığı zaman hemen ağlamaya başlıyo ama nasıl ağlama kıyametler kopuyo sanki ateşe atmışsın gibi. Yani onu uyutmaya çalışırken denemediğimiz şey kalmıyo.Gözlerinden uyku akıyo ama zorla açmaya çalışıyo gözlerini uyumaması gerekir gibi . Haliyle bizi bu durumu çok yoruyo ve sinirlendiğim oluyo çoğu zaman.Sallıyorum olmuyo, emzirerek uyutayım diyorum olmuyo, ayağa kalkıp kucağımda pışpışlıyorum ama yok...Ne yöntem uygulayacağımı bilemedim. Şimdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: uyurken inatlaşıyor
« Yanıtla #1 : Şubat 27, 2009, 10:42:52 öö »
Merhaba,
oglunuzun belli bir uyku düzeni var mi? Ayni saatlerde yatiyor ayni saatlerde kalkiyor mu örnegin?
.Uykudan önce ritualleriniz var mi?
 Bir de uykuya dalma sorunu olan cocuklar uykudan önceki saatlerde hareketlöi sesli ortamlarda bulunmamalidirlar.Televiyzon kesinlikle izlememelidirler.Bebekler zaten televizyon izlememelidir.
Cocugunuza bir uyku düzeni kurmali ve hep o sekilde uyutmalisiniz. En dogrusu klendi kendine uyumasidir.Bunun icin de en önemli ilk sart cocugun bir düzeninin olmasidir.Cocuk uyku saatinin geldiginde yaklasik yarim saat bir saat öncesinden baslanilan sakin uyku ritualleriyle anlamalidir.Ayni saatte ayni sirayla yapilan seyler cocuga güven veriri ve uyku saatini geldiginde ne olacak korkusuyla huzursuz olmaz. Aksam uykularindan önce yapilan ögle ya da ögleden sonra uykulair arasinda en az 4 saat olmasi gerekir.
Sevgiler

Çevrimdışı ataman

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Mart 03, 2009, 04:03:51 ös »
Nil Hanım inanın dediğinizin hemen hemen hepsini uyguluyorum zaten.  uyku düzeni şöyle, sabah 9 da uyanıyo öğlen 12-1 arası uyuyo bi de akşam 5 gibi yatıyo bi saat falan gece de 10 da falan yatıyo tabi uyuyana kadar 11 oluyo.ayrı odaya götürüyorum gece lambası açık sessiz bi ortam bazen sallamıyorum kendisi alışsın diye yanıma yatırıyorum konuşuyorum onunla masal anlatmaya çalışıyorum ama eliyle benim yüzümle falan oynuyo uykusunu dağıtıyo. Ben çalışan bi anneyim acaba beni az gördüğünden mi böyle yapıyo cünkü özellikle bana yapıyo eşim ya da annem alsın onlarda bazen bu kadar zorlanmıyo.daha başka ne önerirsiniz 

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Mart 15, 2009, 11:54:53 öö »
Sadece size böyle tepki veriyorsa sizinle daha cok zaman gecirmek istiyor olabilir.Calisan anne olmaniz sorun degil aksamlari düzenli ve yogun bir sekilde oglunuza ilgi göstermeniz yeterlidir.Bir de oglunuz uyumadiginda tekrar kucaginiza aliyor sallyior degisik metotlar deniyor olmanizdan dolayi oglunuz sizde uyumak istemiyordur.Biraz aglarsam uyumazsam annem beni kucagina aliyor diye ögrenmistir.Uykuya dalma metotdunuzu degisirmeyin.Oglunuz aglasa da yataga yattiktan sonra kucaginiza almayiny ataktan almayin. Oksayinöpün nnni söyleyin ama yatakta kalsin.
sevgiler