Gönderen Konu: ADS ??  (Okunma sayısı 1224 defa)

Çevrimdışı yaseminx81

• Genç Üye
  • **
ADS ??
« : Şubat 27, 2009, 10:46:07 ös »
Öncelikle merhabalar , uzuuun bir aradan sonra yeniden rahatsiz ediyorum :)

Umut a bir ADS testi yapilmasi gerekiyor. Bu konuda net uzerinden ne kadar arastirdiysam da nereye gitmemin daha dogru olacagina karar veremedim , zaten öyle cok secenek de yok. Yani Stuttgart Olga disinda (SPZ) biryer bulamadim..

Acaba bana tavsiye edebileceginiz bir yer var mi  ???

Simdiden cok tesekkür ederim..

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: ADS ??
« Yanıtla #1 : Şubat 27, 2009, 11:41:04 ös »
Yasemin hosgeldin, ne güzel seni burada tekrar görmek.Esprilerini özledik inan:)

Cocuk doktorunuzun havale etmesi lazim (Überweisung vermesi gerekli) Ozaman SPZ de ya da klinikte yaptirabilirsin. Ama asil cocuk doktorunun önermesi iyi olur size en yakin bir yeri.Malesef cogu zaman cocuk doktorlari bu konuda fazla yardim edemiyor.

cocukmerkezleri bu konuda annebabalara  bölgedeki en dogru adresi verirler.

http://www.kisz-stuttgart.de/seite/index.php?kontakt

SPZ  ti de sen bulmussun zaten.

http://www.klinikum-stuttgart.de/irj/portal/anonymous?NavigationTarget=ROLES://portal_content/com.klhs.content.all/com.klhs.www/com.klhs.anonymous/com.klhs.Rolle_Anonym/Medizin/P_OH_ZENT_SOZPAED/Introseite

Burayi arayip da sorabilirsin

http://pi-schaefer.de/adhs-ki-ju.htm

Kim önerdi size ads testini?
Sevgiler

Çevrimdışı yaseminx81

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 04, 2009, 12:12:34 öö »
yanitin icin tesekkurler oncelikle. Ozlendigime sevindim :) Testi spz den önerdiler. Ancak oraya pek de guvenim kalmadi acikcasi. Tam 3 senedir 6 aylik araliklarla kontrollere gidiyoruz. Yapilabilecek her turlu test yapildi. Ama sorunu ne yazikki hala netlesmedi. Eeg den ,horwahrnehmungstest e kadar hersey arastirildi. Hala logo ve ergo ya devam. Umut , chris. Morgenstern e baslayacak yakinda.  Ads den supheleniyorlar dedigim gibi. Bende bircok kitaptan okudum arastirdim, gercekten de belirtiler birebir tutuyor.  Ilgine tesekkurler :)

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Mart 15, 2009, 11:57:09 öö »
Yasemin güveninin kalmamasini anliyorum ozaman mutlaka baska bir yerde yaptir testi.cocuk doktorunuz ya da anokulundan sana bir yer önerirler.Anak ADS  bazen cabuk ve kesin belirlenemeyebiliyor.Zaman alabiliyor özellikle kücük cocuklarda.Eminim yakinda bir teshis konacaktir artik testlerden daha saglikli sonuclar alinabilir.4 yasindaydi degil mi Umut?

Sevgiler

Çevrimdışı yaseminx81

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #4 : Ekim 03, 2009, 10:59:42 ös »
 ;D Ben bu mesaji görmemisim , cok üzgünüm  :-[ Su an 5 bucuk yasinda.. :)
Gecen zaman zarfinda teshisi de koyuldu gibi. ADHS  :-\
Seneye Christian Morgenstern e baslamasina karar verildi. Okul Sprachbehinderte okulu. Ama gittik gorduk , Umut da bende cok begendik. Bunun disinda baska bir caremiz kalmamisti. 4 kez anaokulu degistirmek durumunda kaldik sorunlarimiz yuzunden. En azindan artik neyin ne oldugunu biliyorum ve bu duruma da alistim acikcasi. Biraz durkunluk cokse uzerine iyi mi diye atesini olcerken buluyorum kendimi :D
Gecen haftaya kadar logo ya devam ediyorduk ama doktorumuz artik bunun da bisey getirmeyecegini birakmamizi ve sadece ergoyla devam etmemizi soyledi. Öyle de yapiyoruz.. Bunun disinda SPZ de duzenli kontrollerimiz devam , ayrica Frühberatung da gruppen therapie de. Butun bunlarin yani sirada spora verdim. Bayagi bir yoruluyor anlayacaginiz.
SPZ ilaca baslamak icin okulu beklemek taraftari , Fruhberatung daki doktorumuzla SPZ de bir gorusme yaptiktan sonra en dogrusuna karar verilecek.
4 senede bir hayli yol kattettik :) Bundan sonrasinda neler olacagini gorecegiz , ama saniyorum ki yapilabilecek herseyi denedim.
Ilgine gecikmeli bir tesekkür ediyorum.

Çevrimdışı yaseminx81

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #5 : Mart 25, 2010, 10:12:59 ös »
Yeniden Merhabalar Nil ,  :)
Umut 6 yasini bitirdi. Teshis ADHS + audivite Wahrnehmungsstörung. :-\
Yakinda okula baslayacak. Christian Morgenstern Sprachheilschule. Internet uzerinden bi hayli arastirdim , zaten senelerdir baska birsey yaptigim soylenemez. ADHS i yakindan taniyorum ama audivite Wahrnehmungsstörung un ileride nelere yol acabilecegini ve en onemlisi ne kadar kalici bir etkisi olacagini bilmiyorum. Insanlari anlamakta, algilamakta ,kendini ifade etmekte ve hafizasiyla her zaman gucluk cekecegini biliyorum ama bunun disinda baska ne gibi problemleri olur ? Ve daha da onemlisi benimle ayni problemi olan anneler varsa tanismak isterim. Umut icin de benim icin de cok yorucu bir 3 seneydi. Ama en sonunda ve nihayet ne oldugunu biliyoruz. Suan beni rahatsiz eden tek konu Umut un psikolojisi. Ne yazikki kendinin farkinda ve bu durumdan pek de memnun oldugu soylenemez. Eger bana bu rahatsizligin kaliciligi konusunda bilgi verebilirseniz cok sevinirim. Umut butun bunlardan ne kadarini atlatabilir ve neler asla gecmeyecek..

Sevgilerle...
« Son Düzenleme: Mart 25, 2010, 10:42:49 ös Gönderen: yaseminx81 »