Gönderen Konu: Yemek yememek...  (Okunma sayısı 1889 defa)

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
Yemek yememek...
« : Mart 09, 2009, 09:13:00 öö »
Merhaba Ablacigim

Benim kuzenimin kizi var (yelda) damladan 10ay büyük...

yemek yeme konusunda cok büyük sorun yasiyorlar...cok istahsiz vede bu yüzden cok zayif...
hep zorla yiyor...

ne yapabiliriz abla bi akil versen..

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: Yemek yememek...
« Yanıtla #1 : Mart 09, 2009, 09:25:18 ös »
Hediye´cim bu konularda hep ayni ceabi vermek zorundayim.Öncelikle cocuk doktoru ile görüsülmeli.O nediyor herhangi bir sorun var mi? Ne öneriyor.Saglikla ilgili dikkat edilmesi gereken bir se yyoks aozaman cocugu yemek yemege zorlamamak gerekiyor.Tahminime göre kücüklügünden itibaren az istahli diye sürekli yemesi icin zorlanmistir öyle degil mi?
Saglikli bir menü hazirladiktan sonra cocuk istediginden istedigi kadar yemelidir.eger cok asiri bir yeme sorunu varsa bir cocuk psikologundan yardim alinmalidir.Bunu da cocuk doktoruna sormalari gerekiyor öncelikle.Eger asiri zayif ise dr da bir beslenme uzmani ya da cocuk psikologuna yönlendirecektir.eger bir sorun görmüyorsa ozaman cocugu yemek yemege zorlamamalilar.
Cocuk aile ile birlikte yemege oturuyor mu?Yemek saatleri düzenli mi?Yemek aralarinda ivir ziir veriyorlar mi?
« Son Düzenleme: Mart 09, 2009, 09:26:26 ös Gönderen: Nil Tuncali »

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #2 : Mart 15, 2009, 12:01:55 ös »
Hediye´cim kuzenin kizinin beslenmesi ile ilgili tekrar konustun mu, sordugum sorularin cevabini biliyor musun?Düzenli yemek ve zorlamamak konusunda?

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
« Yanıtla #3 : Mart 16, 2009, 10:01:40 öö »
ablacigim

masaya düzenli oturuluyor

saatleride asagi yukari düzenlidir

ivir zivir da yiyor hatta severek yiyor fistik...

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #4 : Mart 23, 2009, 09:17:03 ös »
Ablacim ivir zivir konusunu vurgulamamin sebebi de bu zaten.Istahi olmayan bir cocuga aralarda kesinlikle ivir zivir verilmemesi gerekir.Yemek sirasinda asla israr edilmemesi gerekir. Deneme mecburiyetinin olmasi dogal yani cocuk her yemekten bir kasik denemeli ama cocuk masa da ne varsa istediginden istedigi kadar yiyebilmeli.cocuk eger en basta cok zorlandiysa yemek yemeye sürekli üstüne gidildiyse yanlis yemek yeme aliskanliklari edinmistir.
HEr bebek dünyaya yeme icgüdüsüyle gelir.Karni aciktiginda aglar.Karni doyurulana kadar aciktigini belli eder.Karni doyana kadar da sütünü icer.Bu bu sekilde kalmasi gerekirken bir cok anne cocugunun az yedigi düsüncesiyle cocugu "Biraz daha fazla" yemeye zorlarISte burada bir kisir döngü olusur. Cocuk zorlandikca az yer aile cocuk az yedikce daha cok zorlar.Bu nedenle cocuga yemek konusunda "sen ihtiyacin oldugu kadar yemelisin " duygusu verilmelidir.
Eger cocuk doktoru herhangi  bir uyarida bulunmadiysa ki gerekseydi ek besin tarzi birseyler önerirsi bunu cok ekstrem durumlarda yaparlar ama Türkyie ´de hemen istah acici bir surup veriyorlar.Cocuk asiri zayiflamadigi sagligi tehlikeye girmedigi sürece cocugu zorlamamalidir.
Yemek seciminde onun yardimi istenilmeli hangi yemek pisecegi kararlastirilirken fikri alinmali beraber alisverise gidip yemek hazirlanirken onunda birlikte pisirmesine mkan verilmelidir.Cocuk sunu yemedi hemen bunu pisireyip durumu olursa cocuk daha da secici olur.MAsa da ogün ögünde ne varsa o yenilmelidir.
Sevgiler

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
« Yanıtla #5 : Mart 24, 2009, 09:02:56 öö »
ablacigim bilgilerin icin cok sagol...

ben senin ikinci msjin dan yola cikarak bi isik yandi ve hafta sonu bendeydi yelda ve kesinlikle ivir zivir vermedim ve cocuk cok güzel yedi ödül olarak bi dondurma verdim ve bunu bizimkilere anlattim onlarda sasirdi ve onlarda devamini sürdürecek...
sen bitanesin herzaman yetisiyorsun acil yardim ablam... allah razi olsun...

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #6 : Mart 24, 2009, 12:33:20 ös »
Harikasin Hediye´cim, ögün aralarinda cocuga ivir zivir verilirse istahsiz cocuk ögünlerde daha az yiyor. Umarim anne babasi da dikkat eder.
Sevgilerimle ablacim rica ederim. :-*