Gönderen Konu: Ynt: 3yaş  (Okunma sayısı 492 defa)

Çevrimdışı hasanefe

• Yeni Üye
  • *
Ynt: 3yaş
« : Mart 12, 2009, 04:20:31 ös »
merhaba,
benimde 3 yaşında anaokuluna giden bir oğlum var...oğlum nerde ise bir haftaya yakındır istediği olmadığı zaman bağırmaya,elindeki oyuncakları fırlatmaya ve sinir krizine girmeye başladı...hırsını alamadığı zamanda bana vurmaya ve ısırmaya çalışıyor..daha önceden böyle bir problemimiz yoktu..ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım..
bunları evde yaparsa ben hiç oralı olmuyorum ve hiç bir tepki göstermiyorum hemen odadan çıkıyorum...ağlaya ağlaya sakinleşip sonrada yanıma geliyor...ama evde değilde başka yerde isek  kesinlikle zaptedemiyorum..dışarda iken acaba nasıl davranmam lazım..başkalarını rahatsız ettiği için ben rahatsız oluyorum bana bir yol gösterirmisiniz lütfen....

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #1 : Mart 15, 2009, 11:50:39 öö »
Merhaba,
istedigi olmadiginda bagirdiginda sinirlendiinde orali olmamaniz cok dogru. Isirdiginda vurdugunda kararli bir tonla ama sinirlenmeden tepki verip bu davranisini onaylamadiginizi belli edin ancak cok uzatmayin.Bu sekilde negatif de olsa ilgiyi üstüne cekmemeye alismamali.
Disarida hersey daha zor oluyor biliyorum.Özellikl Türkiye´de cocuklarin sokakta aglatilmasi annenin ilgilenmiyor gibi görünmesi cok yadirganiyor.Ancak bu cocuk icin en dogru olani.Cocugunuzu güvenilir bir yere getirip sakinlesmesini beklemek en dogrusu olur.Disaridan insanlarin karisip "Niye agliyorsun evladim annesi aglatmasana " gibi tepkiler vermesine engel olamasanizda bunlari önemsememeye alisin.
Almanya´da alisveris yerlerinde sunu isterim diye tutturan bir cocuk az görürsünüz cünkü cocuk tuttursa da aile dedigini yapmayacaktir.Ancak 2 yas inat döneminde bagirarak anne babasinin yaninda dolasan cocuklar görmek mümkün. Anne baba sürekli ayni seyi tekrarlayip sohbetlerine alisverislerine devam ederler.Ben de kizimi birkac kez o halde kucaklayip arabaya götürdüm. Esim de vardi ve kizim o dönemde cok fazla agliyordu olduk olmadik seye ve alisveriste tüm uyarilari , ilgisini baska yöne cekmeleri denedikten sonra eger devam ederse onu arabaya götürecegimi söyledim.Ciglik cigliga kucagimla tasiyarak arabaya götürdüm ve kemerini baglayip babasinin gelmesini bekledik.Babasi gelene kadar agladi.Sustugunda ise cok sakin mutlu idi.Eger her istedigini gerceklestirseyik bunun sonu gelmeyecek ve cocuk da huzursuz olacakti.Birkac defa da disarida aynis ekilde aglasa da umursamadim. Bir kez kitapcida sirada sürekli aglayip bagirdi.Bebek arabasdindaydi ve kitabi almadan acamayacagimizi bunu herzaman yapamayacgimi kabul etmek istemedi.Siradikilerin tepkisi gülümseyerek "Ooo insanin hayatta ögrenmesi gereken ne cok sey var haklisin beklemek cok ISKICI ama hepimiz bekliyoruz" tarzinda oldu.Aynis eyi Türkiye´de yapmaya kalksam herkes ters ters bakardi eminim.Ama cocugumuz icin en dogrusunun o oldugunu bildigimiz zaman uygulamak daha kola yoluyor.Yani evde davrandiginiz gibi disarida da mümkün oldugunda tutarli olmaya calisin.Ilgisini baska yöne cekmek, secimler secenekler sunmak ise yaramiyorsa tabiki.
Bu dönem zor bir dönem ama simdi tutarli olmazsansaniz hem huzursuz hem de simarik bir cocugunuzun olma ihtimali cok yüksek.
Kolay gelsin
Sevgiler

Çevrimdışı hasanefe

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Mart 16, 2009, 01:22:59 ös »
Nil hanım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim...daha önceden sizin bir yerde yazmış olduğunuz size vurursa bileklerini sıkıca tutup gözlerinin içine bakarak 'bana vurmanı istemiyorum' kararlı bir ses tonu ile söyleyin demiştiniz...ben aynısını oğluma uyguladım..
sinirlendiği zaman hemen yanıma gelip ısırmaya teşebüs eder gibi davranıyor ama ısırmıyor...inşallah bu huyunu tamamen bırakır...
sizinde dediğiniz gibi sonun da hayır diyeceğim şeye baştan hayır deyip,açıklamamı da yapıp ona göre davranmaya yani tutarlı olmaya çalışıyorum...örn:benim oğlum her çocuk gibi çukulatayı çok seviyor...ne kadar verirseniz verin hiç hayır demez..dün iki defa çukulata yedi...bende bugün artık çukulata yemeni istemiyorum çünkü çok yedin dedim...
neyse biz arabaya bindik yolda giderken dedesi markete uğrayıp bir şeyler aldı..tabi efeye de çukulata almış...çukulatayı efeye verdi...efe de hemen bana verip anneciğim sende dursun sonra yerim dedi...
ikinci örn:bebeği olan bir arkadaşımıza ziyarete gittik,bebeğin ablası var 5 yaşlarında bir kız çocuğu....oyun hamurunu ortaya çıkardı ama efeye kesinlikle vermiyor..efede ısrarla oyun hamurunu istiyor...orda efeye, elif bize gelirse bizde kendi oyuncaklarımızı vermeyiz diyorum ama efeyi ikna edemiyorum...efenin tuvaleti gelince tuvalete gittik ve orda efeye anneciğim eve gittiğimiz zaman bana hatırlat ben oğluma oyun hamuru alırım tamam mı anneciğim dedim... oda tamam anneciğim dedi ve çıktık wc den...içeri girdik ve efe bir daha oyun hamurunu istemedi....şöyle de bir şey varki eğer oğluma yapıcam alıcam dedi isem mutlaka yaparım...o an inka ediyorum ama sonrada acaba doğrumu yaptım diye kendimi sorguluyorum...acaba doğrumu davranıyorum, sonunda hüsrana uğramam değilmi?
vereceğiniz bilgiler bana çok faydalı oluyor,şimdiden teşekkür ederim..