Gönderen Konu: diş gıcırdatma  (Okunma sayısı 680 defa)

Çevrimdışı eqea

• Yeni Üye
  • *
diş gıcırdatma
« : Mart 17, 2009, 10:46:51 öö »
merhaba nil hanım benim 2,5 yaşında bir kızım ve 3 aylık bir bebeğim var kızımı sütten kestikten sonra parmağını emmeye başlamıştı fakat sonra bıraktı. daha sonra bebeğimiz olunca tekrar başladı ve diş gıcırdatmaya da başladı. aynı zamanda mastürbasyona başladı. bütün bunların eskisi kadar onunla ilgilenemememizden kaynaklandığını biliyorum ve onunla daha çok ilgilenmeye çalışıyorum. babası, anneannesi  yada başka biri onunla ilgilenmek isteiğinde ise "sen git annemi istiyorum" diyor. ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: diş gıcırdatma
« Yanıtla #1 : Mart 17, 2009, 07:57:21 ös »
Kizinizla daha cok vakit ayirmak evet öenmli ama o ayirdiginiz vakit icerisinde ne yaptiginiz daha da önemli.Imkaniniz varsa bebegi birakabileceginiz ya da evinizde bebege bakabilecek kisiler kizinizla yalniz zaman gecirmeye calisin.Kücük bebekle cok zor biliyorum ama kizinizin da buna ihtiyaci var.
HEr gün belirli bir süre sadece onunla ilgilenmeye calisin. Ona ait bir saatiniz olsun. Bebek uyurken de olabilir örnegin.ev isi geceye kalsin.
Kiziniz eskisi gibi sevildigini sizin tarafinizdan ilgi gördügünü degerli olodugunu hissetsin.dis gicirtadma veya diger aliskanliklarini sergilediginde hicbirsey yapmiyormus gibi davranin.Uyarmayin tepki vermeyin.Ilgisini onun sevdigi birseye yönlendirisin ama bu davranislari sergilemediginde daha cok ilgi gösterin.

Kolay gelsin

Çevrimdışı eqea

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Mart 18, 2009, 03:41:10 ös »
Evet anlıyorum ama. bebeği uyutmak çok sorun oluyor. ben onu uyutmaya çalışırken rahatsız edip uyuma sürecini zorlaştırıyor. bebeğiminde uyku süreleri çok uzun değil zaten. tam uyudu hadi kızıma vakit ayırayım dediğim sırada ufaklık uyanıyor ve kızımın boynu bükülüyor. bu da hepimizi çok üzüyor.
birde her türlü işi yemeği, giyimi vs oyun aklınıza ne gelirsse sadece benimle yapmak istiyor. bunu çok doğal karşılıyorum ama. bütün gün iki çocuk arasında mekik dokumak beni yıpratıyor su  içmeyi bile unuttuğum zamanlar oluyor. ev işleri zaten baba ggeltikten sonra yapılıyor. bir hafta sonrada iznim bitiyor ve işe başlamam gerekiyor. ücretsiz izin almayı çok istiyorum çünkü ben bir öğretmenim işimde verimli olabilmem lazım evdeki problemlerle okula gittiğimde öğrencilerime hakettiklerini veremicem belkide aşırı yorgunluk stres davranışlarımı olumsuz yönde etkileyecek. sonuçta evdede okuldada insan dahada önemlisi çocuk yetiştiriyorum yaptığım her hata onların hayatlarını çok fazla etkileyecek. o yüzden çalışmaktan korkuyorum ama aynı zamanda çok fazla borcumuz var ev aldığımız için benim maaşımın tamamı evin borcuna gidiyor. eşimde öğretmen ve ek bir gelirimiz yok. ben izne ayrılırsam bu seferde ekonomik sorunlar başlayacak anlıyacağınız aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık. aynı zamnada birdde yüksek lisans tezimi bitirmem gerek. çıkmazdayım hemde ne çıkmaz.
psikyatra gitmem gerek galiba yoksa bu işin üstesinden tak başıma kalkamıyacağım. başınızı ağrıttım kusura bakmayın.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Mart 23, 2009, 08:34:28 ös »
Hem kücük bir bebege bakmak hem de kardesini  (dogal olarak) kiskanan ve ayni sekilde ilgi bekleyen bir kücük cocuga bakmak hic kolay degil. 10 aylik ikiz ogullarim ve 3 yasinda bir kizim var, sizi cok iyi anlayabiliyorum. Sizi teselli etmek icin söylüyorum bebeklerimi haftada 1 saatligine bile birakacagim kimse yok.Bu nedenle 3 üne de yeterince zaman ayirmak hic de kolay olmuyor.Ancak zamanla öyle bir düzen olusturuyorsunuz ki herkese zaman kaliyor.Size kendinize ve esinize kalan zaman minimum bile olsa..Size önerim iyi bir organizasyon. Bebeginiz henüz 3 aylik. Birkac ay icinde bebeginizin de düzeni oturacak, uyku düzeni oturacak yattigi kalktigi saatler belli olacak.Bu sekilde kizinizla gecireceginiz zamanlari daha iyi ayarlayabilirsiniz.
Ozaman kadar bebeginizi yaniniza yatirip kizinizla oynayabilirsiniz.Ben bebeklerim 2-3 aylikken birisini hamaga yatirip saalrdim birisini bezle karnima baglardim ve bu sekilde kizima istedigi kadar kitap okurdum.Cok yoruluyorsunuz evet ama cocuklar ihtiyaci olan ilgiyi alabiliyorlar.Bebekler ilk basta hareket edip kendielrine ve ya cevreye zarar vermiyorlar bu süre icinde bebegi yaniniza yatirip kizinizla oyunlar oynayabilir yerde boyalar yapabilirsiniz.
Su icmeye bile zamaniniz olmuyor bilmiyorum ama bu günlerin gececegini düsünerek kendinizi teselli edebilirsiniz.Önemli olan bebeginize bir düzen olusturmaniz.
Calismak zorunda olmanizi anlayabiliyorum, günümüz sartlarinda hepimiz zorlaniyoruz ve calismak zorunda kalabiliyoruz bebeklerimiz kücükken ama nezaman ise baslayacaginiz konusundaki karari siz vereceksiniz. Sartlariniza göre hepiniz icin dogru olan bir karar olmali.Kizinizi anaokuluna verebilirsiniz.Onun icin cok iyi olacaktir.Bus ekilde zamanini yasitlariyla oynayarak ve yeni seyler ögrenerek degerlendirecektir.
Dogum sonrasi bu tür karmasik duygular yasamaniz dogal eger bir uzman yardimina ihtiyaciniz oldugunu düsünüyorsaniz mutlaka bir psikologa basvurun.
Ayrica diger annelerle yasadikalrinizi paylasmaniz eminim sizi rahatlatacaktir.Hepimiz yapiyoruz bunu forumda.Ayrica ögrencilerinizi düsünerek iyi bir psikoloji ile ise baslamak istemenizi takdir ediyorum.
Sevgilerimle