Hem kücük bir bebege bakmak hem de kardesini (dogal olarak) kiskanan ve ayni sekilde ilgi bekleyen bir kücük cocuga bakmak hic kolay degil. 10 aylik ikiz ogullarim ve 3 yasinda bir kizim var, sizi cok iyi anlayabiliyorum. Sizi teselli etmek icin söylüyorum bebeklerimi haftada 1 saatligine bile birakacagim kimse yok.Bu nedenle 3 üne de yeterince zaman ayirmak hic de kolay olmuyor.Ancak zamanla öyle bir düzen olusturuyorsunuz ki herkese zaman kaliyor.Size kendinize ve esinize kalan zaman minimum bile olsa..Size önerim iyi bir organizasyon. Bebeginiz henüz 3 aylik. Birkac ay icinde bebeginizin de düzeni oturacak, uyku düzeni oturacak yattigi kalktigi saatler belli olacak.Bu sekilde kizinizla gecireceginiz zamanlari daha iyi ayarlayabilirsiniz.
Ozaman kadar bebeginizi yaniniza yatirip kizinizla oynayabilirsiniz.Ben bebeklerim 2-3 aylikken birisini hamaga yatirip saalrdim birisini bezle karnima baglardim ve bu sekilde kizima istedigi kadar kitap okurdum.Cok yoruluyorsunuz evet ama cocuklar ihtiyaci olan ilgiyi alabiliyorlar.Bebekler ilk basta hareket edip kendielrine ve ya cevreye zarar vermiyorlar bu süre icinde bebegi yaniniza yatirip kizinizla oyunlar oynayabilir yerde boyalar yapabilirsiniz.
Su icmeye bile zamaniniz olmuyor bilmiyorum ama bu günlerin gececegini düsünerek kendinizi teselli edebilirsiniz.Önemli olan bebeginize bir düzen olusturmaniz.
Calismak zorunda olmanizi anlayabiliyorum, günümüz sartlarinda hepimiz zorlaniyoruz ve calismak zorunda kalabiliyoruz bebeklerimiz kücükken ama nezaman ise baslayacaginiz konusundaki karari siz vereceksiniz. Sartlariniza göre hepiniz icin dogru olan bir karar olmali.Kizinizi anaokuluna verebilirsiniz.Onun icin cok iyi olacaktir.Bus ekilde zamanini yasitlariyla oynayarak ve yeni seyler ögrenerek degerlendirecektir.
Dogum sonrasi bu tür karmasik duygular yasamaniz dogal eger bir uzman yardimina ihtiyaciniz oldugunu düsünüyorsaniz mutlaka bir psikologa basvurun.
Ayrica diger annelerle yasadikalrinizi paylasmaniz eminim sizi rahatlatacaktir.Hepimiz yapiyoruz bunu forumda.Ayrica ögrencilerinizi düsünerek iyi bir psikoloji ile ise baslamak istemenizi takdir ediyorum.
Sevgilerimle