Gönderen Konu: Acaba erken mi davrandim?  (Okunma sayısı 1105 defa)

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
Acaba erken mi davrandim?
« : Mart 19, 2009, 04:37:39 ös »
Merhaba Nil

Selin bagirsak enfeksyonu gecirdi ve poposu pisik oldu. Ondan dolayi evde ic camasir ile dolastirdim ve tuvaletini lazimliga yaparsa poposu acimacigini söyledim. Sonra enfeksyondan dolayi evde gicirdik ve selin bir kac kacirma disinda hep lazimliga yapti. Disar cikinca bezi bagladik. Bugün okula gitti ve orada bir kere kacirip diger 2 kez tuvalete gitti. Bugün okuldan sonra geldi yatirmadan önce lazimliga ben oturdum. Yatmadan önce tuvaletimizi yapalim dedim ama yapmadi. Sonra yatagana koydum ama kalkip sessizce oynadi sonra beni cagirdi ve altina kacirmis. Altini degistirdik ve uyudu. Uykudan kalktiktan sonra 3 kere altina kacirdi. Simdi biraz teredütlüyüm acaba erken miyidi diye ? Sirf poposu acidi diye mi lazimliga yapti ve simdi düzeldi ve yeniden söylememeye mi basladik? Evdede 3 tuvalet var ve hangisine yakin oynuyorsa oraya koyuyorum lazlimligi, acaba o kafa karistiricimi ? Bütün bu olaylar yaklasik bir haftalik, acaba acelicimiyim? Koray ilk söyledi ve olay bitmisti.
« Son Düzenleme: Mart 19, 2009, 04:41:24 ös Gönderen: manolya »

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
Ynt: Acaba erken mi davrandim?
« Yanıtla #1 : Mart 21, 2009, 07:01:11 ös »
Merhaba Nil

Hersey yoluna girdi. Her cocuk farkli sonucta bunu biliyoruz. Kiyaslama yapmamam gerekirdi. Biraz daha zamana ihtiyacimiz varmis. Suan gayet iyi gidiyoruz. Cuma günü okuldada hic kacirmamis. Artik tuvaleti kullaniyor. Disarda oynarkende söyleyip hizlica eve gelip tuvalete yapiyor. Biraz endiseliydim acaba farkina varmadan baski mi uyguladim diye ama simdi hersey yolunda gidiyor.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #2 : Mart 23, 2009, 07:56:42 ös »
Ben cevaplayamadan konu hallolmus zaten ama ilk baslarda tuvalet kacirmalar normal.Eger hazir olmasaydi sürekli altina yapardi.Kendi istegiyle tuvalete gittigi sürece sorun yok.Sürekli sorup uyarman gerekiyorsa, tuvalete oturmak icin ikna etmen gerekiyorsa hazir degildir.
Evet her cocuk farkli Manolya cok haklisin.
Kolay gelsin.
Sevgilerimle

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #3 : Mayıs 16, 2009, 02:50:08 ös »
merhaba Nil

Selin bir haftadir günde en az 2 kere altina kacirmaya basladi. Hic tepki vermiyorum ve üstümüzü degistriyoruz. Güzel kiyafetlerin kirlenmemesi acisindan bana daha cabuk  söyleyelim diyorum. Tamam diyor. Banun sayfasinda okudum kuklalarla izah edin diye yazmisin onuda yapiyorum. Bebek evi var orada dramatür oyunlar yapiyoruz. Bebek tuvaleti gelmis ve tuvalete gidiyor. Oyuncaktan tuvaletimiz var. Seviyor o tarz oyunu. Gecen gün parkta kosa kosa eve geldik ve eve yetisebildik. Önce oyuna mi daliyor diye ilgili düsünündüm ama bugün ögrendimki Selinin en sevdigi ögretmenlerden bir okuldan ayrilmis. Bize yine haber cok gec ulasti. Bu 1-2 ay icersinde sürekli bir ögretmen degisikligi yasiyoruz. Acaba bu konu mu onu etkiledi diye kafamda soru isareti olustu, cünkü bu konu hakkinda hic konusmadik Selin'le ve hassas oldugunu biliyorum, cünkü ilk ögretmeni gitiginde, benim yüzümdenmi gitti diye sordu. Benim haberim olmamisti bile ögretmenin ayrildigini. Böyle degisiklikler yasiyoruz sürekli, Selinle bu konu hakkinda nasil bir tutumum olmali ? Nasil izah edeyim bu ögretmen degisikliklerini ? Ben bu alt kacirmalari nedense buna bagliyorum, yoksa hayatimizda cok fazla bir degisiklik yok. Kendiside cok üzüldügünü fark ediyorum. Gecen sabah kalkip tuvaletin kapagnin üzerine cikmsi ayak üstü öyle kacirdi ? Bir tepki verircesinde veya bir ilgi cekme gibi degilmi sence?  Okul ilede bu ögretmen degisiligini cocuklarimizi etkiledigini söyledim ve bize lüften haberdar edin dedim ama cok fazla birsey olmadi. Son bir haftadir biri daha gitti?
« Son Düzenleme: Mayıs 16, 2009, 02:57:49 ös Gönderen: manolya »

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #4 : Mayıs 18, 2009, 09:10:46 ös »
Kücük cocuklar icin bakici, ögretmen degisiklikleri cok önemlidir.Cocuklar alistiklari, iletisim kurmaya basladiklari insanlarin gitmelerini anlamak da zorlanirlar.Eger gerekli aciklama yapilmassa senin de bahsettigin gibi bu durumdan kendilerini sorumlu tutarlar.BEnis evmedigi icin mi gitti, ben yaramazlik yaptim ondan mi gitti diye düsünürler.Ögretmenler ayrilirken cocuklara anlayabilecekleri bir aciklama yapmalidirlar.Örnegin tasindim evim uzak oldugu icin baka okula baslamam gerekiyor vb. gibi.

Ancak bu kadar SIk ögretmen degisikligi cocuklar icin kolay olmadigi gibi okulda yolund aolmayan birseylerin de oldugunu gösterebilir.

Mutlaka okul ile ciddi bir görüsme yapmali selin ín psikolojisinin bozulmaya basladigini, kendisini sucladigini tuvalet konusunda sorunlar yasadiginizi anlatmalisin. Bu konuda cocuklarla daha iyi konusmalar yapmalilar.
Selin'e anlayisli davranip bekleme disinda yapacak bir sey yok tuvalet konusunda. Senin yaptigin gibi altina kacirdiginda tüm dikkati üstüne toplamamasina dikkat edilmelidir.
Altina kacirmasina neden olan bilinc altinda onu rahatsiz eden konulari bulmak icins enin yaptigin gibi gözlemlemek gerekir.Senin bu gözlemlerden cikardigin sonuca görede yapilacak ilk is okul ile ciddi bir konusma yapmak.
Evde sen de insanalrin neden is degistirdikleri konusunda konusmalar yapabilirsin. Ancak bu konusmalar onun ögretmenlerinin gitmesine üzülmesine engel olmaz. cok SIk degisim dogru degil okul yönetimi bu konuda daha dikkatli olmalidir.
Sevgiler

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #5 : Mayıs 27, 2009, 06:16:45 ös »
Selin yine normale döndü yalniz son bir haftadir okul gününde karnim agriyorlar basladi. O bir hafta almanca ögretmenleri yoktu diger siniftan acil bir ögretmen giriyordu ama belki siniftan bir arkadasindanda duymus olabilir. 1-2 gündür bu konuda yakinmiyor. Neyseki simdi yeni bir ögretmenimiz basladi ve Selin suan mutlu. Diger ögretmeni senin dedigin gibi acikladim, uzaktaymis evi gelemiyormus dedim. Tabii nedenler siralandi ama cevap bulabildim :) Okul yönetimi ile tabii bu konuyu konusuyorum sürekli, ama tabii hem almanca bilip hem okul öncesi egitimi almis birini bulmakta zorlandilar. Daha dogrusu titiz davraniyor kurucusu, oda almanyadan gelmis ve kriterlerine uymayinca bir türlü rayina oturtamadi. Neyse bundan sonra umuyorumki hersey iyi olur. Zaman ayirdigin icin cok sagol Nil.
« Son Düzenleme: Mayıs 27, 2009, 06:17:24 ös Gönderen: manolya »

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #6 : Mayıs 28, 2009, 09:23:53 ös »
Okul yönetiminin isteklerine uygun ögretmen bulma konusunda  zorlanmalarini anliyorum Manolya.Bahsettigin sikayetler, karsin agrisi tuvalet egitiminde geri dnüs de cocuklari mesgul eden birseyler oldugunda ortaya cikan ilk tipik belirtilerdir. Selin le SIk SIk konusman onun konuyu kendi sucu olarak algilamasini engelleyecektir.

Sevgiler