Gönderen Konu: 2 yas sendromu mu -acil yardim  (Okunma sayısı 664 defa)

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
2 yas sendromu mu -acil yardim
« : Mart 26, 2009, 11:42:14 ös »
Nil merhaba
acil yardimina ihtiyacim var..kendimi cok mutsuz ve caresiz hissediyorum su an...birkac gun once asagidaki mesaji yazmistim foruma..ayla da sagolsun tecrubelerini paylasmisti benimle..

selamlar herkese;
secimlerden sonra manisaya annemlerin yanina gidicem ve bir sure yokum sanal alemde  gitmeden bir icimi dokmek istedim sizlere
2,5 yas sendromunu cok agir gecirmedigimizi dusunuyordum ama 2-3 gundur hatta 1 haftadir oglum cok degisti...sabah kalkiyor ve kalkar kalkmaz ya kitap okuyalim ya da oynayalim diyor 1 saat oyundan sonra zar-zor kahvalti yapiyoruz ardindan ben biraz evi toparlayayim,islerimi yapayim  istiyorum ama ne mumkun..trt cocuk izliyo mesela..anneee gell..ayı bernard basladi diyor Can..ben de tamam oglum geliyorum simdi diyorum...sonra 5-10 arka arkaya anneden sonra aglamaya basliyo sonra gidip ben de onla izliyorum,oynuyorum..hadi simdi gel mutfakta yemek yapalim diyorum..eskiden benimle birlikte o da biseyler yapardi..hayir yapmayalim sonra  yapariz diyor..hadi biraz suluboya..biraz kagit kesme derken ogle uykusu geliyor .. yatip kalkiyor ve ayni istekler..yerli yersiz aglamalar..devamli bir kitap okuyalim,oynayalim,hep benimle ilgilen istegi..neredeyse nefes alma diycek yakinda...bugun oyle sikildim ki oglum hic cikmasaydin karnimdan oyle gezseydik birlikte dedim..evde oldugum icin cok ilgilenen bir anneyim aslinda anlattiklarimdan cocuk ilgi istiyor ondan yapiyor gibi algilanmasin ..ilgi arsizi oldu sanki..sanirim acill bir oyun grubuna falan baslatmaliyim....hep disari cikarmaya calisiyorum ama evde genelde ikimiz oluyoruz ..
cok bunaldim gercekten...yemekleri masada yedirmek cok onemli..ben yesin diye salona t.v karsina aliyordum ve simdi masaya oturtamiyorum  bir tek sallamadan yanina yatip uyutmayi yapabildim ama evde herkes yatmadan yatmiyor...9-3 arasi buyume hormonu salgilaniyormus ama Can en erken 11 de uyuyor ve bize hic zaman kalmiyor 
dogru duzgun de yazamadim ama anlamissinizdir heralde sikintimi ..
sevgiler herkese
gorusmek uzere..

yukarida anlattiklarimin uzerine gece kesinlikle yataga gitmemeler...uyumamak icin kitap okuma-oyun oynama gib bahaneler uretmeler...ufacik biseyi sorun yapip kendini yirtarcasina aglamalar (uykusuzluk da neden olabilir bu aglamalara) basladi...ama nasil bir aglamak anlatamam..ic ceke ceke...esimi sucluyorum seni ozluyor gece tv. izleme..cocukla ilgilen diye..alakasi var mi bilmiyorum..bunun da bir etken oldugunu dusunuyorum..babasi biraz oynuyor sonra ya uyumak istiyor ya tv. izliyor..eskiden hep birlikte dis fircalar hadi bakalim uyku vakti der yatardik..simdi odaya bile goturemiyoruz..bugun ogleden sonra babannesindeydi..ogle uykusu uyumamis..9-10 gibi sizar dedim ama 11.30 da zor uyudu..salonda tv. acik kalsin diyo..kumanda elinde kucagimda uyudu..tv.yi kapatip yatagina yatirdim..avazi ciktigi kadar bagirip aglamaya basladi kapatma diye..yine salona getirdim ve salonda uyuyo su an...altini da baglatmadi..yine avaz avaz bagirdi...normalde uyanikken kesinlikle cis kacirmayan cocuk dun aksam 2-3 defa altina isedi,birinde de babasiyla kitap okurken babasinin kucagina..

bu davranislarin sebebi 2 yas sendromu mu..yoksa biseylere tepki mi...ne yapmam lazim..lutfen en kisa zamanda cevap yazar misin...cunku pazar aksami manisaya gidiyoruz ve ortam degisikliigi iyi gelir mi yoksa daha beter mi olur hic bilmiyorum..

sevgiler
hatice akgun kilimci ve kuzusu can (31.08.06)
HATICE AKGUN KILIMCI ve KUZUSU CAN (31.08.2006)

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: 2 yas sendromu mu -acil yardim
« Yanıtla #1 : Mart 28, 2009, 03:16:01 ös »
Merhaba Hatice,
senin suyany asadiklarini dönem dönem hepimizy asiyoruz merak etme.Sadece suanlattiklarina bakilirsa birincisi 1 yas sendorumu ikincisi oglunun sosyal bir ortam ihtiyacindan kaynaklaniyor olabilir.Öncelikle sakin kalmali ve ogluna düzenli bir günlük plan yapmalisin.Ynai nezamany atacagini nezamany iyecegini sen onun ihtiyaclarina göre belirlemeli ve bu düzene uymalisin.Rituallerinize sadik kalarak o istemes de uykus aati gelince yatirmalisin. HEr kalktiginda tekrar yatagina götürmelisin. BElki ilk aksamlarda 20 defa o gelecek sen yatiracaksin ama herseferinde sabirla hic sinirlenmeden tekrar yatirip iyi geceler diyeceksin. Sonunda uykus aatinde uyumak zorunda oldugunu anlayacak.Bu dönemi bir cok anne atlatamiyor sabirli olup tutarli davranip devam etmediginden cocuklar bud önemde düzenlerini bozuyorlar.Evet birkac gün cok zorlanacaksin oglun aglayacak ama buna ihtiyaci var.
Kres oyun grubu gibi imkanlarin varsa günde ya da hatta haftada birkac saatbile ona cok iyi gelecek.Arkadaslariyl oynayabilecegi bir  ortam iyi gecelecektir.Manisaya gitmeden nce sen hangi kurallariniz olacagini düzeninizi kafanda planlamali ve oraya gittiginizde de cevrenizdekilerin de bunlara sadik kalmasini saglamalisin.Döndügünüzde de oyun grubu isini arastir derim.
Kolay gelsin sevgilerimle

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
Ynt: 2 yas sendromu mu -acil yardim
« Yanıtla #2 : Mart 28, 2009, 04:27:15 ös »
cok tesekkurler nil
cok panikledim gercekten cunku benim oglum zor bir cocuk,hareketli falan ama hic oyle aglak bi cocuk degildi...onun ic ceke ceke agladigini gormek beni cok uzdu..dedigin gibi duzen ve sosyallesme sart...bugun hava guzeldi ve disari cikardim cani...cocuklarla oynadi..sahilde gezdik...martilara simit attik..kopekleri sevdik..top oynadik..tum bunlari yaparken de yemek yemek istemedi..uyku saaati gecti ama cok umursamadim..cunku cok mutlu gorunuyodu..
donuste oyun grubuna goturmem iyi olacak sanirim..umarim hersey cok guzel olacak..bahar da geldi..daha cok disari cikabiliriz artik..1 ay sonra gorusmek uzere.. :)

sevgiler

hatice akgun kilimci ve kuzus can( 31.08.06)
HATICE AKGUN KILIMCI ve KUZUSU CAN (31.08.2006)