Gönderen Konu: geceleri bezlemeyi ne zaman bırakmalıyım?  (Okunma sayısı 590 defa)

Çevrimdışı aso

• Yeni Üye
  • *
geceleri bezlemeyi ne zaman bırakmalıyım?
« : Mart 29, 2009, 05:19:26 ös »
Merhaba Nil hanım,

Kızm 1 ay sonra 2 yaşını dolduruyor ve eylül ayından beri çişini ve büyük tuvaletini oturağına yapıyor. Ama bazen çişi geldiği halde söylemiyor. Daha sonra da altına kaçırıyor. Bu altına kaçırmaları güzel bir dille anlatmaya çalışıyorum. Umarım başarılı olacağız. Ama daha geceleri altını bağlıyorum. Gece altını bağlamamam için çocuklar belirtiler gösteriyormu? Bunu araştırdım ama pek bir şey bulamadım. Bİrde uyumadan öce biberonla süt içiyor. Bu yüzden bezi çok ıslak oluyor. Ama bazı günlerde de bezi kupkuru oluyor.
Bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: geceleri bezlemeyi ne zaman bırakmalıyım?
« Yanıtla #1 : Nisan 01, 2009, 10:03:39 ös »
Merhaba kiziniz 2 yasina yeni girdigine göre lütfen tuvalet konusunda acele etmeyin. Kizinizin altina kacirmalarinin nedeni fiziksel olarak henüz tuvaletinin geldigini yeni yeni hissetmeye basladigindan ya da hissetse bile tutmayi basaramadigindandir.Bu da kas kontrolünü yapacak fiziksel sartlarin henüz olmamasindan olacagi icin kiziniza baski yapmayin. Mesane kontrolü sizin ögretebileceginiz birsey degildir kiziniz zamanla tuvaletining eldigini hissedecek ve tuvalete gidene kadar tutmayi basaracaktir.Arada kacirmalar tabiki ilk baslarda olacaktir.
Geceleri tuvaletinin geldigi sinyali beyne daha gec gittiginden kiziniz geceleri tuvaletinin geldigini hissedip uyanmiyordur.Bunun icin daha uzun ir zamana ihtiyaci olabilir.Acele etmeyin. Sabahlari kuru kalkmadigina göre gece icin biraz zamana ihtiyaic vardir.Sabahlari kuru kalkmaya basladiktan sonra tuvaleti geldiginde size haber verebilecegini söyleyin. Koridorun isigini acik birakin lazimligi yakinina koyun kisaca gece tuvaletinin geldigini hissederse ne yapmasi gerektigini anlatin.
Uyumadan önce süt icmesi normal, gece yatmadan önce tuvalete götürebilirs sütü tam yatmadan önce degil de bir süre önce vermeyi deneyebilirsiniz. Ancak gece altina yapmasin diye aksamdan itibaren az sivi verilmesi taraftari degilim.
Kolay gelsin
Sevgilerimle

Çevrimdışı aso

• Yeni Üye
  • *
Ynt: geceleri bezlemeyi ne zaman bırakmalıyım?
« Yanıtla #2 : Nisan 04, 2009, 03:33:12 ös »
Teşekkür ederim Nil hanım.. Hiç acelemiz yok kendisi ne zaman isterse.  :D