Gönderen Konu: işe gitmemin doğal olduğunu nasıl anlatabilirim?  (Okunma sayısı 704 defa)

Çevrimdışı gisbul

• Yeni Üye
  • *
işe gitmemin doğal olduğunu nasıl anlatabilirim?
« : Nisan 09, 2009, 02:37:22 ös »
merhaba
ben aranıza yeni katıldım. 33 yaşındayım, çevre mühendisiyim ve 26 aylık bir oğlum var. ÇINAR
yaklaşık 4-5 aydır işe gitmem büyük bir sorun oldu. sabahları sürekli ağlıyarak anne işe gitme diyor. her geçen gün bu durum ilerliyor. artık gecenin bir yarısı uyanıp anne işe gitme diye ağlamaya başladı. dadısından ısrarla onu dövmesini, ona kızmasını istemiş. neden seni döveyim diye sorunca kadıncağıza anne işe gitmesin diye cevap vermiş.
ben bugüne kadar ona hiç yalan söylemedim. ısrarla neden işe gittiğimi anlatıp onu çok sevdiğimi söylüyorum ama sonuç yok. özellikle gece 2 de üçte kalkıp benim işe gitmememi söylemesi düşündürüyor. doğduğundan beri onu akşamları hiç bırakmadım. bu endişesi neden? lütfen bana yardım edin ne yapabilirim?

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: işe gitmemin doğal olduğunu nasıl anlatabilirim?
« Yanıtla #1 : Nisan 12, 2009, 07:39:46 ös »
Merhaba hosgeldiniz,
öncelikle sizin ise gittigiiz icin kendinizi suclu hissetmemeniz gerekiyor. Siz hernekadar ogluuza birsey belli etmediginizi düsünseniz de sucluluk hissiniz davranislariniza sözlerine yansiyor.Oglunuzun yaninda bakicisi  ile ilgili de konusmamalisiniz. eger bakiciya güvenmesseniz evde kalacaginiz gibi sohbetlerden kacinmalisiniz.
Oglunuza kisaca ise gittiginizi ama aksama yine geleceginizi söyleyin. Zaten ise yeni baslamadiginiza göre günlük rutinleri de biliyor.Sabahlari giderken ona ise gittiginizi ve aksama geleceginizi söyleyin sarlin öpün ve hoscakal deyip arkaniza hic bakmadan yanindan ayrilin. Agladiginda asla dönmeyin. Bakici onu kucagina alip ilgisini baska yöne ceksin. Siz asla tekrar dönmeyin. Üzgün görünmeyin. GAyet huzurlu ve mutlu ise gitmelisiniz ki oglunuz da sizi üzgün görüp bundan etkilenmesin.
En önemlisi de hoscakal deyip öptükten sonra oglunuz nekadar aglarsa aglasin geri dönmemek.
Siz ne yaptiginizdan emin olursaniz her gün de isten geldiginizde oglunuzla ilgilenir güzel vakit gecirirseniz oglunuz bu dönemi atlatir.Asla onun yaninda bu konudan bahsetmeyin. Ona uzun uzun aciklamalar yapmayin. Özellikle de ise gtmek zorunda olmanizi ona oyuncak almak, yiyecek almak icin mecbur oldugunuz seklinde anlatmayin. Cocuk kendisini suclu hissedecektir.

Sevgiler

Çevrimdışı gisbul

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Nisan 13, 2009, 12:51:51 ös »
çok teşekkür ederim Nil Hanım,
ben ona açıklama yaparken neden işe gittiğimi para kazanmam gerektiğini anlatıyordum.
demek anlatmamalıymışım.
yanıtladığınız için tekrar teşekkürler.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Nisan 14, 2009, 09:51:00 ös »
Ise neden gittiginizi anlatmaniz para kazanmak icin gittiginizi aciklamaniz gerekiyor tabii, dikkat etmeniz gereken sey cocugugunuza sucluluk duygusu yüklememek icin ise "Ona oyuncak almak seker almak yemek almak icin" gittiginizi sürekli anlatmamaniz. BEn oyuncak istemiyorum yeterkis en ise gitme de diyebilir cocugunuz.
Sevgiler