Gönderen Konu: Bebekçe konuşma  (Okunma sayısı 695 defa)

Çevrimdışı maviperi

• Yeni Üye
  • *
Bebekçe konuşma
« : Nisan 24, 2009, 01:40:40 ös »
Merhaba Nil,
Çok zamandır yazmamıştım. Öncelikle ikizlerine çok sevindiğimi söylemek isterim. Allah sağlıkla, huzurla büyütmeyi nasip etsin.
Kızım Asrın 3 yaşını doldurdu. Anaokuluna başladı 2 ay kadar önce. Senin yazılarından ve tavsiyelerden bildiğim için ilk 2 hafta süren ağlama ve yalvarma nöbetlerini kararlılıkla aştık. Şimdi bir sorunumuz yok çok şükür. Sana danışmak istediğim konu, son bir kaç haftadır Asrın'ın konuşmasındaki değişiklikle ilgili.
Asrın, yaşına göre çok güzel konuşan, uzun ve düzgün cümleler kuran, kelime hazinesi çok geniş bir çocuk. Ancak bir kaç haftadır, sanırım sınıfındaki bir arkadaşından etkilendiği için, konuşmasını bebekçe bir aksana çevirdi. r harflerini y çeviriyor mesela. Ben "kızım bebek gibi konuşma, sen çok güzel konuşabiliyorsun" diyorum. Anlık düzeltmeler yapıyor ama sonra yine bebek gibi konuşmaya devam ediyor. Öğretmenine söyledim. Bu konuyu sınıfta halledebileceğini söyledi ama henüz bir gelişme göremedim. Senin fikrini almak istedim. Acaba Asrın'ı hiç uyarmamamız mı gerekiyor. Kendi kendine geçmesini mi beklemeliyiz. Nasıl bir tavır takınmamızı önerirsin?
Sevgiler...

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: Bebekçe konuşma
« Yanıtla #1 : Nisan 27, 2009, 07:48:27 ös »
MErhaba,
kiziniz bebek gibi konusarak sizin dikkatinizi cekmek istiyor olabilir. SInifindaki kücük cocuklarin ilgi gördügünü düsünerek bebek gibi konusmaya calisiyor olabilir. Cocuklar genelde bunu kücük bir kardesleri oldugunda eve ynei bir bebek geldiginde yaparlar.
 Üstüne gitmemeyi deneyin. Bebek olmak-büyük cocuk olmak konusunu hem okulda hem siz evde konusabilirsiniz. istedigi zaman oyun oynayabilir bu oyunda sizin kücük bebeginiz olabilir.Bu sekilde oyun sayesinde özendigi sekilde davranabilir ve oyun bittiginde tekrar gercek yaisna dönebilir.
Bunu kizimla ben de yapiyorum. Kardesleri oldugundan beri arada bebek olmak istiyordu. Önceleri ona bebek olmanin büyük cocuk olmaktan farkini sürekli konustuk karsilastirdik. Ama sonunda büyük olmanin avantajlarinin daha cok oldugunu kabul etti. Istersen birgün sen de kücük bebek ol altini alalim yatagina yatiralim süt verelim dedik kabul etmiyor.Simdi günün belli saatlerinde biraz yorulunca ya da yatmadan önce "anne senin kücück bebegin olabilir miyim sakaciktan" diyor ve bu oyun baslayinca bebke gibi konusuyor.Oyun bitince de hatirlatiyorum simdi büyük cocuk ol istersen yoksa baska birsey yapamayacaksin bebek gibi hep yatacaksin diyorum. Ise yariyor.SIz de kizinizla büyük cocuk olmanin avantajlarini konusabilirsiniz. Birakin birkac gün kücük bebeginiz olsun.Sonra siz de onu bir sihirli cubuk sayesinde tekrar "Büyük Asrin" a cevirin. EMinim ise yarayacaktir:)
Sevgiler