Merhaba Nil,
Çok zamandır yazmamıştım. Öncelikle ikizlerine çok sevindiğimi söylemek isterim. Allah sağlıkla, huzurla büyütmeyi nasip etsin.
Kızım Asrın 3 yaşını doldurdu. Anaokuluna başladı 2 ay kadar önce. Senin yazılarından ve tavsiyelerden bildiğim için ilk 2 hafta süren ağlama ve yalvarma nöbetlerini kararlılıkla aştık. Şimdi bir sorunumuz yok çok şükür. Sana danışmak istediğim konu, son bir kaç haftadır Asrın'ın konuşmasındaki değişiklikle ilgili.
Asrın, yaşına göre çok güzel konuşan, uzun ve düzgün cümleler kuran, kelime hazinesi çok geniş bir çocuk. Ancak bir kaç haftadır, sanırım sınıfındaki bir arkadaşından etkilendiği için, konuşmasını bebekçe bir aksana çevirdi. r harflerini y çeviriyor mesela. Ben "kızım bebek gibi konuşma, sen çok güzel konuşabiliyorsun" diyorum. Anlık düzeltmeler yapıyor ama sonra yine bebek gibi konuşmaya devam ediyor. Öğretmenine söyledim. Bu konuyu sınıfta halledebileceğini söyledi ama henüz bir gelişme göremedim. Senin fikrini almak istedim. Acaba Asrın'ı hiç uyarmamamız mı gerekiyor. Kendi kendine geçmesini mi beklemeliyiz. Nasıl bir tavır takınmamızı önerirsin?
Sevgiler...