Gönderen Konu: anneye bağımlılık  (Okunma sayısı 693 defa)

Çevrimdışı gülcan

• Uzman Üye
  • oğlum,canım,sensiz yarımdım,seninle tamamlandım
anneye bağımlılık
« : Nisan 25, 2009, 02:44:46 ös »
merhaba nil hanım

oğlum halit aralık 2005 doğumlu. halit 6 aylıkken en uygun zaman olduğunu düşünerek işe başladım. halite babanne ve dede baktı. halit büyümeye başladıkça benim işe gitmem zorlaştı ağlama krizleri,beni bırakmama, öğle uykusundan uyanınca yine anne diye ağlaması sonucunda babasının yoğun baskıları sonucunda 18 aylıkken işi bıraktım. babannesi,dedesi,halası, amcası hepsi haliti çok seviyor ve çok ilgililer. ama halit 1,5 sene babannesi baktığı halde bensiz orda duramıyor. pedegoga gittik babayla zaman geçirsin yavaşça kendinizi çekin dedi ama ne mümkün bir an bir saniye bile gözünün önünden ayırmıyor beni. mutfakta işim uzun sürse arada gelip kontrol ediyor beni. en sevdiği yere bile parka,hayvanat bahçesine babasıyla gitmiyor ben yorgunum gelemem diyorum başlıyor ağlamaya annecim benim için gel lütfen diye olmaz diyorum iyi evde oturalım o zaman diyor. bide memeyi bırakınca yüzümü tutarak uyumaya başlamıştı sonra tırmalamaya hatta kanatmaya başladı bide onlara kırıntı diyor babayla git diyince onun kırıntısı yok ama diyor. 19 aylıkken bıraktık memeyi. ozaman çok eziyetti bana hiç meme demedi üstelemedi ama başka şeyleri bahane ederek mızladı ozamandan bişeyi yanlış yaptım böylemi oldu bilemiyorum.  bu kırıntı konusunu çözersek bu kadar üstüme düşmücek diye düşünüyorum. uyku arkadaşı aldım peluş oyuncak bak bununla yat uyku arkadaşın olsun diye ama ben senin yüzünü tutucam diyo başka bişey demiyo. siz ne önerirsiniz nasıl davranmalıyız hayır deyip engelleyimmi bukadar düşkünken hayır demem onu daha çok olumsuz etkilermi

teşekkürler

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: anneye bağımlılık
« Yanıtla #1 : Nisan 27, 2009, 08:32:09 ös »
MErhaba,
Halit'in  sizden bagimsiz olmasi gerekiyor. Size bagli olmasi dogal ama bagimli olmasi onun gelisimi icin dogru degil. Daha önce size önerilerde bulunan psikologun da önerdigi gibi sizin yavas yavas kendinizi cekmeniz gerekiyor.Böyle dönemlerde babanin cocukla daha cok ilgilenmesi gerekmektedir.
Halit agladigi icin gideceginiz yerden vazgecmemeniz gerekir.Önce kisa sürelerle baslayabilirsiniz.Artik 3 Yasinda olduguna göre Halit icin en dogrusu Anaokuluna gitmesidir. Eger bu imkaniniz varsa Halit'i anaokuluna gönderseniz iyi olur. Bu sekilde hem belirli bir süre icin sizden ayri kendi ayaklari üzerinde durmayi ögrenecek, kendisine güveni gelecek hem de soyal iliskiler kuracak ve yeni seyler ögrenecektir. okulundaki ögretmenler size naisl bir yol izleyeceginizi anlatacaklardir.Önce kisa süreli sizden ayri kalacak sonra okulda kaldigi süre git gide uzatilacaktir.
Artik kendi yataginda ve kendi basina uyumasi gerekmektedir.Evet ilk basta alistirana kadar zorlanacaksiniz cünkü bugüne kadar hep sizinle uykuya dalmaya alismis ama birlikte odasini düzenleyin sevdigi kahramanlarin resimlerini yapistirin sevecegi bir uyku oyuncagi alin ve tutarli kalin. Oglunuz sizden kopmayi ögrenecen kadar birkac gün aglayacak, yalniz uyumayi istemeyecek sizsiz biryere gitmek istemeyecektir ama buna dayanmaz tutarli davranmaz agliyo diye kararlarinizdan vazgecerseniz kisilik gelisimini saglikli bir sekilde yapamayan bir cocugunuz olur.
Esinizle birlikte bir plan yapip Halit agladiginda nasil davranmaniz gerektigini konusun,
Anneler ise gittiginde cocuklar ilk basta aglayabilirler ama eger anne cocuk agladi diye evde kalirsa bu dönem kalici olur.
Kolay gelsin.