Gönderen Konu: heyecana bağlı kelimeyi tekrarlama  (Okunma sayısı 1434 defa)

Çevrimdışı AZRA

• Yeni Üye
  • *
heyecana bağlı kelimeyi tekrarlama
« : Mayıs 07, 2009, 08:29:35 öö »
sevgili nil hanım kucak dolusu sevgi selamlarımla konuma başlamak istiyorum
azra duygularını düşüncelerini iyi ifade eden bir çocuk ama son zaman larda yaklaşık 2 ay dan buyana konuşurken kelimeleri sık tekrarlamaya ve vecümlenin ilk kelimesinde tutuk bir şekilde söylemeye başladı. bunu ekseriya heyecanlanığında alevli alevli bir olay anlattığında  konuşuyor. bir kaç örnek: kreşte arkadaşı kolyesini koparmış. konuya başlarken anne ce  ce ce ceren kolyemi kopardı     veya masal anlatırken kı kı kırmızı başlıklı kız   ormanda gezerken  ku ku kurtla karşılaşmış   vs.  2 yaşındaki kuzeniyle oynarken halası azraya ama azra o küçük oyuncağını onunla paylaş demesi üzerine bizimki heyecan ve kendini  ifade etme ye çalışırken bi kekeledi şaşırrdım. normalde  yeşim azrayı alıp konuştuğunda gayet güzel anlatıyor yok bir problemi  azranın  diyor
öğretmeni evet benimde  dikkatimi çekti konu anlatıken bazen yapıyor dedi . kreşin psikoloğuyla konuşmadım önce size anlatmak istedim.  bunu problem olarak görmüyorum  ama  kayınvalıdemlerin ve ya görümcelerimin  niye böyle konuşuyor kekeliyor demesi üzdü beni. siz ne dersiniz   buarada  azra 5 yasını doldurmasına 2 ay  kaldı. sevgiler selamlar

Çevrimdışı AZRA

• Yeni Üye
  • *
Ynt: azranın resmi
« Yanıtla #1 : Mayıs 07, 2009, 08:42:48 öö »
 :D

Çevrimdışı yurdanur yudum

• Genç Üye
  • **
  • TANRIYI GÜLDÜRMEK İSTİYORSAN PLANLARINDAN BAHSET
Ynt: heyecana bağlı kelimeyi tekrarlama
« Yanıtla #2 : Mayıs 08, 2009, 10:19:35 öö »
hatıcecım kızın aynı sana benzıyormus pek guzel allah bagıslasın
İNSANOĞLU SÖYLEDİKLERİNİN ESİRİ SOYLEMEDİKLERİNİN EFENDİSİDİR

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Mayıs 10, 2009, 10:46:32 öö »
MErhaba Hatice Hanim,
Azra cok seker bir kiz, anneme de gösterdim kizinizin fotografini O da size benzetti :) Güzel kizimiza da öpücükler.

Öncelikle anaokulunun psikologuna danismanizi mutlaka öneririm. Cünkü kizinizi taniyan davranislarini gözlemleyen, ögretmenleriyle iletisim icinde olan bir uzman size daha saglikli bilgiler verebilir. BEn forumda genelde üyelerimize eger okullarin rehber ögretmenleri psikolojik danismanlari varsa onlardan cocuklariyla ilgili bilgi almalarini ama sonrasinda bana da yzamalarini öneriyorum. Bazen bazi "Uzman"larin görüslerine katilmiyorum ozaman daha ayrintili bilgi verebiliyorum. Önemli olan cocugu taniyan birisinin yorumlarini bilmem.

Genel olarak bilgi vermem gerekirse gecici kekemelik durumunda cocuga kekemelik konusunda baskiy apmamak gerekiyor. Konusmasini düzeltmemek dikkatini konusmasina cekmemek gerekiyor. Bazen cocuklarin zeka gelisimi konusma gelisiminin ielrisinde oluyor cocuk bir cok seyi ayni anda anlatmak istiyor basaramayinca heyecanlaniyor. Anne babadan ayrilik, tasinma, aile ici stres ya da cocugun kendisine stres yapmasina neden olacak herhangi bir durum (okulda olan bir olay, arkadaslariyla yasadigi olaylar önreign en iyia rkadasinin baska arkadas bulmasi) anne babanin son dönemde yogun calisma temposu , bakici degisikligi, okul degisikligi yani kisacasi cocugu etkileyen olaylar cocugun bir dönem kekelemesine neden olur. Eger aile ve cevre durumu büyütmez, panik yapmaz ve cocuga anlayis gösterir konusmasini sakince dinlerse bu dönem atlatilir aksi takdirde cocuk daha cok kekeler ve kalici olabilir.

Kiziniz konusurken O'na "Benim zamanim var seni dinliyorum" duygusunu verin. Sözünü bitirmesini bitmeden cümlelerini tamamlamayin. Acele ettirmeyin. Anlamadiginiz zaman anladiginiz yerleri tekrar edip onun acele etmeden tekrar anlatmasini saglayin. Asla cümlelerini kontrol etmeyin, düzeltmeyin, onun yaninda konusma sorunuyla ilgili birseyler söylemeyin. Cevrenizdekileri de bu konuda uyarin.
Önemli olan bu durumun kaynagini bulmaktir. Kizinizi suan mesgul eden seyleri anlayabilmek icin ögretmenleri, okul psikologu ile iletisim icinde olup kizinizi gözlemleyin. en cok hangi durumlarda kekeliyor .Özellikle okulda ögretmenlerinin konuya yaklasimi cok önemli diger cocuklar kizinizla dalga gecerse ögretmenlerin müdahelesi cok önemli.
Sizin olaya sakin yaklasmaniz, kiziniza hersey yolunda seni dinlemeye zamanim var hissini vermeniz cok önemli.
Psikologunuzla konustuktan sonra kizinizla ilgili bilgiler verirse tekrar yazabilirsiniz.  Duruma göre tekrar yorum yapabiliriz.

Sevgi ve selamlarimla

Çevrimdışı AZRA

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #4 : Mayıs 13, 2009, 01:36:18 ös »
sevgili nil hanım. azranın durumunu kreşin psikoloğu ile görüşüp azra ile konuşturunca  ve sizin düşüncelerinizle aynı olduğunu görünce tüm endişem yok oldu diyebilirim psikoloğa geöre azrada kekemelik diye birşey yok çünkü kekemelerde  bazı harfleri söylerken oharflerde b f harfi gibi takılmalar olurmuş azranın  durumu kelimeyi tekrarlama  3 dk bir anlatımda 2 - 3 kez takılma  olması   gecici sayılacak bir durum olduğunu eğer bu konuda  çocuğa destek veririsek bu durumu kolayca atlatabileceğini  söyledi. eğer bu durumu biz takıntı yaparsak  çocuğa hissettirirsek  ozaman problem olabilirmiş ben problem olar ak görmüyorum bilakis duygularını çok güzel ifade ediyor dedi okul arkadaşı konusundada  konuşunca zaten belirgin bir tekrarlama yok arkadaşları bunu farketmiyorlar  son bir haftadır  sanki takılmalar azaldı gibi bakalım iyice atlatırsak bilgi veririm tekrar. selam  ve sevgillerimle

yurdanur hanım sıla ya geçmiş olsun ama gelişimi persantile göre süper 

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #5 : Mayıs 28, 2009, 10:25:31 ös »
Hatice Hanim Azra nin konusmasinda degisiklik var m?
Sevgi ve selamlar

Çevrimdışı AZRA

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #6 : Haziran 04, 2009, 02:20:21 ös »
sevgili nil hanım azranın konuşmadaki takıntıları azaldı biraz ama gene akışkan değil konuşması  enazından bunu ben  görüyorum başkası farketmiyor   bende problem olark görmüyom artık    azrayı ana okuluna göndermeyi planlıyorum oyüzden 15 haziranda kreşten alıp yaz okulu ve baba anneye    gönderip bu yazı bitirmeyi düşünüyorum  sanırım yeşimin yani ahsenin  gittiği okula göndereceğim. çok düşündüm krese devammı diye ama 6 yaş öğretmenimiz birazdaha kuralcı sert mizahlı yani azra için  daha yumuşak bir öğretmen olmalı ahsenin öğretmenide ince  düşünceli ve yumuşak huylu birde ana okulundan sonra ilk öğretime daha çok adapte olur diyorum  nedersiniz azra 6 yaş gurubunda büyüdüğünü artık okul değiştireceğini kabul etmiş  ve yaz okuluna gidip görüştüğünde lütfen gidelim diye ısrar etti yeni arkadaş yeni ortm sanırım kolay adapte olacağa benziyor zaten olmasa kapınıza aşındıracağız gene
 sevgilerimle

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: heyecana ba?l? kelimeyi tekrarlama
« Yanıtla #7 : Haziran 09, 2009, 11:26:48 öö »
Merhaba Hatice Hanim,
Azra da karariniza katiliyor ve istiyorsa tabiki sorun yok gibi görünüyor.Okulu ägretmenleri sizler yakindan taniyan arastiran aileler olarak cocuklarinizla birlikte verdiginiz kararlar dogrultusunda sececeksiniz.
Sorularinizi herzaman bekliyorum cekinmeyin, zaman bulmakta güclük cekiyorum artik ama  geciksem bile herzaman buradayim:)
Sevgi ve selamlarimla